Blog » Der er ingen grænser for hvad man kan spille på!

Der er ingen grænser for hvad man kan spille på!
Af mbkle, Tir. 3. jul. 2012, 20:06
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (9) Til kommentarer

Der er et utal af specialspil hos diverse bookmakere, men hvor går grænsen for hvad man kan spille på? Hvad er rimeligt at udbyde spil på? I denne blog kommer jeg med eksempler på hvilke specialspil, der findes og hvad jeg umiddelbart syntes om dem. Det startede med, at jeg så et spøjst politisk væddemål. Derefter satte jeg mig til at undersøge hvilke specialspil, der egentlig findes. Hvor mærkelige kan væddemål egentlig blive? Og er de i så fald stadig relevante?

 

Specielle markeder kan være der, hvor man har en fordel overfor bookmakerne, fordi bookmakeren typisk kun har 1 mand til at stå for oddsene. Det ændres dog i takt med, at specialspil bliver mere populært, så bookmakerne bruger mere energi på at sikre, at deres odds er så nøjagtige som muligt.  Dog er de sommetider magtesløse for, at der er visse skarpsindige spillere, der kan fange dem på det forkerte ben. Især hvis der er intern viden, der kommer ud. Og bookmakerne er ikke eksperter, det er umuligt for dem at lave præcise forudsigelser og derfor laver de fejl, når de udbyder odds. Bookmakerne modvirker dog dette ved at begrænse den maksimale indsats. Man skal dog være opmærksom på, at de specielle markeder er meget svingende og at man derfor skal udvise forsigtighed når man spiller på sådanne markeder. Bookmakerne udbyder disse specialspil for at skabe spænding og tilføje ekstra krydderi til dagligdags hændelser. Og dermed får det os til at spille på ting som vi egentlig ikke ville spille på.

 

Der er rigtig mange bookmakere, der har specials og nogle har rigtig mange, men hvis der er nogen, der har ”power” på specialspillene, så er det den ulicenserede bookmaker Paddy! De har en hel side med novelty betting. Nogle vil mene, de har for meget power.

 

Jeg vil prøve at vurdere for mig selv om jeg finder disse væddemål relevante. Jeg vil vurdere nogle af væddemålenes relevans ud fra:

-          Mulighed for at sætte en CV. Dette er selvfølgelig svært at vurdere, da nogle vil have en mulighed for at vurdere chancerne hvor andre ikke har. Men nogle specials går på tilfældigheder og her kan man have svært ved at sætte en CV.

-          Hvor lang tidshorisont væddemålet løber over. Dette har betydning, da man jo binder sine penge indtil væddemålet er afgjort.

-          Interesse. Jeg vil også give en subjektiv vurdering af om jeg syntes væddemålet er interessant.

Det er selvfølgelig meget subjektivt, så det kan være I mener noget andet, i så fald er I meget velkomne til at komme med input!

 

Jeg giver en masse eksempler på specialspillene. Jeg skriver også oddset på udfaldene for nogle af spillene, for det kan jo være der er nogen, der kan finde værdi i spillene. Bemærk, at nogle af væddemålene måske ikke findes mere, så det kan være, at jeg skriver at bookmakeren har væddemålet uden det er rigtigt!


Jeg har forsøgt at inddele specialspillene i kategorier. Det kan dog i nogle tilfælde være lidt svært og jeg mener heller ikke bookmakerne kan blive enige.

 

Lad mig starte med nogle af de allermest almindelige specials. Ja i princippet en mærkelig formulering, men disse specials er blevet meget normale.

 

Fodbold – kampspecials

Ved den netop afsluttede EM-slutrunde har der været masser af specials, det er dog ikke dem jeg vil have så stort fokus på. Men jeg vil dog nævne nogle af de kampspecials, der udbydes til mange fodboldkampe og dem jeg ellers lige er faldet over.

 

Til mange fodboldkampe udbyder bookmakerne en hel række specialspil, som vi alle sammen er bekendt med. Det være sig spil på målscorer, gult kort, rødt kort, antal hjørnespark osv. Her er der i min optik ingen tvivl om, at disse kampspecials har sin klare berettigelse. De allerfleste af disse spil er relevante for kampen og nogle som vi bettere har mulighed for selv at sætte en CV på. Her på Betxpert er der både brugere og eksperter, der flere gange har haft held (nej ikke held, dygtighed!) til at fange en bookmaker på det forkerte ben.

 

For et stykke tid siden fulgte jeg en eksperts råd om et spil på boldbesiddelse, mener det var Brøndby under en eller anden procentdel. Ligegyldigt hvor meget, men pointen er, at spil på boldbesiddelse ikke var noget jeg havde set før! Det er muligt, at jeg bare er ”for ny i gamet” til at vide, at det har været der før? I mine øjne også et godt specialspil, da det umiddelbart er noget man forholdsvis nemt kan lægge mærke til og vurdere, om der er værdi. Kræver selvfølgelig, at man lægger mærke til det på forhånd og ikke bare spiller blindt (som alt andet).

 

Der er dog også åndssvage spil på om antallet af mål i en fodboldkamp (eller håndboldkamp) bliver lige eller ulige. Hvis man har udset sig en fodboldkamp, der kunne ende med 0 mål (som må betragtes som lige i denne sammenhæng), så spiller man jo på det i stedet for! Ellers er det efter min mening ren lotto! Det er spil som bookmakerne lægger ud for at få folk til at spille på noget, hvor man ikke kan slå dem over lang tid. Hvilket jo også passer meget godt med lotto, hvor man jo også taber over lang tid. Ditto med første hjørnespark, første skud på mål, først offside, første frispark, første skud forbi, første indkast, hvilket hold, der giver bolden op.

 

Jeg så Betsafe havde en Ronaldo-special til semifinalen mellem Portugal og Spanien. Den gik på om han ville ændre sit hår i halvlegen! De gav 1,65 på ”Ja” og 2,00 på ”Nej”. Det er simpelthen for meget for mig. Sådan nogle spil er i mine øjne intet værd og jeg holder mig langt fra dem. Relevansen er helt væk og ligeledes er værdien højst sandsynligt.

 

Fodbold - langtidsspecials

Der er selvfølgelig også langtidsspecials inden for fodbold. Her tænker jeg fx på hvilken klub en spiller spiller for næste sæson, hvem der udtages til en slutrunde (som vi lige har haft!), hvem der er træner i klubben næste sæson, hvor mange point et givent hold får i næste sæson osv. Disse langtidsspecials har også relevans. Og vi har også mulighed for, i hvert tilfælde når det har noget med klub/landshold at gøre, at vurdere værdien i spillet.

 

Det eneste problem er selvfølgelig, at man binder sine penge i 1 år ved nogle af spillene! Det skal man selvfølgelig overveje om man vil. Og i givet fald hvor meget man vil satse. Ved specialsene til EM, binder man jo ikke pengene så lang tid, ca. 1 måned, men selvfølgelig skal der tages hensyn til dette, hvis man skal ”bruge” pengene på andre spil i den nærmeste fremtid.

 

Unibet havde specialspil til EM. De havde fx et specialspil på hvilken dommer, der dømmer finalekampen. Det er efter min mening et lidt for specielt spil. Det er muligt, at der sidder nogle derude, der er i stand til at finde værdi, fordi de har en viden om dommerne, men det har jeg ikke. Jeg har set nogle have en analyse ude på finaledommeren og med gode argumenter. Dommerne har selvfølgelig en indflydelse på kampene som man må kigge på, når man spiller på kortspecials. Hvilken dommer, der dømmer finalen, kommer jo an på hvordan dommeren har gjort det tidligere i turneringen og det er ikke noget man sådan lige kan bedømme på forhånd. For det kommer jo an på en del tilfældigheder. Selvfølgelig kan man se på hvilke dommere, der er de mest populære og de bedste til at holde kontrol over kampen og holde den samme linje. Men det kan stadig ændre sig hurtigt. Fx var der en dommer, der en gang under en slutrunde, han var i øvrigt rigtig velset og kunne sagtens ende med at dømme finalen, men så overså han, at en spiller havde fået sit 2. gule kort og dermed burde være blevet udvist! Jeg mener det var Graham Poll.

 

Unibet havde også spillerspecials til EM. Fx om Zlatan scorer mindst 1 hattrick i turneringen, om Kim Källström scorer direkte på frispark eller om Zlatan får rødt kort. Disse spil er i min optik langt mere relevante end dommerspillet. De er nemmere at sætte en CV på og for mig (ikke nødvendigvis for alle) lidt mere interessant.

 

Unibet har spil på sommertransfers. Her handler det om, om en spiller er til rådighed for en klub. Fx Suarez og Liverpool, Demba Ba og Newcastle, Ronaldo og Real Madrid, Torres og Chelsea, Zlatan og AC Milan eller van Persie og Arsenal. Her kræver det selvfølgelig, at man har rigtig godt styr på informationerne. Har der været rygter? Hvornår udløber kontrakten? Regner klubben med at sælge ud af spillerne? Osv. Har man til gengæld styr på det, kan man måske godt finde værdi et sted. Spillene er imo. interessante nok. Man binder sine penge til transfervinduet lukker. Man skal dog huske, at vinduet lukker på forskellige tidspunkter i forskellige lande.

 

Hos NordicBet havde de op til EM en Twitterspecial: ”Hvilken af følgende spillere tweeter først under EM slutrunden?” Spillet kom af, at DBU’s kommunikationschef Lars Berendt havde lavet forbud mod at tweete under EM. Det er jo et fuldstændig åndssvagt spil, som jeg mener man skal holde nallerne fra. Det er irrelevant og meget svært at sætte en CV på. Jeg mener, at ingen tweets lå i ca. 1,05, mens Bendtner var favorit til at tweete først.

 

Politik

Jeg starter med det spil, det hele startede med. Betsafe havde for et par måneder siden spil ude på om Store Bededag ville blive afskaffet. Et meget specifikt spil, der går på specifikke politiske forhandlinger. Der blev givet 3,20 for, at den blev bevaret og 1,30 på, at den blev afskaffet. Jeg syntes det bar præg af, at Betsafe havde svært ved at vurdere hvordan oddsene skulle sættes. Det er svært at vide, hvor vanskelige politiske forhandlinger vil blive. Og trepartsforhandlinger, som der var tale om her, er bare svære at vurdere. Jeg satte en lille indsats (jeg spiller altid for peanuts) på, at helligdagen blev bevaret. Mest for at se, hvordan proceduren kørte hos Betsafe. Hvor lang tid vil der gå før de afgør væddemålet? Man kan jo ikke vide på forhånd, hvor lang tid man binder sine penge! Det er et af de store advarselstegn, der også gør, at man ikke bør spille på dette væddemål. Jeg satte mit spil den 3. maj. Jeg spurgte dem for nylig om, hvornår de ville afgøre væddemålet. De svarede den 25. juni, at de lige ville være helt sikre på, at forhandlingerne ikke kommer i gang igen. De har jo været lukket i lang tid! Men de ville dog nok afgøre væddemålet indenfor 1-2 uger. De er dog i deres fulde ret til at ville være sikre. før de settler væddemålet. Men konklusionen må nok være, at man generelt ved politiske væddemål binder sine penge i forholdsvis lang tid.

 

Scandic havde to spil på Henrik Sass Larsen: ”Bliver Henrik Sass Larsen minister i 2012?” og ”Bliver Henrik Sass Larsen minister senest i 2013?” Her skal man nærmest være politisk analytiker for at kunne sætte en rigtig CV, man skal virkelig være inde i stoffet og også have lidt held. Det virker nemlig lidt som lotteri, da enhver ministerkandidat kan blive svinet til af pressen pga. et mindre fejltrin både sandt eller usandt. Eller også skal man bare være Helle Thornings mand.

 

Der var spil på nytårstalen for både statsministeren og dronningens vedkommende. Specielt på om der blev nævnt forskellige ord. Som eksempel kan nævnes Afghanistan, politi, Danmark mere end 11,5 gange osv. Her skal man igen have en utrolig insiderviden om statsministeren eller dronningen. Jeg så mange spil og selv spil, der af tipperne blev betegnet som sikre, noget man selvfølgelig aldrig må sige, gik ikke hjem fordi de simpelthen ikke vidste, hvad talerne ville lægge vægt på. Man kan sige, at statsministeren bør nævne et eller andet og vurdere sandsynligheden for det, men derfor kan hun gå i en kæmpe bue uden om det alligevel. Jeg så dog også en ekspert som tit har en edge på sådanne specials, analysere det helt korrekt.

 

Underholdning

Nu kommer vi til et område, hvor flere Betxpertbrugere har haft en fordel overfor bookmakerne. Kellogs har fx haft en del spil ude på X-factor og Big Brother og med succes! Mens der til Melodi Grand Prix også blev gået til den med både brugertips fra CDbjerg, fine blogs fra CDbjerg og fladfisk og brugerkommentarer fra en masse brugere også her med succes! Det lykkes kun fordi brugerne virkelig har sat sig ind i, hvordan disse underholdningsprogammer fungerer. Fx i Melodi Grand Prix lykkes det at skabe overskud selvom der var ændret i reglerne, hvor der nu også var en jury, der havde noget at sige og ikke kun seerstemmer. Det handler selvfølgelig om at vide, hvad et hit er i Melodi Grand Prix og hvad der har bred appel, men det er bestemt ikke alle, der kan det. Også vigtigst af alt få diskuteret det igennem med andre, hvilket er her Betxperts brugere er rigtig stærke.

 

Disse spil på underholdningsprogrammer var egentlig i starten noget jeg tænkte var noget lotteri. Men så så jeg jo hvordan Kellogs gjorde med X-factor og Big Brother og at der faktisk er mulighed for at sætte en CV og finde værdi i udfaldene. Så her må man virkelig sige, at jeg er vendt på en tallerken.

 

Der er også pæn omsætning på disse underholdningsprogrammer. Jeg læste et sted, at der var 1 million i omsætning på Melodi Grand Prix hos Danske Spil. Jeg ved ikke hvor meget, det var hos andre bookmakere, men det er blevet et stort marked.

 

Ved vinderspil kan man godt binde sine penge i et stykke tid, mens man ellers ikke binder sine penge så lang tid på ”uge”-spillene i fx X-factor.

 

Unibet og Betsafe har sat odds på hvilke kendisser, der bliver X-factor dommere i næste sæson. Så er vi efter min mening ude i de meningsløse væddemål. Det er simpelthen for komplekst at sætte en CV på. Unibet og Betsafe må også have haft svært ved at sætte oddsene. Man skal virkelig have en insiderviden, hvis man skal spille på dette væddemål.

 

Jeg har lige set, at Unibet allerede nu har spil ude på, hvem der vinder Melodi Grand Prixet i 2013! Det er da latterligt, vi kender intet til sangene eller noget. Desuden har de spil på, hvem der bliver værter og på hvornår Sverige vinder igen. Sidstnævnte væddemål kan man risikere at binde sine penge i rigtig lang tid. De har også spil på om Loreen deltager i Melodifestivalen 2013. Ja giver 2,40, mens Nej giver 1,50. Yderligere har de så spil på, om hun vinder Melodifestivalen 2013 og om hun vinder Melodi Grand Prix 2013.

 

Danbook har haft spil på om ”Udfordreren” kan vinde over ”Team Danbook” og dermed ”Beat the bookie” i tv-programmet ”Heavy Betting” på DK4. De påstår, at hverken Danbookchefen eller udfordreren ved, hvad ugens udfordring går på, men alligevel sætter de odds på det? Det vil jeg faktisk stille mig kritisk overfor. Selvfølgelig kan de ikke vide, hvor god udfordreren er, i en hvilken som helst disciplin. Men til gengæld ved de, hvor god chefen er i disciplinerne. Uanset hvad er det et irrelevant væddemål og får helt klart et rødt lys herfra.

 

Yaybet havde odds ude på, hvem der vinder Forsidejagten 2012. Altså hvilken babe, der vinder en konkurrence i mandebladet M!.

 

Der er spil på Miss World 2012 hos Paddy. Man kan spille på om Miss Ireland eller Miss Wales vinder Miss World 2012. De giver henholdsvis odds 51 og 81.

 

Der var på et tidspunkt sidste år spil hos Betsafe på om filmen ”Dirch” ville overgå ”Klovn” i antal solgte biografbilletter og dermed blive den mest sete danske film det år. Det virker lidt som et lotterispil, da det på forhånd lignede to populære film og man skulle vel have noget statistik fra en stor undersøgelse, hvis man skulle spille på dette.

 

Paddy har spil på om akademiet bag OSCAR-uddelingen introducerer, at et dyr kan få en OSCAR inden 2015. Der gives 1,25 på ”No” og 3,50 på ”Yes”. Vanvittigt åndssvagt væddemål, hvor man næsten håber på nej. Jeg har aldrig hørt om det, men umiddelbart lyder 1,25 faktisk af meget, men jeg ved ikke noget om det og Hollywoodtåberne kunne vel sagtens finde på sådan noget.

 

Betsafe har spil på Nathans Hot Dog Contest 2012, som er en ædekonkurrence, der afholdes 4. juli. Her har de en head2head mellem Joey Chestnut og Andre deltagere. Joey giver 1,01 mens andre giver 11,00. Der var faktisk 40.000 tilskuere sidste år og derudover 1,949 millioner seere, da ESPN viste konkurrencen. Så det er faktisk en, for mig, overraskende stor begivenhed. Men derfor behøver man jo ikke at udbyde odds på den! Chestnut må være enorm favorit, når han giver odds 1,01, men jeg ved intet om det og han kan vel have en dårlig dag? Dette er for mig for åndssvagt at have sådan et head2head. Hvis de så havde nogle andre deltagere stillet op mod hinanden og man selvfølgelig vidste noget om det så kunne det måske være interessant.

 

Kendisser/kongelige (herunder sportsstjerners privatliv)

Betsafe har spil på kendisser. Lige nu har de fx dette: ”C. Wozniacki Special – Gifter sig med McIlroy inden 2015?” ”Ja” giver odds 24,00, mens det ikke er muligt at spille på ”Nej”. Det er ikke et væddemål, der siger mig noget, men måske, det er noget for dem, der godt kan lide lidt VIP gossip? Jeg mener ikke det har relevans og det er utroligt svært at sætte en CV på, da vi er inde i den private sfære.  

 

Der er et par royale specials i det engelske kongehus hos en ulicenseret bookmaker (men noget af navnet er identisk med en af de kongelige der indgår i specialsene + bakke). Der er spil ude på, hvornår William og Kate får deres første barn. Hvilket køn barnet får og hvilket navn det får. Prins Harry blander sig også. Her kan man spille på hvilket år, han bliver gift. Spil på de kongelige og kendte må jeg sige ikke lige er mig. Først og fremmest måske fordi jeg ikke interesserer mig synderligt meget for dem. Men også fordi det fx er alt for risikabelt at spille på, hvilket navn et barn får! Hvordan i alverden skal man sætte sin CV? Man kan selvfølgelig få en eller anden navneforsker til at gætte på, hvad der er populært, smart osv. Men de er jo ikke orakler og de havde jo heller ikke forudset Athena. Så spil som disse giver slet ingen mening. Når det kommer til andre spil kunne jeg måske finde på at sætte et spil, hvis der kom en tipper jeg kendte med rigtig gode argumenter, men jeg ville aldrig selv kunne sætte en CV. To ulicenserede bookmakere (den ene hedder ca. frede og hos den anden vinder du) har også spillene på William og Kates barn. Den sidstnævnte ulicenserede bookmaker har et ekstra spil på, hvilken vægt barnet har. Det syntes jeg er lidt for meget. Kan man også spille på dødsvægten for Prins Henrik? Eller hvad med dødsvægten på det måske kommende barn? Så kan væddemålet blive afgjort om 80 år…

 

Paddy har også spillet på hvornår William og Kate får deres første barn, derudover har de også disse spil på William og Kates barn: om de får tvillinger, trillinger, firlinger eller mere, hvilket køn barnet bliver, hvilken hårfarve barnet får, hvor meget barnet vejer, hvornår barnet bliver født og hvilket navn barnet får. De har også nogle andre royale specials: hvem der bliver den næste monark og prins Harrys næste kæreste.

 

Ladbrokes har flere specials på kendisserne Beyonce og Jay-Z’s barn Blue Ivy Carter. De lyder: “To have a US number one single before the age of 18”, “To have a UK number one single before the age of 18”, “To win an OSCAR before the age of 25”, “To win a Grammy before the age of 18”, “To graduate from an Ivy League school”, “To play WNBA by 25”, “To win Olympic gold in any sport”, “To be the US President at any time”. Det er åndssvage væddemål da det jo kan være barnet slet ikke vil være hverken sanger eller skuespiller. Det er som om bookmakerne tænker, at kendtes børn også vil være kendte og det er langtfra sikkert.

 

Unibet har en del specials på Zlatan Ibrahimovic. Blandt andet om han bliver gift inden 31. december 2020, om han bliver tv-fodboldkommentator inden 31. december 2020, om han har sit eget tøjmærke inden 31. december 2020, om han leder Sveriges fodboldlandshold inden 31. december 2020, om han leder en hvilken som helst Allsvenskan klub inden 31. december 2020, om han leder en hvilken som helst Primera Division klub inden 31. december 2020, om han leder en hvilken som helst Premier League klub inden 31. december 2020 eller om han leder en hvilken som helst Serie A klub inden 31. december 2020. Nogle af de væddemål, der kan accepteres i denne kategori, i hvert tilfælde ud fra interesse. Bortset fra dem, der ikke har med fodbold at gøre. Om man så kan finde værdi i nogle af væddemålene, det er så spørgsmålet.

 

Ladbrokes har spil på om L.O.C. bliver Danmarks statsminister før 31. december 2012? Hvis det lykkes rapperen gives der odds 1000,00.

 

Man kan spille på hvem der bliver den næste ærkebiskop af Canterbury. Ok det er en vigtig kirkelig person, men slap nu af! Men på den anden side, når der er spil på hvem der vinder politiske valg, hvad så med valg af andre offentlige personer? Jeg vil alligevel sige, at spil på vinder af politiske valg er nok og at det stopper der. Spillet kan findes hos ”den kongelige bookmaker”, Paddy og endnu en ulicenseret bookmaker, der hedder noget med hund.

 

Lidt ala ovenstående væddemål så har Paddy pavespecials. Man kan spille på hvem, der bliver den næste pave, hvor den næste pave vil komme fra og den næste paves pavelige navn. Min vurdering er, at det er et ligegyldigt væddemål. Måske prøver Paddy at lokke katolikker og religiøse til at gamble?

 

Paddy har et stort antal spil ude på ”Brangelina Wedding” (Brad Pitt og Angelina Jolie). De nøjes ikke bare med om der overhovedet bliver et bryllup. Faktisk har de slet ikke dette spil! Måske regner de med, at det bliver til noget, men man kan jo ikke vide det. Og så laver de så mange spil på en begivenhed, der måske slet ikke bliver til noget! De har spil på hvilken designer, der designer Angelinas kjole, om Angelinas hår er ”oppe”, ”nede” eller ”halvt oppe halvt nede”, om Angelinas hovedbeklædning er blomster, diadem, andet eller ingen hovedbeklædning, om Angelina er gravid på bryllupsdagen, om Angelina har en læderkjole på, om Angelina bærer et hætteglas (vial på engelsk) med Brads blod (ligesom i det tidligere bryllup med Billy Bob Thornton), farven på Brads slips, hvem der bliver Brads forlover, hvordan Brads ansigtsbehåring er, hvor brylluppet vil finde sted, hvor de tager hen på bryllupsrejse og om Jennifer Aniston deltager. Der er altså lidt for mange detaljer, der laves væddemål på efter min mening. Og hvordan skal man vurdere om håret er oppe, nede eller halvt oppe?

 

Paddy har specials på brystbomben Katie Price. De går på hvor lang tid hendes ægteskab med Leandro vil vare, farven på Katies bryllupskjole, bryllupsrejsedestinationen, Katies næste kæreste og hvem der bliver brudepige.

 

Man kan spille på hvilken skuespiller, der erstatter Daniel Craig som den næste James Bond hos Paddy. Man kan blandt andet spille på Michael Buble (5,00), Will Smith (26,00), Daniel Radcliffe (67,00) eller Robbie Williams (251,00). En bookmaker uden licens (hvor man angiveligt vinder) har også en James Bond special om Daniel Craig er med i flere James Bond film end Roger Moore.

 

Vejret

Vejret er forholdsvis svært at forudsige, men det skal da ikke afholde bookmakerne fra at sætte odds på hvordan vejret bliver.

 

Flere bookmakere plejer at have spil på om det bliver en hvid jul. Og det faktisk nogle gange lang tid før, hvor det er umuligt at forudsige noget som helst om hvordan det bliver! Betsafe har allerede spil ude nu på hvid jul. De giver 5,50 for ”Ja” og 1,12 for ”Nej”. Der er altså slet ikke nogen, der ved noget som helst om hvordan vejret bliver om små 6 måneder! Derfor er det urealistisk og åndssvagt at have det væddemål. Man kan slet ikke sætte en CV på det. Så skal man ud i statistik og kigge på hvor mange gange på 100 år, der kommer hvid jul, men det kan jo lige såvel være i år som næste år! Desuden binder man pengene i 6 måneder. Det bliver et no go herfra.

 

Danske Spil havde for et par år siden (så vidt jeg husker) spil på om det blev regnvejr på bestemte steder i Danmark inden for et døgn. De tog dem dog af, da der opstod nogle problemer med målingerne. Der var en fejl på nedbørmåleren, om det var en teknisk fejl eller nogen, der havde pillet ved den blev vist aldrig opklaret. Det var faktisk ret populært, da 100.000 havde spillet på det i starten.

 

Unibet havde for nylig odds på vejret. Modsat Danske Spils odds for et par år siden, så foregår det i Finland. Her kan man spille på om der mindst bliver målt 0,3 mm regn på forskellige målestationer inden for et døgn. Man kan også spille på om makstemperaturen kommer højere op end gennemsnitstemperaturen for forskellige lokationer. Spillene gjaldt for den 2. juni 2012, og var lagt ud mere end 14 dage før. Det er et problem, da man ikke kan forudsige vejrudsigten så langt frem. Det vil jo så sige, at bookmakeren kan komme til at dumme sig gevaldigt, men også på den anden side, at man ikke kan sætte en ordentlig CV! I hvert tilfælde skal man vente til man kommer tættere på datoen, før man spiller. Det er så muligt, at oddset er ændret, men man har da en lidt bedre mulighed for at vurdere oddset.

 

Unibet havde også spil på sommervejret i Sverige. De havde lavet head2head mellem to svenske byer, hvor man kunne spille på, hvilken der har flest dage uden regn i perioden 1. juli – 31. august. Her kan man i hvert tilfælde kigge på noget statistik for lokalvejret i byerne, så dette spil vil jeg faktisk næsten gå med til. Om det så er relevant, det er jo så individuelt.

 

Man kan spille på vejrrekorder hos Paddy. Om 2012 bliver det varmeste, koldeste, tørreste eller vådeste år i enten UK eller Irland. Og så kan man spille på om det bliver en hvid jul i London eller tilsvarende i Dublin.

 

Finansielle spil (og erhvervsspil)

De finansielle specials ser jeg som et alternativ til at investere i aktier. Det må i hvert tilfælde være samme målgruppe – de finansielle freaks. Man skal i hvert tilfælde have en rigtig god viden om hvordan aktiemarkederne fungerer.

 

Betfair udbyder finansielle spil. Her kan man spille på hvordan forskellige indekser ændrer sig. Paddy og ulicenserede ”Victor” udbyder også finansielle spil. Her kan man også spille på hvordan valutakurserne ændrer sig i forhold til hinanden.

 

Ladbrokes havde spil på aktiekursen for Facebook, om den kom over eller under 66$. Unibet har i øvrigt også forskellige spil på Facebook-aktien. Det er muligt, at man kan finde værdi i ovenstående spil, hvis man har en solid viden om finans, men er man i tvivl skal man holde sig væk.

 

Paddy har også spil på Grækenland og EU. Man kan spille på hvilken valuta grækerne har ved årets slutning, her ligger Euro på 1,66 mens Drachma ligger på 2,10. Man kan spille på hvilke lande, der forlader Eurozonen inden årets slutning, hvilket land, der først forlader Eurozonen og hvilket land, der forlader Eurozonen efter Grækenland. Man kan endda spille på hvornår Euroen ikke er en officiel valuta mere! Måske kan man mærke, at bookmakeren har til huse i England, siden der er så stor modstand mod Euroen? Så kommer der et spil som jeg næsten syntes er sjovt! Hvad vil Grækenland først ryge ud af?: Euro 2012 eller Euro-valutaen. Her gav Euro 2012 odds 1,10 og Euro-valutaen odds 6. En ulicenseret bookmaker (hvor du vinder) har i øvrigt også nogle af disse spil.

 

Hos Paddy kan man spille på Moody’s vurdering af Irlands, Englands og USA’s kreditvurdering. Man kan simpelthen spille på hvilken kategori landene havner i. Det syntes jeg er et mærkeligt væddemål og svært at vurdere fordi det virker som om det er næsten tilfældigt de vurderinger de giver, om de hæver eller sænker.

 

Bet24 havde en special på hvem, der blev den næste permanente direktør for DONG efter sagen med Anders Eldrup. Paddy har spil på hvem, der bliver den næste generaldirektør i BBC. ”Hunden” har spil ude på den næste CEO (Chief Executive Officer = administrerende direktør) til at forlade sportsbettingfirmaer. Der er blandt andre Ladbrokes, Sportingbet, Unibet, Paddy, William Hill, Bodog UK, BetFred og Victor Chandler. Det er generelt svært at vide noget om disse direktørspil. Men dette er endda et internt i bettingbranchen. Derfor bryder jeg mig heller ikke om spillet. Hunden har endda spil ude på deres egen CEO! Her kan der vel ikke findes værdi, fordi man må gå ud fra, at de har sat deres CV ekstremt konservativt, fordi de allerfleste af os ikke har en kinamands chance for at vide noget om det.

 

Lotteri, Poker og virtual sports

Ulicenserede ”Frede” har spil ude på lotteri. Man kan spille på lige eller ulige nummer, farve, total sum af de første seks kugler, om bonuskuglen er lige eller ulige, bonuskuglens farve og bonuskuglens nummer. Danske Spil har i hvert tilfælde haft odds på Lotto, men jeg er faktisk ikke klar over om de har det stadigvæk? ”Koral” og Paddy har også spil på Lottery/Lotto. Hos Paddy kan man også spille på laveste og højeste kugle der trækkes. Sjovt nok er spillene rent lotteri! Umuligt at sætte CV på. Kæmpe store advarselslamper burde blinke hos alle!

 

Danske Spil har spil på hvor mange X’er der kommer på weekendens Tips 13.

 

En bookmaker uden licens (men hvor navnet lyder lidt som ananas på engelsk) har spil på Global Starcraft 2 League, altså folk, der spiller computerspil. Paddy har også spil på ”Virtual Sports”, som er noget lignende. Det vidste jeg godt nok ikke man kunne! Jeg må sige, at jeg syntes princippet er dumt. Det var umiddelbart ikke noget jeg ville finde på at spille på.  Gad vide om der er nogen bookmakere, der kommer med odds på om Sidney Lee vinder DM i Tekken!? Og hvad ville oddset i såfald være?

 

Ulicenserede ”Du vinder” har en del spil ude på WSOP 2012 (World Series of Poker). Blandt andet på hvor mange pokerspillere, der deltager, hvem der vinder flest penge, om bestemte spillere vil vinde en bracelet (et specielt armbånd til WSOP 2012) og om en kvinde vil vinde et ”WSOP” ’open’ event”. Disse spil er vel meget at sammenligne med spillene på virtuel sport. Bortset fra, at det er et større arrangement og at der er meget bedre muligheder (tror jeg) for at vide hvilken pokerspiller, der er blevet undervurderet af bookmakeren. Danske Spil har haft odds på vinderen af DM i poker og matchups.

 

Andre (priser, aliens, 2012 osv.)

Scandic havde i marts spil på om hackerne i Anonymous havde held til at lukke internettet. De gav odds 15, hvis det lykkedes og odds 1,02, hvis det ikke lykkedes. De afgjorde selv spillet ved at afprøve om de kunne sende et tweet fra deres Twitterprofil. Det er også et sjovt spil, men igen ikke et spil, hvor man reelt kan finde værdi, med mindre man har insiderinfo.

 

NordicBet havde spil på hvornår Partout-billetter til Roskilde Festival 2012 bliver meldt udsolgt. Det virker lidt som lotto, måske kan man sammenligne med tidspunktet det skete et par år tilbage.

 

Unibet har spil på om der bliver en ny rekordfangst af aborre i Sverige og ditto for gedde. Her må der være tale om ren lotto, da det vel må siges at være tilfældigt, hvor stor en fisk man får på krogen…

 

Paddy har spil på hvem, der modtager IMPAC Dublin Literary Award, som er en litterær pris.

 

Paddy har vinderspil på Nobels fredspris.

 

Paddy har spil på, hvornår den uldne mammut vil blive klonet. Her er der altså tale om et videnskabeligt væddemål. Og et mærkeligt et af slagsen. For sådan noget forskning kommer jo ud af ingenting, virker det som om.

 

Der er spil ude på rumvæsener! Spillet lyder således hos ”den kongelige bookmaker”: ”Extra Terrestrial life to be confirmed by UK PM or US President”. “Yes” giver odds 51. Nedenunder spillet står der, at spillet kun gælder 1 år fra spillet bliver placeret.  Paddy har et meget lignende spil på aliens. De har spil på hvornår ”alien life” vil blive dokumenteret og hvilket land, der har den første kontakt med aliens. Spillene er for meget ”for sjov” til min smag og aldrig noget jeg ville spille på. Også fordi det rent CV-mæssigt er helt ude i skoven.

 

En bookmaker uden licens (men hvor man angiveligt kan spille hjemme) har haft følgende væddemål: ”Hvad sker først? Tyskland vinder VM i fodbold eller et menneske lander på Mars?” Bookmakeren har 1,80 på første udfald, mens de har 12,00 på sidstnævnte udfald. Det er svært at vurdere, hvornår et menneske lander på Mars, da der lige pludselig kan ske noget der gør, at nu vil vi altså til Mars. På den anden side kan man jo bare sende robotter derop? Det tyske fodboldlandshold ved vi derimod mere om. De gik ikke hele vejen ved den netop afsluttede EM-slutrunde, men måske kan de allerede vinde VM i 2014? Summa summarum må være, at vi igen ikke ved nok til at kunne sætte en CV og at vi binder pengene i alt for lang tid, mindst 2 år.

 

Og så slutter jeg med det mest åndssvage væddemål, der også er hos bookmakeren, hvor man kan spille hjemme. Et væddemål på dommedag! ”Vil Verden gå under i 2012?” Her gives der 666,00 for ”Ja”, mens der slet ikke er en ”Nej”-mulighed. Det vil jo sige, at man slet ikke har mulighed for at tjene penge på spillet, for hvis verden går under kan man jo slet ikke modtage præmien! Dette væddemål slår altså alle ovenstående specialspil i irrelevanthed og det er nærmest et tragikomisk spil.

 

 

 

Har jeg glemt nogle specialspil? Hvad er det sjoveste, dummeste, mest åndssvage væddemål I har set?

 

Hvad syntes I om specialspil? Skal der være noget for en hver smag eller skal det kun være sport? Hvor mener I grænsen går for specialspil?

 

Hvis der sidder nogen derude og ved noget om hvad limit typisk er på nogle specialvæddemål, så smid da lige en kommentar. Jeg ved slet ikke selv noget om hvad limit er på specialvæddemål, da jeg selv spiller for peanuts på de specialvæddemål, jeg trods alt spiller.

 

 

Hvis I har svar på nogle af ovenstående spørgsmål er i mere end velkomne til at kommentere, jeg tager også gerne imod kritik – positiv som negativ.

 

Seneste blogs fra mbkle
11/01-2015 21:35 X-Games 2015 Snowboarding
02/02-2014 19:21 Optakt til Snowboarding ved Vinter-OL 2014
03/07-2012 20:06 Der er ingen grænser for hvad man kan spille på!
24/04-2012 11:10 Nogle OL-odds

Brugerprofil

mbkle mbkle er offline

Bruger siden 16. december 2011


Formen:

Hovedside/aktuelle tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens blogger. Klik for at læse mere 

Detaljeret statistik

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt