Blog » Faldende tilskuertal...

Faldende tilskuertal...
Af Mike Larsen, Søn. 19. dec. 2010, 16:28
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (14) Til kommentarer

Hvorfor er tilskuertallet faldet det seneste år i AL-Bank Ligaen?
Det danske landshold var for første gang i en VM-kvartfinale i maj 2010, og ligaen er blevet spået til at være mere jævnbyrdig end den har været i mange mål. Men hvorfor kommer folk ikke i de danske haller.

Alt statistik i denne blog er taget udfra AL-Bank Ligaens officielle side med statistik, så der kan være fejl i disse, og det er dem, der ligger grundlag til denne blog.

 

Kigger man tilskueretallet for hele sidste sæsons grundspil, så var der i alt 209.703 tilskuere til de samlet 162 kampe i AL-Bank Ligaen. Det er et gennemsnit på 1294 mand til hver kamp.

I denne sæson har der i grundspillet været 107.361 tilskuere til de 92 kampe, der har været spillet denne sæson indtil videre. Det er et snit på 1167 til kampene. Det er et fald på næsten 10% i forhold til sidste sæson.

 

Tilskuer gns. pr. grundspilskamp i hele 2009/2010:

AaB Ishockey: 1755 pr. kamp

EfB Ishockey: 1110 pr. kamp

Frederikshavn: 952 pr. kamp

Herning: 1619 pr. kamp

Hvidovre: 908 pr. kamp

Odense: 1487 pr. kamp

Rungsted: 829 pr. kamp

Rødovre: 1235 pr. kamp

SønderjyskE: 1754 pr. kamp

 

Tilskuer gns. pr. grundspilskamp i 2010/2011:

AaB Ishockey: 1462 pr. kamp - tilbagegang på 16,70%

EfB Ishockey: 1074 pr. kamp - tilbagegang på 3,24%

Frederikshavn: 992 pr. kamp – fremgang på 4,20

Herning: 1362 pr. kamp - tilbagegang på 15,87%

Hvidovre: 781 pr. kamp - tilbagegang på 13,99%

Odense: 1183 pr. kamp - tilbagegang på 20,44%

Rødovre: 1193 pr. kamp - tilbagegang på 3,40%

SønderjyskE: 1343 pr. kamp - tilbagegang på 23,43%

 

Det ligner en samlet tendens i den danske liga – der er tilbagegang i antallet af tilskuere, og det er til trods for det, som jeg nævnte i starten. Dansk ishockey er blevet eksponeret stort i udlandet af landsholdet, men herhjemme i ligaen er der ikke den store opbakning. Ligaen er langt mere jævnbyrdig end den har været i flere år.

Hvad er årsagen så til denne tilbagegang?? Det har jeg prøvet at kigge lidt mere på, og her kommer jeg med noget af det, som jeg ser som en mulig grund.

 

Årsager til faldet:

Billetpriser:

Jeg er gået efter prisen for billetter købt i døren, da mange skal lokkes til ishockey på dagen eller op til kampen. Det er selvfølgelig billigere med et sæsonkort, da prisen pr. kamp vil være lavere.

 

AaB Ishockey: 110 kr. for siddeplads / 90 kr. for ståplads

EfB Ishockey: 115 kr. for siddeplads / 90 kr. for ståplads

Frederikshavn: 100 kr.

Herning: 125 kr. for siddeplads / 90 kr. for ståplads

Odense fredag: 160 kr. for siddeplads / 140 kr. for ståplads

Odense tirs/søn: 120 kr. for siddeplads / 100 kr. for ståplads

Rødovre: 120 kroner

SønderjyskE: 100 kroner

Hvidovre: 110 kr. for siddeplads / 80 kr. for ståplads

 

I Frederikshavn og i Vojens kan du komme til ishockey for en hund. Du kan ikke finde en siddeplads til en kamp for under 100 kroner i de danske haller, men skal det være så dyrt at komme ind til ishockey?

Prisen i Odense er voldsom til en fredagskamp, hvor man skal have 160 kroner op for en siddeplads, mens ståpladsen er oppe i 140 kroner.

 

Som jeg ser det, så kunne priserne godt komme en smule nedad. Der er finanskrise i Danmark (siges det i medierne), så folk har ikke så mange penge at bruge, så hvorfor ikke gøre det billigere i hallerne omkring for at få folk i hallen. Det er ikke på billetter, at klubberne tjener de store penge – det er på de ekstra øl og pølser, som folk køber derude.

Det er noget bedre at have 1500 tilskuere til 70 kr. pr. billet frem for 1000 tilskuere til 110 kr. pr. billet, da folk nok skal bruge de ekstra penge i hallen, så klubberne ender med at tjene flere penge pr. publikummer. Ligeledes kan man også lettere hive sponsorater hjem, hvis man kan sige, at man har min. 2000 tilskuere til kampene, og sponsorerne dermed får noget for sine penge.

 

Årsager i top3:

AaB Ishockey:

AaB Ishockey har oplevet 3. størst tilbagegang på hele 16,70%, hvis man kigger på sidste sæson. Spillemæssigt har AaB Ishockey ikke levet op til det niveau, som man havde forventet, hvilket gør at mange bliver væk. Med mindre, at der er en sponsor, der køber kampen og deler billetter ud til byens borgere. I Aalborg har der været flere gratiskampe, hvor man har kunnet hente billetter i de lokale Kvickly, og tager man de tal ud af sammenhængen, så ser langt værre ud for AaB Ishockey med hensyn til tilskuertallet.

 

Odense Bulldogs:

I Odense har man oplevet en tilbagegang på over 20% i forhold til sidste sæson, hvilket er mærkeligt, da Odense lever højt på sit publikum og den gejst, som det giver spillerne på isen. Derudover henter man flest point på hjemmebane, så tilskuerne er lovet en god fejst, og var også det første hold, der brød SønderjyskE ned i ordinær tid.

Der er et nok det punkt, som der står lige ovenover, som der er den største grund. 160 kroner for en siddeplads til en fredagskamp er nok lige i overkanten, som jeg ser det. Det er i hvertfald en grund til, at undertegnede ikke ville tage til ishockey i Odense, selvom AaB Ishockey spiller dernede.

 

SønderjyskE:

SønderjyskE er den klub i ligaen, der har den største nedgang i procent. Hele 23,43% færre tilskuere kommer til ishockey i Vojens denne sæson, og hvorfor det?

Er folk i Vojens blevet mætte efter 2 mesterskaber i træk, hvor det sidste mesterskab lignede en foræring, da der ikke var nogen reelle modstandere, der kunne true SønderjyskE?

Eksperter havde nærmest givet SønderjyskE deres 3. mesterskab i træk, og med en trup uden de store ændringer, så var holdet måske også en smule mætte.

Der kommer en ny hal i Vojens til februar, hvor der vil være plads til 5.000 tilskuere. Får man ikke folk ud i hallen, og måske får lukket noget af hallen af til de kampe, hvor der ikke kommer mange, så vil den hurtigt komme til at se tom ud.

 

Naboens søn på holdet:

Der er kommet en del flere danske spillere i den danske liga, og det er kun godt, for de danske spillere er fremtiden for ishockeyen i Danmark. Som jeg ser det, så er det bedre med eliteerfaring fra Danmark frem for at de tager til Sverige og spiller på U20 derovre.

De unge spillere giver også mere på isen, når de bærer logoet på brystet frem for en udlænding, der bare kommer efter en lønseddel, og reelt set er ligeglad – det er de unge spillere ikke.

 

Kigger man på Frederikshavn, så er det et meget godt eksempel på det. Den ene klub, der har en fremgang i øjebikket. Der er 4 udlændinge på holdet. Tomi Jokinen har jeg ikke talt med som udlænding, da han har spillet så mange år i Danmark, at det ville føles forkert at tælle ham med. Ellers er det rutinerede danske spillere samt unge lokale drenge, der har fået chancen. En chance, som de måske ikke ville have fået i ligaen, hvis der var alle de udlændinge, som der tidligere har været.

 

Det er også en fordel, at fans kan udtale de forskellige spilleres navn – selvom der er kommet et par genstande indenfor vesten. Der har været spillere i den danske liga, hvor politiet kunne spillerens efternavn, som spiritusprøve.

 

Niveau i ligaen:

Niveau er faldet en smule i ligaen ja, men det er man ved at komme meget godt efter. Kigger man på landsholdene, så var der i den trup, som der vandt Polosie Cup i Hviderusland mod Norge, Slovenien samt Hviderusland hele 17 spillere fra AL-Bank Ligaen, mens der var 5 ”udlændinge”.

 

Går man lidt ned i alder på spillere, så spilles der U20 BVM, hvor Danmark er rykket på i A-gruppen i år, da man vandt gruppen i Slovenien. På det hold er der hele 13 spillere fra AL-Bank Ligaen, mens der er en del spillere fra de nordamerikanske juniorligaer samt nogen spillere fra Sverige. Det vidner for mig, om at det er det rigtige at gøre i dansk ishockey.

 

Mange kampe mod hinanden:

Har man fra unionens side udvandet de lokalopgør, som der ikke var så mange af tidligere? I denne sæson mødes AaB og Frederikshavn hele 9 gange – bare i grundspillet. Det samme gør Rødovre og Hvidovre. Dertil kommer evt. kampe i slutspillet. Disse lokalkampe er godt nok kampe, som man hader at tabe, men når man kan komme til at møde hinanden hele 20 gange (9 grundspil, 4 kvartfinale samt 7 finaler) på bare en sæson, så er det for meget af det gode. Godt nok hader man hinanden på isen, men det er for meget til, hvad en normal hockeyfan kan klare.

 

Unionens kommentar:

Enver Hansen udtaler i sin blog på AL-Bankens hjemmeside:

 

”I både herrernes og kvindernes håndboldliga – som alle vist kan være enige om er betydeligt mere eksponeret end vores sport – har tallet i fire år været lavere end i AL-Bank Ligaen! Og bemærk, at vi taler om gennemsnitstal – håndboldspillerne har jo kun cirka det halve antal kampe i forhold til vores ligahold. Og alligevel er der flere tilskuere pr. kamp til en hockeykamp i grundspillet.

 

I denne sæson vil herreligaen overgå vores på tilskuersiden alene pga AG Håndbold, men i stedet for at tale om tilskuerkrise bør vi da glæde os over vores mange tilskuere og det forhold, at kun fodbold har flere tilskuere end ishockey pr. kamp – af alle sportsgrene i Danmark.

 

Så er der nogle, der vil indvende, at der kommer mange tilskuere til de såkaldte gratiskampe, og de trækker gennemsnittet op. Til dem vil jeg sige, at det i flere år har været en offentlig hemmelighed, at man i andre store idrætsgrene herhjemme kunne gå ned til købmanden og få gratisbilletter til søndagskampen – søndag efter søndag. Og de kampe tæller med i statistikken. Det gør de også i vores sport.”

 

Personlige holdning:

Jeg kan kun sige én ting. Jeg er stolt af at være ishockeyfan, og jeg vil aldrig ændre det. Men alt har en grænse, og jeg må sige, at min grænse er snart noget. Der må gøres noget, så vi kan få lidt flere hold i ligaen, så der kan komme andet end lokalkampe hver 2. uge.

 

Til næste sæson kunne man håbe på, at Rungsted er på vej igen. Der har været snak omkring A'mar Jets i et par år om et hold i ligaen. Hvis der kan komme hold i Herlev igen, og måske Aarhus kan få bygget et hold op igen, så er vi pludseligt på 12 hold, og så kan man spille 4 gange mod alle hold og så videre til en kvartfinale, som man kendte det fra sidste sæson. Der er masser af unge spillere rundt om i ligaen, og de skal have noget spilletid, så det kan kun være til gavn, at der kom flere hold.

 

Hvad skal der til, for at disse hold kommer?

Hvad skal der til, for at DU vil komme til ishockey i de danske haller?

Seneste blogs fra Mike Larsen
12/03-2014 23:33 Pinligt, DIF
25/01-2014 00:29 Matchfixing i dansk ishockey
02/10-2013 23:23 Powerbreaks, hvorfor dog det?!?!?
31/03-2013 17:17 Hvad gør vi nu, lille du - Part II
24/02-2013 21:03 Lodtrækning til kvartfinaler..
31/08-2012 23:36 Be aware: The Pirates are coming...
22/05-2012 19:11 Det er en ommer, Sverige...
24/04-2012 21:59 Dansk kvartfinale ved VM?
03/02-2012 18:58 Hockey i Aalborg SKAL overleve
22/01-2012 21:43 Mit 2011 på BetXpert...

Brugerprofil

Mike Larsen Mike Larsen er offline

37 år
Fra Aalborg
Bruger siden 17. juli 2005


Formen:

Brugertip-statistik

  30d 90d 2018 Total
Tilbagebet. 0% 0% 0% 101%
Balance 0.00 0.00 0.00 +0.39
Hitrate 0/0 0/0 0/0 27/57
Hovedside/aktuelle tips
Statistik
Tidligere tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens blogger. Klik for at læse mere 

Detaljeret statistik

 

Fodbold

Danmark - 1. Division
0%
0%
0%
158%
0.00
0.00
0.00
1.15
0/0
0/0
0/0
2/2
Danmark - SAS Ligaen
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-2.00
0/0
0/0
0/0
0/2
England - Premier League
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-3.00
0/0
0/0
0/0
0/3
USA - MLS
0%
0%
0%
94%
0.00
0.00
0.00
-0.84
0/0
0/0
0/0
6/13
Total
0%
0%
0%
77%
0.00
0.00
0.00
-4.69
0/0
0/0
0/0
8/20
 

Ishockey

Danmark - AL-Bank Ligaen
0%
0%
0%
112%
0.00
0.00
0.00
4.43
0/0
0/0
0/0
18/36
VM
0%
0%
0%
165%
0.00
0.00
0.00
0.65
0/0
0/0
0/0
1/1

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt