Blog » Et landshold uden opbakning

Et landshold uden opbakning
Af Frank, Brasilien, Tir. 24. aug. 2010, 15:49
+4
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (13) Til kommentarer

EM kvalifikationen står for døren, og Morten Olsen har muligheden for at lancere en ny kurs og søsætte et nyt projekt, når han onsdag udtager truppen til den første EM kvalifikationskamp mod Island.

 

Det er nødvendigt med en holdningsændring og et generationsskifte på det danske landshold. Martin Jørgensen og Jon Dahl Tomasson stod i spidsen for et yderst kritiseret landshold, der havde chancen ved sommerens VM slutrunde til at skabe fornyet respekt og stolthed omkring det danske landshold. Men den kortvarige begejstring over vores deltagelse ved VM er nu igen vendt til en massiv kritik efter den sløje indsats i Sydafirka, og danskernes forhold til landsholdet er usædvanligt køligt.

 

Det er beklageligt, at vi har nået til det punkt, hvor der hersker en generel ligegyldig holdning til vores landshold og de fleste ser meget gerne, at DBU udskifter den meget udskældte Morten Olsen. Det sker med garanti ikke, så vi er nødt til at se på mulighederne for fremgang med Morten Olsen ved tøjlerne.

 

Kritikken er fuldt ud berettiget, og måske endda i underkanten af det forventede. Det er umiddelbart vanskeligt at se, hvordan det nuværende landshold skal kunne vinde danskernes hjerter, da afstanden mellem de danske fodboldfans og spillerne på landsholdet desværre er blevet meget stor. Vi er ikke med inde på grønsværen, og det er vigtigt at Morten Olsen inviterer os indenfor i landsholdsvarmen ved at slippe den stramme facade og seriøsitet.  

 

Første skridt er et kritisk blik på VM slutrunden. Det er svært at komme videre efter VM skuffelsen, da vi ikke har fået en forklaring fra Morten Olsen og måske endda også en undskyldning fra den stædige landstræner. Indrømmet, det er meget at forlange en undskyldning, men fortjener vi det ikke? Morten Olsen lavede en række afgørende fejl, både før og under VM slutrunden, og derfor må han tage en stor del af ansvaret for fiaskoen i Sydafrika... og konsekvenserne.

 

Vi har oplevet denne lukkethed igennem kvalifikationen, hvor vi ikke er blevet inddraget i overvejelserne omkring spillestil og startopstillinger. Da vi så kom til selve VM slutrunden, så har det har været svært eller reelt umuligt at få en begrundelse for udtagelsen af den endelige VM trup. Slutteligt har Morten Olsen heller ikke fremlagt en forklaring på, hvilken retning det danske landshold skal udvikle sig i her efter VM fiaskoen.

 

DE UBESVAREDE VM SPØRGSMÅL

Michael Jacobsen og Michael Silberbauer var begge benyttet flittigt under kvalifikationen, mens Simon Poulsen og Thomas Enevoldsen blev kastet for løverne og reelt havde begge landsholdsdebut i første VM kamp mod Holland. Hvorfor blev Michael Jacobsen og Michael Silberbauer fravalgt i sidste øjeblik, og hvorfor var hverken Simon Poulsen og Thomas Enevoldsen blevet spillet ind på holdet tidligere? Man kunne også nævne Mikkel Beckmann, Patrick Mtiliga og Christian Eriksen, som fik plads i VM truppen uden at have deltaget i kvalifikationen. Hvad skyldes denne satsning på relativt uprøvede spillere og hvorfor fik de ikke chancen tidligere?

 

Morten Olsen udtager en haltende VM offensiv med en kronisk skadet Jon Dahl Tomasson, en yderst tvivlsom Nicklas Bendtner samt en Søren Larsen ude af kampform med den begrundelse, at der kun var plads til tre angribere. Hvem forbød ham dog at tage en ekstra angriber med (f.eks Mads Junker)?

 

Der har igennem flere år været enorm kritik af både Jon Dahl Tomasson og Martin Jørgensen, men Morten Olsen holdt fast i dem begge til sidste fløjt. Det skabte grundlaget for vores skuffende resultater under VM.

Morten Olsen bør forklare denne fejlslagne satsning med dels de uprøvede spillere, udtagelsen af en række spillere uden spilletid i deres klubber krydret med enorm tillid til et par ”way over the hill” veteraner.

 

CHARMEOFFENSIV OG DEN NYE KURS FOR VORES LANDSHOLD

Det er imidlertid langt vigtigere at se på, hvordan vi kommer tilbage på sporet her op til EM kvalifikationen. Her kunne venskabskampen mod Tyskland benyttes til at sætte en ny kurs, og der blev da også udtaget en række nye spillere i offensiven: Lasse Schøne, Nicklas Pedersen og Mads Junker, mens også interessante midtbanespillere som Johan Absalonsen og Michael Krohn-Dehli blev indkaldt.

Landshold bliver selvfølgelig stadig bygget op omkring aksen Daniel Agger – Christian Poulsen – Nicklas Bendtner, men kan vi forvente at vores EM mandskab bliver præget af de nye spillere fra Tyskland kampen? Vil Morten Olsen holde fast i vores 4-5-1 system og gå tilbage til f.eks Søren Larsen eller ser vi pludselig en Frank Kristensen få landsholdsdebut?

 

Konsekvensen af VM fiaskoen må være en kursændring. Morten Olsen skal på charmeoffensiv i pressen og starte en dialog omkring kursen for det danske landshold. Hvad har vi lært af VM slutrunden og hvad kan vi forvente i EM kvalifikationen? Kan vi sætte en stopper for udtagelse af spillere, der ikke får spilletid på deres klubhold eller er det en fejltagelse, vi vil forsætte med at begå? Hvilken rolle skal Christian Eriksen have og skal Nicklas Bendtner benyttes som central angriber og hvem skal så benyttes som angrebsmakker? Vil Morten Olsen være mere åben overfor alternative spilformationer?

 

Et andet punkt; Morten Olsen skal altså til at dukke op på de danske fodboldstadions og sætte fokus på de positive tiltag og fremskridt, der sker i Superligaen.

Det er yderst vigtigt, at landstræneren viser interesse, og mange superliga spillere vil uden tvivl få et ekstra skub i deres udvikling ved at få et anerkendende skulderklap fra landstræneren, hvis han personligt møder op i Herning, Aalborg, Brøndby osv...

 

En landskamp i Parken skulle gerne være en folkefest, men spørgsmålet er, om Morten Olsen kan blive mere imødekommende overfor pressens kritik, og om danskernes lunkne forhold til landsholdet kan forbedres. Det kræver, at vi bliver en del af beslutningsprocessen og får et indblik i de overvejelser, der foregår på landsholdet.

 

Diskussionen vil uden tvivl forsætte, når Morten Olsen præsenterer vores EM trup, som helst skulle besejre Island i Parken den 7. september. Det ville være en velkommen revolution, hvis en afslappet, smilende Morten Olsen benyttede lejligheden til at forklare dispositionerne og redegøre for vores EM kurs.

 

Seneste blogs fra Frank, Brasilien
22/03-2016 23:35 Inside Studio: Mr. Profit
30/12-2014 19:53 Fodboldåret 2014
24/11-2014 12:21 "Kyllingen" Kenn Hansen
18/06-2014 13:46 VM2014 - set fra sofaen
23/04-2014 01:46 Miranda - det oversete forsvarsgeni
20/01-2014 18:21 Longreads om sport
07/12-2013 15:56 VM 2014 Odds-Forslag
27/11-2013 18:18 Inside Studio: Jens Bøye
11/10-2013 18:26 Er Bayern München et low-scoring hold?
20/09-2013 03:14 What the....

Brugerprofil

Frank, Brasilien Frank, Brasilien har deaktiveret visning af online/offline status

Bruger siden 29. maj 2007


Formen:

Hovedside/aktuelle tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens blogger. Klik for at læse mere 

Detaljeret statistik

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt