Blog » Fodboldåret 2014

Fodboldåret 2014
Af Frank, Brasilien, Tir. 30. dec. 2014, 19:53
+1
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Der har været mange store øjeblikke i fodboldåret 2014, hvor VM-slutrunden i Brasilien selvfølgelig har været det absolutte højdepunkt.

Her er en opsamling af nogle af de største og mest markante begivenheder på fodbold-fronten i årets løb.


 

AaB med The Double-triumf

 

11/5 FC Midtjylland 2-3 FC København

Christian Bolaños afgjorde det danske mesterskab, da hans sejrsmål i overtiden sendte guldmedaljerne til Aalborg.

 

FC Midtjylland var endda en mand i overtal i de sidste 20 minutter af kampen efter Margreitter var blevet præsenteret for det røde kort. Derudover tillod FCM også at misbruge et straffespark.

 

FC Midtjylland havde ellers ført Superligaen i det meste af sæsonen efter en forrygende start, men de måtte skuffende nøjes med bronze.

 

Ståle Solbakken fik med de tre point på Heden lige akkurat presset FCK op på den vigtige 2.plads, der gav adgang til CL-kvalifikationen.

 

Se højdepunkter fra kampen

 

 

15/5 FC København 2-4 AaB

AaBs pokal-forbandelse blev brudt, da Kent Nielsens tropper nedkæmpede et FCK-mandskab, der startede bedst, men løb tør for idéer og kunne ikke finde et modsvar til det velpolerede nordjyske sammenspil.

 

To nærmest identiske hjørnesparksmål fra midterforsvareren Rasmus Thelander satte AaB i førersædet, og FCKerne virkede uden selvtillid og strategi.

 

FC København stillede i pokalfinalen med følgende startopstilling:

Wiland; Lars Jacobsen, Margreitter, Stadsgaard, Bengtsson; Kristensen, Claudemir, Braaten, Bolanos; Vetokele, Cornelius.

 

Det viser meget godt den store udskiftning, der siden er sket under Ståle Solbakken i managerstolen.

 

Hverken FCK (mod Leverkusen) eller AaB (mod Apoel) kvalificerede sig til Champions League, men en række sejre på Nordjyske Arena sendte AaB videre fra gruppespillet i Europa League. FCK sluttede skuffende sidst i deres gruppe, bl.a efter nederlag til finske HJK og en 1-5 lussing i Parken mod Torino.

 

Se højdepunkter fra pokalfinalen

 

Gerrard snubler og City snupper guldet

 

27/4 Liverpool 0-2 Chelsea

En af årets mest omtalte Premier League-kampe fandt sted på Anfield, hvor Liverpool stod til at vinde det engelske mesterskab, mens Chelsea gjorde sig klar til at møde Atletico Madrid i CL-semifinalerne.

 

Så José Mourinho sparede en del stamspillere og stillede med reserver som Schwarzer, Kalas, Salah, Mikel og Demba Ba.

 

Al initiativet var overladt til Liverpool, men Chelsea-bussen var solidt parkeret. Det blev meget kompakt omkring Chelsea´s felt og de hurtige Sterling, Suarez, Sturrigde og Coutinho havde ikke held med at bryde igennem.

 

Stik mod spil og chancer kunne Demba Ba spurte ned og scorer til 1-0 efter et boldtab fra Steven Gerrard, der som bagerst mand mister fodfæstet, og giver en friløber til Chelsea-angriberen.

 

I overtiden slog Willian 2-0 sejren fast på en kontra.

 

Mourinho fik meget kritik for den ultra-defensive taktik, men Chelsea-spillerne var på dagen klogere end Liverpool, og så kæmpede de hårdere for sejren.

 

Frank Lampard og Matic løb flest kilometer af samtlige spillere på grønsværen, og det var reelt den afgørende forskel i dette opgør.

 

Manchester City endte som Premier League-mestre, mens Liverpool sluttede 2 point efter.

 

Se taktisk gennemgang fra Neville og Carragher af kampen

 

Diego Simeone bryder dominansen

 

17/5 Barcelona 1-1 Atletico Madrid

Det spanske mesterskab skulle afgøres på Nou Camp, hvor Barcelona med en sejr ville overhale sensationsholdet Atletico Madrid.

 

Diego Simeones mandskab havde blot indkasseret 25 mål i de 37 spillerunder, men nu ventede den afgørende mesterskabsfinale.

 

Alexis Sanchez sendte Barcelona-fansene i ekstase med et vidunderligt drømmehug fra en spids vinkel. Der var spillet 33 minutter og med 1-0 på måltavlen var guldet på vej til Gerardo Martino og Barca-stjernerne.

 

Uruguayanske Diego Godin ville det anderledes og stod klar i feltet, da Atletico Madrid efter 47 minutter fik tilkæmpet sig et hjørnespark.

 

Med et kraftfuld hovedstød fik Godin udlignet til 1-1 og den massive  for første gang siden 2003/04 (dengang vandt Valencia) skulle det spanske mesterskabstrofæ hverken til Barcelona eller Real Madrid.

 

Se højdepunkter fra mesterskabsfinalen

 

Nye konger på Champions League-tronen

 

29/4 Bayern München 0-4 Real Madrid

I den første semifinale havde Benzema sikret Real Madrid en 1-0 sejr på Bernabeu, og nu ventede returopgøret på Allianz-Arena i München.

 

Pep Guardiola måtte i offensiven og stillede med Robben, Ribery, Müller, Kroos og Mandzukic for at lægge pres på den spanske defensiv.


Men efter 20 minutter havde Sergio Ramos bragt Real Madrid foran med 2-0 på to hovedstødsscoringer og de hurtige kontra-angreb gjorde ondt på de sejrsvante tyskere.

 

Madrid-defensiven holdt Bayern-stjernerne fra fadet, mens Bale og Ronaldo ventede på at stikke afsted ned mod Manuel Neuer.

 

Med yderligere to scoringer fra Cristiano Ronaldo slog Real Madrid en tyk streg under tronskiftet og den kongeklubben kunne gøre sig klar til finalen på Estadio da Luz.

 

Se højdepunkter fra semifinalen

 

(Beklager kommentarspor, men umiddelbart bedste kvalitet)

 

24/5 Real Madrid 4-1 (e.f.s) Atletico Madrid

Champions League-finalen var en ren madrilensk affære, da Diego Simeone´s Atletico Madrid i semfinalen havde nedkæmpet engelske Chelsea med en 3-1 sejr på Stamford Bridge.

 

Efter 36 minutter blev Casillas fanget på mellemhånd efter et hjørnespark, og Diego Godin headede bolden over den spanske landsholdskeeper.

 

Den føring holdt helt indtil det 93. minut, hvor Modric sendte et hjørnespark ind i panden på en flyvende Sergio Ramos.

 

Den skuffelse kom Atletico Madrid sig ikke over, og Bale, Marcelo og Cristiano Ronaldo slog sejren fast for Real Madrid i den forlængede spilletid.

 

Se højdepunkter fra Champions League-finalen

 

Tysk VM-triumf og spansk kollaps

 

13/6 Spanien 1-5 Holland

De forsvarende spanske verdensmestre gik ind til denne gruppekamp som favoritter. Men den hollandske landstræner Louis van Gaal havde planen klar mod Del Bosque´s tropper i denne rematch af VM2010-finalen.

 

Der var intet nyt under den spanske tiki-taka sol, hvor en rystende usikker Casillas blev udstillet flere gange af de oplagte hollændere, der med Robben i hopla spurtede forbi de fodboldtrætte spanske spillere.

 

Magien udeblev fra Xavi og Iniesta, og der var heller ikke flere VM-mål i støvlerne fra indskiftede Fernando Torres, der afløste en komplet anonym Diego Costa.

 

Spanien blev elimineret allerede i gruppespillet, mens Holland endte med bronzemedaljer.

 

Se BBC´s gennemgang af VM-kampen:

 

Se højdepunkter fra VM-kampen

 

(Igen skal jeg beklager kommentarspor)

 

24/6 Italien 0-1 Uruguay

Gruppe D med Italien, England, Uruguay og Costa Rica var på forhånd udpeget som en dynamit-pulje.

 

Der var pres på begge mandskaber op til dette opgør. Både Italien og Uruguay havde meget overraskende tabt deres kampe til Costa Rica og der var lagt op til ballade.

 

Uruguay var klart bedst og Buffon måtte ud i flere mirakelredninger for at holde Italien inde i kampen.

 

Den italienske offensiv var igen under al kritik. Pirlo forsøgte, men intet lykkes for Balotelli og heller ikke indskiftede Cassano eller Cerci fik udfordret den uruguayanske defensiv.

 

Efter en times spil blev Italiens Claudio Marchisio udvist for en stempling, men det var nu ikke dét, som stjal overskrifterne efter kampen.

 

Luis Suarez ankom som den store målhelt, men forlod VM-festen i skam efter tv-billeder afslørede, at han havde bidt forsvarsspiller Giorgio Chiellini i skulderen.

 

Dommeren så dog ikke episoden og selvom Chiellini viste bidemærket på skulderen, så blev Suarez ikke straffet for forseelsen.

 

Buffon var chanceløs, da Diego Godin med 10 minutter tilbage på kampuret headede Uruguay foran 1-0 efter et præcist slået hjørnespark nåede frem til landsholdsanføreren.

 

Costa Rica tog meget overraskende gruppens førsteplads, mens det blev endestation for England og Italien.

 

Luis Suarez blev efterfølgende sendt hjem fra VM af FIFA´s disciplinær-komite, der idømte Suarez en 4 måneders karantæne.

 

Uruguay blev herefter besejret af Colombia, hvor VM-topscorer James Rodriguez scorede begge mål i 2-0 sejren.

 

Se højdepunkter fra VM-kampen

 

8/7 Brasilien 1-7 Tyskland

En absurd VM-kamp med suveræn tysk opvisning og total brasiliansk nedsmeltning.

 

Tyskerne foldede sig ud med flotte kombination og stor effektivitet. De kunne lege sig til en overraskende storsejr mod et panisk brasiliansk mandskab.

 

Et sammenspillet tysk mandskab straffede gang på gang de VM-værter, der gik i opløsning og løb hovedløst rundt, mens VM-drømmen brast.

 

Efter en halv time var Tyskland foran 5-0 og et groggy brasiliansk mandskab kunne kun håbe på, at tyskerne ville spare på kræfterne i et ydmygende nederlag.

 

Se BBCs gennemgang af VM-semifinalen

 

Se højdepunkter fra kampen

 

Hobro indtager Superligaen

 

3/8 Hobro 2-0 Brøndby

 

10/8 FC København 0-3 Hobro

Hobro leverede en sand sensation med deres 2-0 sejr over Brøndby i deres første Superliga-hjemmekamp nogensinde på det beskedne DS Arena.

 

Thomas Frank har ikke kunnet finde stabiliteten på et meget svingende Brøndby-mandskab, der løb ind i endnu et nederlag til Hobro-heltene, der tog en 3-0 sejr i november, da Brøndby igen lagde vejen forbi DS Arena.

 

Største bedrift (indtil videre) var dog, da det lille oprykker-hold tog fusen på FCK sikrede sig en 3-0 sejr i Telia Parken mod en flok frustrerede FCK-spillere.

 

Kontrasterne mellem de to mandskaber er enorme; FCK gav over 25 millioner for at hente Andreas Cornelius tilbage fra Cardiff, mens Hobro eneste fuldtidsprofessionelle spiller er Quincy Antipas, der blev hentet på et playersponsorat i klubbens største transferhandel nogensinde.

 

Med klassiske dyder som sammenhold, gejst og fightervilje har Hobro overrasket alle.

 

Se højdepunkter fra Brøndby-kampen

 

Se højdepunkter fra FCK-kampen

 

Chelsea på guldkurs

 

3/8 Everton 3-6 Chelsea

Bolden var knap givet op inden Diego Costa endnu engang viste, at der var kommet en ny sherif til Premier League.

 

Chelsea havde uden den store succes forsøgt med angribere som Torres, Sturridge, Demba Ba, Eto´o og Lukaku, men først med indkøbet af Diego Costa har José Mourinho fundet målkongen, der skal bringe mesterskabspokalen tilbage til Stamford Bridge.

 

Everton-keeper Tim Howard måtte hele 6 gange hente bolden ud af netmaskerne, hvor selv Ivanovic listede med frem i feltet og scorede på en flot frispilning.

 

I den efterfølgende spillerunde blev Swansea besejret med 4-2, hvor Costa scorede hattrick. Her halvvejs igennem sæsoner er Diego Costa nu oppe på 13 Premier League-mål.

 

Med storspil fra Courtois, Fàbregas og Hazard har den portugisiske manager sendt Chelsea i front med de forsvarende mestre Manchester City i hælene.

 

Se lidt Diego Costa-highlights fra kampen

Seneste blogs fra Frank, Brasilien
22/03-2016 23:35 Inside Studio: Mr. Profit
30/12-2014 19:53 Fodboldåret 2014
24/11-2014 12:21 "Kyllingen" Kenn Hansen
18/06-2014 13:46 VM2014 - set fra sofaen
23/04-2014 01:46 Miranda - det oversete forsvarsgeni
20/01-2014 18:21 Longreads om sport
07/12-2013 15:56 VM 2014 Odds-Forslag
27/11-2013 18:18 Inside Studio: Jens Bøye
11/10-2013 18:26 Er Bayern München et low-scoring hold?
20/09-2013 03:14 What the....

Læs kommentarer (0)


Brugerprofil

Frank, Brasilien Frank, Brasilien har deaktiveret visning af online/offline status

Bruger siden 29. maj 2007


Formen:

Hovedside/aktuelle tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens blogger. Klik for at læse mere 

Detaljeret statistik

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt