Blog » Flemming Fjeldgaard!

Flemming Fjeldgaard!
Af Frank, Brasilien, Lør. 9. okt. 2010, 12:36
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (6) Til kommentarer

Kan I huske da Stig Tøfting og Thomas Gravesen gav Jesper Grønkjær buksevand?

 

Eller kan I huske de gode gamle dage i Mexico 86? Landsholdet boede på samme hotel som pressen, og danskerne kunne dermed følge Lerby, Arnesen, Elkjær og Morten Olsen slappe af ved poolen, og journalisterne var endda med i omklædningsrummet efter kampene. Vi var med landsholdet både på og udenfor banen, men hvorfor er vi ikke med længere? Hvorfor er det mixed zone, podiepressemøder og korte glimt af landsholdsspillere, der forlader spillerbussen i med "Waka Waka" på Ipoden?

 

Jeg forlanger ikke, at vi skal med ind under bruseren eller nogensiden igen skal opleve Allan Simonsen give interview i bar røv, men kan vi ikke komme lidt tættere på landsholdet. Please...

 

FLEMMING FJELDGAARD

Indrømmet nu begynder det her at blive et personangreb af den værste skuffe, men jeg tillader mig at mene, at argumenterne kan bære påstanden: Flemming Fjeldgaard er ude på dybt vand.

 

De fleste vil nok spørge; Hvem er Flemming Fjeldgaard, og hvorfor er han på dybt vand og hvad har han med Mexico ´86 at gøre?

 

Flemming Fjeldgaard er sportsredaktør for Berlingske Tidende, og han er godt ude og svømme, fordi han skriver følgende om landsholdets indsats mod Portugal:

 

"Bvadr var Rommedahl ved den 1-0-scoring, der ødelagde en ellers nydelig dansk indledning, og blæver (og blub) var Christian Poulsen, hvis besværlige Liverpool-begyndelse smitter af på landsholdspræstationerne. Poulsens blinde fejlaflevering bagud og på tværs gennem egne rækker til en frit positioneret Nani (2-0) var en klistret fredagsøjebæ, som ville have givet røde kinder selv i U17-rækkerne. Og 3-1-scoringen var også Poulsens fejl."

 

Bvadr, blæver (og blub) og en klistret fredagsøjebæ... Er det virkelig det niveau, vi er nået til?

 

Der må da have været en vaks medarbejder på redaktionen, der lige kunne få rettet de værste vendinger efter at have overvundet skuffelsen over den sløje danske indsats. Jeg anerkender, at jeg også selv engang imellem får skrevet en masse vrøvl. En afgørende forskel er, at jeg ikke er sportsredaktør med alt, hvad det medfører af ansvar som informationskilde.

 

CHRISTIAN POULSEN PÅ ORLOV

Kritikken af Christian Poulsen er massiv. Specielt da han reelt lukkede kampen med fejlafleveringen ved 2-0 målet.

 

Sportsredaktør for Ekstra Bladet Allan Olsen roste i sidste måned Christian Poulsen som et godt valg som ny anfører for landsholdet. Her tegnede de et billede af en oplagt profil med "masser af erfaring og krigergenet, der kan hive resten af holdet med". I dagens udgave af Ekstra Bladet bliver Christian Poulsen kritiseret for "en utilgivelig begynderfejl", mens Flemming Fjeldgaard går skridtet videre og mener, at Christian Poulsen trænger til en rigtig god orlov.

 

Men der skal selvfølgelig være kritik efter et nederlag, hvor ikke alle spillere levede op til forventningerne, men bevar respekten og overblikket. Der er vel næppe nogen, der vil sende Ricardo Carvalho på orlov, selvom han scorede selvmål.

 

KONSEKVENSERNE AF DET LAVE NIVEAU

Mon ikke Flemming Fjeldgaard selv kan se, at der er et par uheldige vendinger, men det betyder vel ikke nødvendigvis, at han ude, hvor han ikke kan bunde. Svaret er desværre jo. Og her kommer Mexico 86 ind i billedet.

 

DBU har i en længere proces begrænset presseaktiviteterne omkring det danske landshold, og kommunikationschef Lars Berendt har ikke lagt skjul på, at årsagen er, at nivauet i pressen er for useriøst. Fodboldjournalister er generelt uden den rimelige indsigt i stoffet, der er forudsætningen for det fodbold-fagligt niveau.

 

Sportsjournalisterne bliver ikke inviteret tilbage til en hyggesnak ved poolen, sålænge niveauet ligger lige omkring bvadr, blæver (og blub).

 

Jeg skal ikke komme videre ind på pressens niveau omkring kritikken af landsholdet op til deres boykot af pressen efter 3-2 sejren over Portugal, men blot konstatere, at konsekvenserne er, at der er kommet en større afstand mellem landsholdet og journalisterne.

 

Taberne i denne magtkamp mellem journalisterne og landsholdet er fodboldfansene, der gerne vil følge deres landsholdsdrenge. Flemming Fjeldgaard er kun med til at gøre denne afstand større, og det får mig til at konkludere, at han er kommet ud, hvor han ikke kan bunde.

 

link: http://flemmingfjeldgaard.blogs.sporten.dk/20...

 

OPDATERING: RING TIL CHRISTIAN POULSEN 06/02/2013

Det danske landshold har netop tabt 3-0 til Makedonien, og indsatsen var rystende ringe.

 

Det har ført til en ny blog hos Sporten, hvor BT fodboldredaktør Morten Crone Sejersbøl nu ser Christian Poulsen som landsholdets redningsmand, der skal sende de danske drenge til Rio i 2014!

 

Vi har glemt alt om blæver og blub. Og den klistrede øjebæ er også gået i glemmebogen. Nu var det ganske vist Flemming Fjelggaard, jeg tog udgangspunkt i for snart 2½ år siden, men samtlige eksperter var dengang på nakken af Christian Poulsen. Han spillede åbenbart godt mod Venlo i den hollandske Æresdivision, og så er alt tilgivet.

 

Morten Crone skriver:

"For igen var det Christian Poulsen, der bandt det unge Ajax-hold sammen og på forbilledlig vis både ofrede sig i nærkampene, sugede boldene til sig og fordelte dem simpelt og fornuftigt. Sådan en spiller - måske endda ham - manglede Danmark i aftes mod Makedonien. Af både taktiske og mentale årsager."

(...)

"Jeg tror, Christian Poulsens tilstedeværelse kunne løfte det danske landshold, og mon ikke han er villig til at tage en tørn mere i nationens tjeneste?"

 

Nu er Venlo et usandsynligt dårligt mandskab, så en enorm billig baggrund for Poulsen´s gode præstation i den kamp. Poulsen floppede i Liverpool, de kunne heller ikke bruge ham i Juventus, Evian opholdet var godkendt, men Christian Poulsen spillede frygteligt i de sidste mange landskampe. Han har ikke længere internationalt klasse og niveauet i Holland er frygteligt lavt.

 

Men jeg er overrasket over, hvor nemt man kan gå fra syndebuk til redningsmand hos disse sportsredaktører. De skal selvfølgelig have lov til at følge spillernes udvikling og ændre synspunkt, men det ville være skønt med lidt mere nuancerede udtalelser.

 

link: http://www.sporten.dk/fodbold/ring-til-christ...

 

Seneste blogs fra Frank, Brasilien
22/03-2016 23:35 Inside Studio: Mr. Profit
30/12-2014 19:53 Fodboldåret 2014
24/11-2014 12:21 "Kyllingen" Kenn Hansen
18/06-2014 13:46 VM2014 - set fra sofaen
23/04-2014 01:46 Miranda - det oversete forsvarsgeni
20/01-2014 18:21 Longreads om sport
07/12-2013 15:56 VM 2014 Odds-Forslag
27/11-2013 18:18 Inside Studio: Jens Bøye
11/10-2013 18:26 Er Bayern München et low-scoring hold?
20/09-2013 03:14 What the....

Brugerprofil

Frank, Brasilien Frank, Brasilien har deaktiveret visning af online/offline status

Bruger siden 29. maj 2007


Formen:

Hovedside/aktuelle tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens blogger. Klik for at læse mere 

Detaljeret statistik

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt