Blog » Et rekorddårligt femårs jubilæum i spillebranchen.

Et rekorddårligt femårs jubilæum i spillebranchen.
Af Pede, Fre. 20. dec. 2013, 00:14
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (15) Til kommentarer

Dette blogindlæg er en gennemgang af mit liv i spillebranchen, samt en beretning om mit år 2013 som tipper; et år, hvor jeg rundede det femte år i spillebranchen, men samtidig et år der skulle vise sig det sværeste jeg hidtil har oplevet. Undervejs vil jeg komme med de tips, jeg har taget til mig eller lært af mine egne erfaringer. Det er et meget langt blogindlæg, så det er helt okay hvis du finder det overflødigt og ikke har interesse i at læse det. Du er meget velkommen til at læse med, men endnu mere velkommen til at diskutere og/eller reflektere resultaterne af dit eget år.

 

Da jeg startede med at tippe og sætte mig ind i spil og betting som blot 15-årig, var jeg ofte en pestilens for flere brugere på BetXpert og hvor jeg ellers befandt mig – jeg var slem, men det blev heldigvis bedre og det var da også tålmodige brugere på BetXpert samt et tydeligt og uomtvisteligt værdisæt, der gjorde at jeg måtte indfinde mig med singlespil, værdispil og seriøs analyse, hvis jeg nogensinde skulle gøre mig respekteret som tipper, lige såvel som hvis der nogensinde skulle være penge i det. Faktum for mig var det samme som for alle andre, der ikke tog spil og money management seriøst – et underskud på den lange bane. Noget, jeg dog først igangsatte sat et par år efter, da jeg følte mig klar til det.

 

Det var dengang i efteråret 2008 – og nu siger året snart 2014. Året i år, 2013, har på rigtig mange måder været skuffende, især hvis man holder min indtjening op imod mine udgifter, der tæller ’stråmænd’, betalingsservices, smågebyrer og øvrige. Jeg ender på cirka 100,4% i tilbagebetalingsprocent på ca. 2800 spil: Ja, 2800 spil på et år. Du tænker sikkert at det er enormt mange spil, og det synes jeg også selv. Og du kan hurtigt regne ud der ligger mange timer bag, og så er det endnu nemmere at regne ud, hvor god timeløn man så har fået. Men hvor er det gået galt, hvorfor er det gået galt og hvad er det jeg ønsker at ændre på, hvis det skal gå bedre i 2014? Og hvorfor spillede jeg egentlig som jeg gjorde i 2013?

 

 

Dagen er 6. august 2010…

... og jeg har netop vundet et pænt firecifret beløb hos Bet24 for 1000 kroner, jeg havde fået i bonuspenge for at oprette mig. Heldigt vundne penge, der skulle vise sig at være en åbenbaring og en pludselig erkendelse af at de skulle bruges til at starte en bankroll og komme ”seriøst” i gang. Fire dage senere oprettede jeg mig som bruger i BetXpert Regnskab, og det har jeg holdt ved lige siden, hvor der nu er ajourført over 9000 spil.

 

Jeg har altid været en ivrig fodboldseer og kender, noget jeg i øvrigt stadig er på højeste blus og stimulerer via Twitter, podcasts og live-TV. Men det var basketball, jeg betting-wise kastede mig over; årsagen husker jeg som at fodbold var og er enormt populært at have sin ekspertise i, hvorfor jeg ville skille mig ud, hvis jeg nogensinde skulle blive til noget. Noget der senere hen ender i en halv fortrydelse set med bettingbrillerne på. Jeg havde fulgt NBA siden 2008, men aldrig fulgt dansk basketball.

 

Tip: Hvis du har ambitioner og potentiale i bettingbranchen, så sørg for at du fra start arbejder med et marked, hvor du også kan stikke ud, hvis beløbene pludselig skulle blive anderledes. Jeg har arbejdet med low-limit stakes i tre år nu, og er nået til en ende, hvor det er en umulig kamp at skulle kæmpe med markeds- og personlige limits hos bookmakeren. Desuden kan din ekspertise på et større marked åbne for spillebekendtskaber, du senere hen vil blive glad for at have haft.

 

 

Jank1 fødes i 2011…

… som et alias for min ekspertstatus på SpilXperten.com, efter mange måneder som brugertipper, hvor jeg både tester grænser af og lærer endnu mere om min betting og basketball. Slutter året med 117 tjente units som ekspert i basketball. Det er absolut set vildere, bl.a. af BetXperts egen Roman Empire, der dengang ragnarokkede SpilXperten og fyldte units i æsken. Har aldrig set noget lignende, og du ser aldrig en ekspert, der vil dominere et marked som ham. Men jeg finder i 2011 for alvor flair i dansk og amerikansk basketball, igen primært stadig low-limit (dansk basketball og NBA playerspecials primært), heldigt for mig – men vigtigere personligt for mit liv i branchen, får jeg flere bettingbekendtskaber og mange skulderklap, der motiverer mig til at arbejde endnu hårdere. Samtidig øges rullen betragteligt, og jeg kan stadig stikke ud hos stort set alle bookmakere. Regnskabet siger 106,37% i tilbagebetaling for 2341 satte spil. Der er ingen tvivl om at det går over alt forventning, og volumen er høj, så det giver selvfølgelig også lidt fortjeneste at arbejde med det; det er dog vigtigt at man holder tungen lige i munden og ikke lader sig gå på eller rive med, om det går godt eller dårligt.

 

Tip: Få dig et netværk – lær nogle spændende mennesker at kende, hvor I deler jeres fælles passion; sport og/eller betting. Du lærer at arbejde meget mere med dine egne spilleredskaber og kan bruge netværk til at sparre med spilstrategi, måden at se value på og meget mere. For mig har det været en uvurderlig ting for motivationen såvel som niveauet; at jeg har haft nogle fantastiske mennesker at kommunikere med. Husk på, at I formentlig er ligesindede så vær kritisk og vær ikke en pestilens eller en spørge-Jørgen. Det føler jeg, at jeg har været af og til grundet min alder; men prøv at slip tøjlerne, I skriver med hinanden for en årsag.

 

Tip: Hold dit spil tæt; beløb og resultater er ligegyldige for folk, der ikke forstår valuebetting eller branchen generelt. Dvs. din familie og dine venner. Der er stor forskel på en kioskbetter og en valuebetter; i kiosken løber du en 5 km, men som valuebetter er målet at gennemføre et maraton. Fæld i øvrigt aldrig et træ, der vokser – altså, lad din rulle gro så længe du kan se at din strategi virker og der er overskud i det du laver.

 

 

2012 går over al forventning…

… i forhold til de forventninger, jeg ikke havde. Jeg havde nemlig ingen forventninger for det jeg lavede. For mig var glæden i at der var lidt håndører i det jeg lavede rigeligt til at stimulere min tilfredsstillelse og arbejde hårdt med mine forcer. Jeg elsker at skrive analyser og at se at folk ”følger mine spil” – en enorm tilfredsstillelse at folk viser tillid i de vurderinger, jeg gør mig. Jeg udvider i 2012 mit repertoire med personligt at spille og holde øje med specielle situationer i fodboldverdenen, i takt med at corner og cards-spil bliver mere og mere normalt; noget der også går ganske udmærket (i 2012).

 

Jeg har et run på 11 måneder uden en negativ måned, og jeg havde jo aldrig regnet med at det ville gå så godt. Jeg vinder en rejse til EM i fodbold på SpilXperten og jeg ender med 110 tjente units som ekspert – hvilket gør, at jeg bliver betalingstipper. Jeg er 18 år på det tidspunkt og lige startet i 3.g. Altså er jeg først lige blevet ”spillemyndig” og jeg slår allerede markedet betragteligt. Jeg tænker selvfølgelig over hvad det nogensinde ville kunne blive til; har forbilleder i branchen, som jeg kan se gør det fremragende. For eksempel er Steffen Dam et eksempel for mig, ”drømmen” om hvad jeg gerne ville nå. At skrive sportstips i en landsdækkende avis, spille og se sport på fuldtid (min evidens er det indtryk og mediebillede man har/får) samt deltage i div. programmer omkring sport, spil og meget mere.

 

Mit år ender med 105,71% tbp på 2768 spil, og runder ved udgangen af december 2012 ikke engang 2,5 år med seriøst regnskab. Det er klart at det går strygende, men jeg begynder at blive lukket flere steder, så der skal tænkes alternativt. Et par tætte venner hjælper mig med kontoer, og det bliver af og til min redning, selvom det koster lidt. For 2013 sætter jeg mig desuden nogle mål omkring %’er og antal spil, der gør at det måske bliver mere et arbejde end en glæde.

 

Tip: Du vil ramme nedture, før eller siden så stol på dit projekt; især, hvis det tidligere har givet succes. I oktober/november rammer jeg en alvorlig nedtur – jeg kan simpelthen ikke slå en bule i en blød hat og jeg går to måneder i streg i underskud. Alligevel lærer jeg gennem mange sparringstimer på Skype, at holde fokus og tro på projektet – hvilket betyder at jeg går min bedste måned nogensinde i december. Indsatsen holdes ved lige, reguleres måske lidt ned pga. at rullen formindskes, men spillene er de samme og arbejdsmængden måske endda øget.

 

 

Alt var gået over evne i 2012…

… og 2013 blev så et modsat år, hvor jeg blev testet maksimalt økonomisk, psykisk og i evnen til at tænke rationelt og klogt betting-wise. Jeg sidder her i december med følelsen af at koden ikke bliver knækket ordentligt undervejs og det er dødærgerligt, for det betyder at jeg på mange måder har arbejdet uden fortjeneste. Ja, jeg når et punkt i min betting, hvor jeg anser det mere som et ”arbejde” end en lykkelig hobby, og det betyder faktisk at jeg føler mig udbrændt og umotiveret her i dag d. 19 december 2013. Om jeg selv havde troet, jeg skulle ende her? Nej. Men alt er jo ikke guld og grønne skove, det vil jeg gerne skrive under på. Alle kommer ud for det på en eller anden måde i sit liv, og som 19 årig har jeg ikke ramt lige så mange op- og nedture i mit personlige liv, at jeg kunne relatere til det at have en dårlig bettingstreak, hvorfor det på flere måder blev for meget for mig. Bevarede jeg stadig min måde at spille på? Ja. Så bare rolig, intet er ’ødslet’ væk. Men det er klart, at når man har en tilbagebetaling i år på 100,4% på 2788 spil, i skrivende stund – så føler man lidt, det har været spild af tid.

 

Mit forår var forfærdeligt med tre minusmåneder i streg, primært fordi jeg spillede efter services der havde utur. Sådan er det – man placerer selv sine spil, og resultaterne kan man ikke bebrejde andre end sig selv for. Personligt for mit basketball er foråret 2013 det bedste halvår for mig i 2013, hvilket også gør at jeg ender her på BetXpert. Regnskabsmæssigt begynder jeg at bruge udgifter for at få andres spil – både services og privatpersoner. Sommeren går rigtig godt, jeg skiller mig af med et par underskudsgivende services, mens jeg selv rammer beatet i juli og har et par services der hiver units ind i stribevis i de måneder. Efteråret går sådan cirka i nul, selvom jeg leverer helt ustyrligt ringe på mit fokuspunkt basketball. Så dårligt, at jeg ikke har haft confidence til at smide spil op på BetXpert (vær glad for det). Jeg synes jeg arbejder hårdt for at få det vendt, men lige lidt hjælper det. Jeg redder dog et lille overskud i efteråret på et par services, der gør det godt, og 2013 ser ud til lige at bestå (et 02-tal på karakterskalaen).

 

I stedet sidder jeg her og reflekterer over en jul, der har blødt som et åbent sår der ikke kan syes. Jeg forøger min unitværdi i starten af december med ca. 25%, fordi jeg føler jeg har rum til det, økonomisk som mentalt; jeg kan godt rumme det tænker jeg (og jeg gik en rekordjul sidste år). Fra den dag vælter korthuset. Jeg rammer absolut ingenting og sjovt nok vælter limits pludselig ind fra højre og venstre, så jeg nu sidder i en forfatning hvor jeg nærmest ingen kontoer har, og en motivation der er helt væk. Min money management-opdragelse gør, at jeg selvfølgelig stadig har håndører på bogen. Jeg kan mærke på mig selv at hvis jeg skal overleve i branchen skal jeg ud på markedet for store limits, hvis jeg vil beholde mine kontoer – det er bare svært at kaste sig ud i, når en pæn del af indtjeningen er kommet på low-limits og for et par år tilbage, hvor det føltes lettere. Ifølge mit regnskab har jeg underskud på de kontoer, jeg primært bruger til spil på de store fodbold- og basketmarkeder. Samtidig sidder jeg med en viden på en nicheliga, der er svær for mig at både spille og dele samtidig, og det har indsnævret mine muligheder for større bettingbekendtskaber og profit.

 

Min primære strategi har i alle årene været at have en høj volumen. Det kan du se på alle de år, hvor jeg har haft over 2000 spil årligt. Jeg har stukket ud på samtlige af mine eksperters spil efter en unitskala og taget hver en % over 100 i betvalue. Jeg har spillet både 1-2, over/under, asian og diverse. Jeg har stukket ud på alverdens sportsgrene. Det har jeg også gjort i 2013, fordi det har givet succes i 2011 og 2012 – ”never chance a winning team”. 4500 spil med 105% i tbp taler sit tydelige sprog. Det gik så bare ikke i 2013. Bookmakerne er også blevet skrappere, må man indrømme.

 

At jeg vælger at ændre udgangspunkt til 2014 har derfor noget at gøre med, at en stor del af indtjening er kommet på low-limit markedet, og her er der bare en modstander man ikke kan kæmpe imod; limits. Der er ikke penge, tid og kræfter i at skabe nye kontoer hele tiden. Derfor vil jeg sætte langt størstedelen af fremtidens spil på store markeder. Ulempen ved de store markeder er dog, at de er alvorligt gode til at sætte odds. Hvad jeg kan se på mit år 2013, er at spil sat tæt på game-time har givet alvorligt dårlige resultater. Derfor vil en direkte konsekvens være at jeg sætter spil tidligst muligt; early market. Her findes selvfølgelig også limits, men på asian væddemålene kan jeg stadig være med. De færreste slår de store markeder, og endnu færre slår flere ligaer i streg, så en endnu større kritisk sans overfor de eksperter, jeg vil følge er i øvrigt også noget jeg vil tage med mig. Volumen af spil bliver derfor også en direkte konsekvens af det; den falder betragteligt. Desuden må der meget gerne være noget long-term evidens for at der er penge i at følge en service, hvis jeg skal betale for at være en del af det. Igen et sted, jeg har fejlet i 2013; betalt for mange penge på udgifter, jeg troede var direkte og sikre investeringer.

 

Tip: Husk at finde services der passer til dit temperamentsniveau som tipper; jeg har haft store svingture i 2013, noget jeg ikke ønsker for andre – og det kan bekæmpes ved at kigge på servicens gennemsnitsodds, måden at stake på og den varians han går igennem. Sørg i øvrigt for at få bedste odds i 99% af tilfældene, og hav sunde markedskritiske briller på, hvis han odds pludselig fås 0,30-0,40 bedre tæt på kampstart – nogle skader eller andet, der gør det?

 

Tip: Af og til, så reflekter over hvad du giver op af dit liv for at spille. Det må aldrig være sådan, at du tilsidesætter det sociale liv eller din familie til fordel for at sætte et odds. For mit eget vedkommende føler jeg, at jeg har været god til at være over det hele, men i 2013 oplevede jeg måske af og til, at det var vigtigere for mig at vende skuden end at lave noget socialt; og det har måske bl.a. gjort at jeg føler mig så udbrændt, som jeg gør i dag. Husk derfor også pauserne.

 

Tip: Find services, hvor du såvidt muligt kan leve med at du ikke lige når at sætte et par af spillene. Udgangspunktet skal selvfølgelig altid være at du når 100% af spillene, men det er ikke altid muligt og det er hurtigt frustrerende at se en ekspert have ramt for 20 units, når du ikke har haft tid til at spille dem. Jeg har selv været for streakbaseret og ville nå alle spil, fremfor i stedet måske at tænke på at spille de bedste, mest eksklusive spil, valuemæssigt.

 

 

Hvad med mit eget basketball? Jeg har udviklet mig en rigtig god database på NBA og dansk basketball, og jeg kan sagtens analysere en kamp ned 100% i NBA. Men spilletidspunkterne gør at jeg ikke kan skabe plus på det i længden; de spiller om natten dansk tid, og man skal se alvorligt mange kampe hvis man skal skabe en edge på et marked med limits på over 200.000 kroner. Det kan jeg ikke. Jeg er student, har et arbejde og bruger så mange af døgnets lyse timer som muligt. Så her er et eksempel på en udviklet edge, jeg ikke kan bruge til så meget når beløbene stiger. Jeg vil følge dansk basketball til og med denne sæson bettingekspert-mæssigt, hvor jeg derefter nok vil følge det på hobbybasis og stikke ud på det uden at dele det.

 

Kort sagt er udsigterne for mig at leve på andres spil, hvis jeg stadig skal have det kørende. Det kræver formentlig nogle udgifter til services, og derfor kan jeg kun råde folk til at arbejde alvorligt meget på at skabe deres edge på et marked, der er til at stikke ud på. For de udgifter gør at mine eksperter skal levere lidt bedre %’er end vanligt for at dække det jeg også skal give for dem.

 

I branchen kender jeg efterhånden en del mennesker, jeg er enormt glad for at have mødt, sparret og reflekteret en del med. Derfor føler jeg også, at jeg står rustet til år 2014. Men man skal alligevel være varsom; for markedet bliver stærkere og stærkere, og limits bliver sværere og sværere at komme udenom, desværre. Jeg tør ikke sætte mål for mit næste år, men det primære mål må være at finde glæde i at sætte et spil igen og så nyde at jeg kan gøre det. Og så håbe på at der er lidt skejser i at stikke ud på store markeder. Gerne tidligst muligt.

 

Jeg føler jeg har spillet længe, men jeg er 20 år ung og i virkeligheden håber jeg, at mit liv i spillebranchen først lige er begyndt.

 

De bedste jule- og nytårshilsner herfra.

 

Twitter: @stephenpede

 

Du er meget velkommen til at fange mig på en PM ved spørgsmål, f.eks. om brug af services eller andet.

 


Brugerprofil

Pede Pede har deaktiveret visning af online/offline status

Bruger siden 13. januar 2010


Formen:

Brugertip-statistik

  30d 90d 2018 Total
Tilbagebet. 0% 0% 0% 112%
Balance 0.00 0.00 0.00 +1.15
Hitrate 0/0 0/0 0/0 5/10
Hovedside/aktuelle tips
Statistik
Tidligere tips
Blog


Detaljeret statistik

 

Basketball

NBA
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
USA - NBA
0%
0%
0%
82%
0.00
0.00
0.00
-0.90
0/0
0/0
0/0
2/5
Total
0%
0%
0%
68%
0.00
0.00
0.00
-1.90
0/0
0/0
0/0
2/6
 

Fodbold

Spanien - Copa del Rey
0%
0%
0%
225%
0.00
0.00
0.00
1.25
0/0
0/0
0/0
1/1
Total
0%
0%
0%
225%
0.00
0.00
0.00
1.25
0/0
0/0
0/0
1/1
 

Ishockey

USA - NHL
0%
0%
0%
215%
0.00
0.00
0.00
1.15
0/0
0/0
0/0
1/1
Total
0%
0%
0%
215%
0.00
0.00
0.00
1.15
0/0
0/0
0/0
1/1
 

Underholdning

X Factor
0%
0%
0%
133%
0.00
0.00
0.00
0.65
0/0
0/0
0/0
1/2

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt