Blog » Gold Cup 2013 Optakt.

Gold Cup 2013 Optakt.
Af CDbjerg, Fre. 5. jul. 2013, 02:33
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (28) Til kommentarer

På søndag d. 7. juli starter den 12. udgave af de Mellemamerikanske mesterskaber også kaldet Gold Cup.

 

Igen i år bliver Gold Cup afholdt i USA, hvor 12 hold er delt op i 3 grupper, og turneringen afholdes fra på søndag og frem til søndag d. 28. juli hvor der er finale.

 

Nr. 1 og 2 samt de to bedste 3ere går videre til kvartfinalerne.

 

Jeg vil komme med en kort gennemgang af de 12 deltagere, samt komme med mit bud på hvem der klarer sig godt.

 

Her er et link hvorpå samtlige 12 trupper kan ses:

 

https://dl.dropboxusercontent.com/u/8810352/F...

 

 

Desuden kan jeg anbefale Concacafs officielle hjemmeside, her er der masser af nyheder og info:

 

http://www.concacaf.com/category/gold-cup

 

 

 

 

Gruppe A:

 

Mexico

Panama

Canada

Martinique

 

 

 

Mexico:

 

Mexico vandt sidste Gold Cup I 2011, med en finalesejr over USA,  og dette var det sjette Gold Cup de har vundet, og dermed er de det mest vindene hold af turneringen.

I 2011 stillede Mexico med stort set stærkeste hold, og var ret overlegne.

 

Til denne turnering, stiller de dog med ”B-holdet”, med ene af spillere fra den hjemlige turnering, så ingen Hernandez, Dos Santos o.s.v

 

Så det er et ret uprøvet hold Mexico stiller med, men jeg tror nu nok de skal klare sig fint, da den mexicanske liga er ret stærk i forhold til resten af ligaerne i Mellemamerika

 

 

 

Forventninger til Mexico:

 

Jeg forventer at Mexico vinder puljen, dog kan de løbe ind i lidt problemer mod et stærkt Panama hold. Den mexicanske liga er noget bedre end samtlige deltageres og at de kommer med "B-hold" er ikke sikkert et minus. Jeg tror de kommer til finalen, men i år har jeg lidt mest fidus til amerikanerne på hjemmebane.

 

 

Panama:

 

Panama har aldrig vundet Gold Cup, og deres bedste placering er en semifinale, som de faktisk var i ved sidste turnering i 2011. De USA 2-1 og vandt puljen foran dem, for at USA så skulle vinde en kneben 1-0 revanchesejr i semifinalen.

Panama stiller som et af de få hold i år op med et ret stærkt hold, dog mangler den nok mest kendte og største spiller Luis Tejada (angriber) og deres normale anfører Felipe Baloy (forsvar) Den største profil på deres Guld hold er Blaz Torres der normalt slår sine folder i FC Dallas i MLS.

 

 

 

Forventninger til Panama:

 

Jeg forventer at Panama kan drille flere af de ”store” hold i år og jeg tror de kan komme ret lang igen faktisk. Vi får at se allerede i første kamp mod Mexico hvad vi kan forvente af dem.  Jeg tror mere på dette rutinerede sammenspillede hold frem for Canada. Så derfor er mit bud at de napper 2. pladsen i puljen.

 

 

 

Canada:

 

Canada er et hold man altid tror er ret gode, men det synes jeg bestemt ikke de er. De har på papiret mange udenlandske spillere, men kigger man på deres klubber, hører de ikke til blandt de bedste.

 

Canada stiller også med en blandet landhandel og flere af deres bedste er ikke med.

 

Velkendte Atiba Hutchinson som jo spillede godt i FCK, (nu PSV) er ikke med, Patrice Bernier som spillede i FCN, (nu Montreal Impact) heller ikke, Dwanye Rosario og Oliver Occean af de mere kendte er heller ikke med, så et ret svækket Canada hold.

Et kendt navn i truppen, for os danskere, er nok Issey Nakajima-Farran som spillede mange år i Superligaen for både FCN og Horsens.

 

 

 

 

Forventninger til Canada:

 

Hmm, jeg har ikke de store forventninger til Canada, men måske kan de gå videre som en af de bedste 3ere, men det kræver dog de slår Martinique og hiver minimum en uafgjort hjem mod Mexico eller Panama, dette er dog ikke umuligt. Jeg tror dog ikke de kommer meget længere end en kvartfinale.

 

 

 

 

Martinique:

 

Dette lille land er med for 3 gang i Gold Cup og deres bedste resultat er en kvartfinale i 2002, hvor de røg i straffesparks-konkurrence til Canada. Ret flot resultat, og jeg vil blive meget overrasket over hvis de får mere end et point i denne lidt svære pulje de er havnet i.  

 

Deres hold består mest af hjemlige spillere, men da Martinique er en fransk koloni, har de nogle enkelte spillere der spiller i Frankrig, dog i de lavere rækker.

 

 

Forventninger til Martinique:

 

Jeg forventer at de max får et point i denne pulje og det kan blive meget svært endda.

 

De meste er holdet er rene amatører, og de vil få det svært mod de tre andre hold i puljen.

 

Skulle de får et point, kan jeg kun se dette ske mod Canada, som jeg ikke har den store fidus til i år.

 

 

 

 

Gruppe B:

 

Honduras

El Salvador

Trinidad And Tobago

Haiti (IKKE Tahiti)

 

 

 

Honduras:

 

Honduras er et af de bedre hold fra Mellemamerika, og ligger da også lunt i svinget til at kunne nappe en plads til VM.

 

Desværre stiller Honduras også op i en lidt svækket udgave og kommer primært med spillere fra den hjemlige turnering. Deres helt store stjerner Wilson Palacios og Roger Espinoza er blandt andet ikke med.

Jeg er faktisk ret sikker på at Honduras var et sikker kort i en semifinale hvis de havde stillet med bedste hold, men det har de så ikke valgt at gøre.

 

 

 

Forventninger til Honduras:

 

Gruppen her er meget tæt, men jeg forventer Honduras stadig er det bedste hold på trods af de ikke kommer med stærkeste trup. Kommer der overraskelser tror jeg på det sker i denne gruppe, da de andre hold ikke er helt skidt. Honduras er lidt svære at spå om, det kan både blive en kvartfinale, men også en semifinale. Jeg tror dog max på en kvartfinale, med dette hold.

 

 

 

El Salvador:

 

Ved sidste Gold Cup, synes jeg El Salvador var et af de meget spændende bekendtskaber. De spillede meget offensivt og hurtig teknisk fodbold, desværre er de meget små spillerene og fysisk har de det meget svært.

 

Ved sidste Gold Cup røg de ud til Panama på straffespark i kvartfinalen, så de var ikke langt fra deres bedste placering nogensinde.

 

Truppen består primært af spillere fra den hjemlige turnerig, men enkelte spillere fra udenlandske klubber er med. Dustin Corea som spiller i Skive, er med og ham glæder jeg med til at se.

 

De stiller med et ok hold El Salvador, og deres største profiler med er Romero og Zelaya.

 

De sidste gange jeg har set El Salvador spille har de desværre ikke spillet specielt godt, men får de gang i deres spil igen, er det et spændende hold ved denne turnering.

 

 

 

Forventninger til El Salvador:

 

I en svær og ret lige pulje er det lidt fifty/fifty om El Salvador klarer skæerne videre, men det kræver i hvert fald at de får gang i deres spil igen.

 

På en god dag, kan de spille lige op med de bedste i ved denne turnering, men ved sidste Gold Cup så vi dem også tabe 5-0 til Mexico på fem mål den sidste halve time.

 

Jeg tror El Salvador kommer videre på en 3. plads i gruppen, men så ikke så meget længere.

 

 

 

 

Trinidad And Tobago:

 

Som et af de få hold stiller Trinidad And Tobago op med nogenlunde stærkeste hold, og anført af deres store stjerne Kenwyne Jones fra Stoke jagter de lidt succes.

De har faktisk et ret spændende hold, med flere spillere fra udenlandske ligaer.

 

Deres seneste resulter har ikke været ret gode, men har har de også mødt europæiske hold, og de er lige en tand bedre en et hold hvor halvdelen af holdet spillere i den hjemlige turnering. 

Jeg tror lidt på dem vil jeg sige !

 

 

 

Forventninger til Trinidad And Tobago:

 

Jeg har et godt øje til at Trinidad And Tobago (Pænt irriterende navn at skrive hele tiden!) kommer til at klare sig over forventning til denne turnering.

 

Jeg kunne godt se dem slås med Honduras om 1. pladsen i denne pulje. Et fræk godt er en 2. plads i puljen og en flot semifinale som endestation.

 

 

 

Haiti:

 

Haiti er sikkert et ubeskrevet blad for mange, og mange har blandet dem sammen med vores kære venner fra Tahiti. Tahiti der lige fik smæk til Confederations Cup.

Der er dog ikke nogen sammenligning, og jeg er ret sikker på Haiti kunne slå holdet fra Oceanien ret nemt.  

 

Haiti stiller meget et spændende hold og har da også lige spillet to ret kampe mod henholdsvis Spanien og Italien. Det blev til et snævert 1-2 nederlag til Spanien, og et sindsygt flot 2-2 mod Italien.

 

De har en god blanding af spillere fra Europæiske ligaer samt MLS. Dog ser deres målmandspost lidt tynd besat ud, med 3 spillere fra den hjemlige liga og meget få landskampe.

 

Siger navnet Jean Philippe Peguero dig noget ? Angriberen, spillede tilbage i 2006 3 kampe for Brøndby, men rendte ind i en slem skade. Der var store forventninger til ham, men skaden stoppede hans karriere, men den er nu genstaret i Fort Lauderdale i en af de lavere amerikanske ligaer.

Sjovt bliver det at se den gamle ræv folde sig ud.

 

 

 

Forventninger til Haiti:

 

Hmm, tja de vel godt overraske, og som jeg skrev tidligere, at kommer der overraskelser kunne det godt blive i denne pulje.

 

Jeg tror dog Haiti trækker sorteper i denne pulje, men det ville ikke overraske mig at se dem i kvartfinalen. Mit bud er dog at de ikke er at finde i kvartfinalen.

 

 

 

 

Gruppe C:

 

USA

Costa Rica

Cuba

Belize

 

 

 

USA:

 

En af de store favoritter til at vinde dette års Gold Cup, men det er de hver gang Gold Cup afholdes.

 

USA er på hjemmebane og stiller med et ok stærkt hold, men heller ikke de kommer i stærkeste opstilling. Lidt dumt når de nu er på hjemmebane og når Mexico stiller med B-hold.

Chancen for at vinde turneringen havde i hvert fald været stor i stærkeste.

 

Flere af profilerne er ikke med, her tænker jeg på Clint Dempsy, Jozy Altidore og Jermaine Jones. Dog stiller de ok op med blandt andet Landon Donavan og Demarcus Beasley.

 

USA er stortset kvalificeret til VM, og kan koncentrere sig om denne turnering mere eller mindre fuldt ud.

 

 

 

Forventninger til USA:

 

Alt andet end en finaleplads vil i min bog være skuffende. USA er på hjemmebane og stiller med et ok stærkt hold, flere af de andre hold sparer også en del spillere så det må være et must at de er i finalen, men i fodbold kan alt jo ske.

 

Jeg forventer USA vinder deres pulje foran Costa Rica, og jeg tror bestemt også de er at finde i finalen.

 

 

 

Costa Rica:

 

Costa Rica er jeg vild med, de spillere frisk og frejdigt, og har også en et godt hold normalt. De er lige lidt efter Mexico og USA i niveau, men de er ikke langt fra, og har de førstnævnte en dårlig dag så slår Costa Rica dem.

 

Costa Rica mangler dog spillere som Chritian Bolanos fra FCK, og Bryan Oviedo, (tidligere FCK, nu Everton, og Bryan Ruiz. Dog har de deres store bomber Saborio med, og ham er jeg sikker på nok skal få scoret en masse kasser mod svage Cuba og Belize.

 

Et lidt blandet hold, men det er stadig et stærkt nok hold til at gå nemt videre fra denne pulje.

 

Costa Ricas bedste resultat til Gold cup er en 2. plads i 2002.

 

 

 

Forventninger til Costa Rica:

 

Jeg forventer at de går nemt videre fra puljen, men på en 2. plads efter USA.

 

Jeg tror Costa Rica kommer langt og jeg tror vi får dem at se i en semifinale, men på en god dag kan de rende med hele molevitten.

Spændende bliver det at følge dem i hvert fald.

 

 

 

Cuba:

 

Dem her regner jeg med jeg skal vinde nogle penge på for de er godt nok ikke for gode!

 

Cuba fik klø ved sidste Gold Cup, men i år har de dog chancen for at få 3 point mod formodede endnu svagere Belize.

 

Cuba stiller med spillere kun fra den cubanske liga, og denne er uden jeg skal gøre mig alt for klog på den, ret god. :)

 

Jeg kender ikke en eneste spiller på deres hold, så baseret ud fra deres resultater og det jeg så til dem i 2011 tror jeg de får de meget svært, og de kan sagtens rende ind i et par øretæver mod USA og Costa Rica.

 

Cuba var ved sidste Gold Cup i Pulje med Mexico (0-5), Costa Rica (0-5 og El Salvador (1-6).

Ikke de bedste resultater kan man sige. Heldigvis er de kommet i pulje med Belize. :)

 

 

 

 

Forventninger til Cuba:

 

Jeg forventer de taber stort til USA og Costa Rica, og mod Belize kan du slå med en terning, for begge hold er svage.

 

Dog modes Cuba og Belize i sidste puljekamp, og derfor kan vi måske score et højt odds hvis et af holdene er ringere end det andet. 

 

 

 

Belize:

 

Belize er med for første gang nogensinde til Gold Cup, og skal jeg være helt ærlig aner jeg ikke en pind om dem.

 

Jeg kan studere mig frem til at størstedelen af spillerne spiller i den hjemlige liga og som jeg skrev om den cubanske kan den heller ikke være alt for god.

Et land med 280.000 indbyggere, har nok et de største stjernespillere.

 

Jeg fornemmer en lille sammenligning med landet Grenada der deltog i 2011 ved Gold Cup, og de fik kæmpeklø ligesom Cuba gjorde.

 

Belize bliver smidt for løverne imod USA allerede i første kamp, og det bliver svært for disse amatørspillere på USA's hjemmebane.

 

 

 

Forventninger til Belize:

 

Jeg har kun en forventning om at USA og Costa Rica vinder komfortabelt over dette land, og hvem der så er ringest af Cuba og Belize må vi se i de første par kampe.

 

Jeg glæder mig ret meget til at se hvad de kan, men jeg har en meget stor anelse om at de intet kan ved denne turnering.

Måske bliver jeg klogere. :)

 

 

 

 

Det var en kort gennemgang af de 12 hold, og herunder vil jeg komme på mit bud på vinderen:

 

 

 

Vinder: USA (De er på hjemmebane og bør kunne spille op med Mexicos B-Hold.

 

2.plads: Mexico

 

Outsiderne: Costa Rica, (Honduras)

 

Overraskelsen: Trinidad And Tobago ( Jeg tror de kommer et stykke i turneringen.)

 

 

 

 

Ved sidste Gold Cup vandt jeg rigtig mange penge, og jeg vil herunder komme med et par ting der spillede ind dengang.

Det er jo lang fra dette sker igen, men derfor er det sjove facts.

 

 

Høje Asian handicap!

 

Spil de store hold med høje handicaps, og gerne så snart der kommer odds.

Fx USA -4 asian mod Belize og noget i samme stil med Costa Rica.

 

 

Hav tålmodighed!

 

Ved sidste Gold Cup skete der som regel ikke det store i de første 60 minutter, men så snart uret rundede de 60 minutter så gik de små hold helt ned med flaget.

 

Med de små hold tænker jeg i år især Cuba, Belize og Martinique.

 

 

Sidste år kunne alle kampe ses live på Bet365, og dette ser det også ud til man kan i år.

 

Eurosport sendte også en del kampe, men det ser ud til de satser på EM for damer i stedet for. ØV

 

 

Jeg har planer om at komme med brugertips under turneringen og har i nogle spørgsmål er i meget velkomne til at spørge, så skal jeg se om jeg kan hjælpe.

 

 

Roger and over !

 

 

CDbjerg..

 

 

 

Seneste blogs fra CDbjerg
07/03-2014 02:30 Optakt til det Danske Melodi Grand Prix 2014
11/11-2013 02:09 Bad betting beats
18/09-2013 03:05 Er betting kun for mænd ?
03/08-2013 01:13 DONG !!
05/07-2013 02:33 Gold Cup 2013 Optakt.
18/05-2013 01:55 ESC 2013 Finale Optakt.
16/05-2013 02:09 ESC 2013 2. Semifinale Optakt.
09/05-2013 17:32 ESC 2013 1. Semifinale Optakt.
18/04-2013 01:56 Det Europæiske Melodi Grand Prix i Parken 2014?
23/05-2012 15:57 Melodi Grand Prix 2. semifinale

Brugerprofil

CDbjerg CDbjerg har deaktiveret visning af online/offline status

Fra Mariager
Bruger siden 23. april 2008


Formen:

Brugertip-statistik

  30d 90d 2018 Total
Tilbagebet. 0% 0% 0% 127%
Balance 0.00 0.00 0.00 +17.18
Hitrate 0/0 0/0 0/0 35/64
Hovedside/aktuelle tips
Statistik
Tidligere tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens forumbruger. Klik for at læse mere Denne bruger har været kåret som månedens blogger. Klik for at læse mere Denne bruger har været kåret som månedens brugertipper. Klik for at læse mere

Detaljeret statistik

Champions cup 1
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
0.00
0/0
0/0
0/0
0/0
 

Cykling

Tour De France
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Total
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
 

ESC 2013

Det Europæiske Melodi Grand Prix 2013.
0%
0%
0%
61%
0.00
0.00
0.00
-1.56
0/0
0/0
0/0
1/4
Total
0%
0%
0%
61%
0.00
0.00
0.00
-1.56
0/0
0/0
0/0
1/4
 

ESC 2013

Det Europæiske Melodi Grand Prix.
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-2.00
0/0
0/0
0/0
0/2
Total
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-2.00
0/0
0/0
0/0
0/2
 

Fodbold

Asian Trophy
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Champions League
0%
0%
0%
148%
0.00
0.00
0.00
0.48
0/0
0/0
0/0
1/1
Champions League Kvalifikation
0%
0%
0%
108%
0.00
0.00
0.00
0.23
0/0
0/0
0/0
2/3
CONCACAF Champions Cup
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
CONCACAF Gold Cup
0%
0%
0%
113%
0.00
0.00
0.00
1.53
0/0
0/0
0/0
8/12
CONCACAF Gold Cup Finale
0%
0%
0%
155%
0.00
0.00
0.00
0.55
0/0
0/0
0/0
1/1
Concacaf Kvinder U20 Mesterskab
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Confederations Cup
0%
0%
0%
366%
0.00
0.00
0.00
15.94
0/0
0/0
0/0
5/6
EM (K)
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-2.00
0/0
0/0
0/0
0/2
England Premier League
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Europa League Kvalifikation
0%
0%
0%
146%
0.00
0.00
0.00
2.32
0/0
0/0
0/0
4/5
Gold Cup
0%
0%
0%
122%
0.00
0.00
0.00
0.67
0/0
0/0
0/0
2/3
Klub Venskabskampe
0%
0%
0%
80%
0.00
0.00
0.00
-1.60
0/0
0/0
0/0
4/8
USA - Major League Soccer
0%
0%
0%
199%
0.00
0.00
0.00
0.99
0/0
0/0
0/0
1/1
Venskabskampe
0%
0%
0%
95%
0.00
0.00
0.00
-0.27
0/0
0/0
0/0
3/5
Venskabskampe (K)
0%
0%
0%
160%
0.00
0.00
0.00
0.60
0/0
0/0
0/0
1/1
VM U20
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Total
0%
0%
0%
127%
0.00
0.00
0.00
14.44
0/0
0/0
0/0
32/53
 

Underholdning

SuperMatch
0%
0%
0%
283%
0.00
0.00
0.00
7.30
0/0
0/0
0/0
2/4

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt