Blog » En dødssynds rejse: Fra CL til DS

En dødssynds rejse: Fra CL til DS
Keywords: AaB, konkurs, CL, økonomi
Af Rasmus, BetXpert, Man. 14. mar. 2011, 09:17
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (17) Til kommentarer

Superbia, avaritia, luxuria, gula...dødssynderne står i kø i historien om det nordjyske fodbold-flagskib der mest af alt ligner en synkende skude.

 

I efteråret 2008 spillede AaB Champions League, bl.a. mod Manchester United. Da blev man det første danske hold der gik videre fra en CL-gruppe - godt nok kun videre til playoff i Europa League. En rekord FCK siden hen har blæst ud af vandet.

 

I foråret 2011 hedder modstanderen Lyngby, AC Horsens og SønderjyskE. I efteråret 2011 kan den stå på Skive, AB og FC Vestsjælland...eller endda Rinkøbing, Løgstør og Aalborg KFUM. For man må se i øjnene at en nedrykning til 1. division er sandsynlig, og med denne nedrykning kan der følge en elevator-tur direkte ned i serierne. For der ligger to bomber og venter til de kommende regnskaber.

 

Nedrykning koster

Rykker man i 1. division, så estimeres det at en superliga-klub står til et tab på 20-30 mio. kr. på driften. Dette behøver ikke omsættes direkte til et tab, da omkostninger også vil kunne justeres ned. Men i et allerede presset regnskab vil et nyt tab på 20 mio. kr. kunne være nok til at AaB må dreje nøglen om. Ved udgangen af 2009 havde AaB en egenkapital på 73 mio. kr. og for blot et år siden præsenterede man et regnskab på -87 mio kr.

 

Siden hen har man fået omlagt organisation og fået afhændet ejendomme som kostede dyrt i renter. Redningsplanen følges fint, men i dette redningsforsøg for at redde klubbens økonomiske eksistens har der hidtil ikke været regnet med nedrykningen. For en klub med en evigt skrumpende egenkapital vil et yderligere minus på ca. 25 mio. kr. kunne være et dødsstød.

 

Med vinterens vilde indkøb til truppen kan det ligne et klart signal sendt. For AaB ændrede holdning fra "Vi køber kun hvis vi sælger" til "Vi er nødt til at handle". Det er ikke småpenge der har været anvendt for at hente Augu, Lumb og Duncan til klubben og det skal tolkes som et budskab om: "Vi har ikke råd til at rykke ned". Jeg ser det som et klart signal om konkurs-trussel hvis nedrykning indtræffer.

 

Feriepenge-bomben

Men det stopper ikke her. Den efterhånden omfattende "Feriepenge-sag" kører på højeste blus, og AaB er næste klub i rækken. Brøndby har fået et krav på ca. 27 mio kr. og det estimeres i pressen at AaB får et krav på omkring 20 mio. kr. Dette tror jeg ikke er helt skævt sat, eftersom der har været delt godt ud af sign-on fees og ikke mindst bonus i forbindelse med mesterskab og CL-deltagelse. 20 mio. kr. Smag lige på den?

 

Dette krav om feriepenge er i modsætning til den mulige nedrykning et forestående faktum. Det er sikkert og vist, at kravet kommer. Og det er sikkert og vist, at klubberne kommer til at betale. Dette begrunder jeg med, at FCK har gjort det. Af egen fri vilje. Dette indikerer for mig, at FCKs jurister og eksperter har set nærmere på sagen og vurderet at de feriepenge og pensioner skal betales til spillerne og dét er der ingen vej uden om. Skulle AaB og Brøndbys ditto have set et hul eller en løsning som FCKs organisation har overset? Næppe. Derfor vil der med sikkerhed komme en post på kommenede budget hos AaB lyder på 15-20 mio. kr.

 

Skulle AaB klare sig i foråret og redde eksistensen i ligaen, så kommer dette feriepenge-krav alligevel. Og dette minus på 20 mio. kr. vil presse klubben mod afgrunden og der skal en eller anden form for kapital-indsprøjtning til for at klubben har en chance for overlevelse.

 

Nedrykning betyder konkurs?

Skulle AaB rykke ned, så kommer dette feriepenge-krav oveni. Altså taler vi to tab på driften på 20-30 mio. kr OG 15-20 mio. kr. Altså et sted mellem 35 og 50 mio kr. i tab på en økonomi som i forvejen er presset og som fortsat bløder. I mine øjne er AaB konkurs-truet selv hvis de overlever i ligaen. Skulle de rykke ned i 1. division ser jeg det ikke som en trussel, så ligner det faktum at AaB A/S må dreje nøglen om og dermed en tur ned i serierne. 

 

Kan det overhovedet vendes? For mig at se ser det mere end vanskeligt ud?

Seneste blogs fra Rasmus, BetXpert
12/09-2012 11:01 Grådige spillere og dumme direktører
23/08-2012 15:35 Brøndby IF - en nedrykker?
14/03-2011 09:17 En dødssynds rejse: Fra CL til DS
01/12-2010 11:05 Nye tider i Brøndby?

Brugerprofil

Rasmus, BetXpert Rasmus, BetXpert er offline

48 år
Bruger siden 29. juni 2003


Formen:

Hovedside/aktuelle tips
Blog


Detaljeret statistik

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt