Blog » Den gule trøje - en kedelig farve anno 2011?

Den gule trøje - en kedelig farve anno 2011?
Af JG7, Tor. 21. okt. 2010, 19:13
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (1) Til kommentarer

 

I tirsdags blev Tour de France ruten forud for 2011 offentliggjort, og den bød blandt andet på fire etaper med bjergafslutninger (blandt andet en op ad legendariske Alpe d’Huez, og for første gang nogensinde: Afslutning på toppen af Galibier), og med kun 41 kilometers enkeltstart er det hele lagt op til, at en bjergrytter skal løbe med sejren. Eller med andre ord: Andy Schleck.
 
For medmindre en rytter udvikler sig voldsomt inden Tour de France 2011, så ligner det en let sejr for Andy Schleck. Derfor har jeg en bøn. Frikend Contador! Naturligvis skal han have sin straf, hvis dopingagenturet siger, at han skal, men set ud fra et underholdningsmæssigt aspekt ville det være et selvmord, hvis Contador idømmes en 2-årig straf, og derved misser Tour de France, for umiddelbart er der ingen, deciderede konkurrenter til Andy Schleck, hvis han har samme niveau, som han havde under dette års Tour de France. Dette indlæg skal ikke omhandle hvorvidt Contador skal straffes eller ej. Den beslutning vil jeg lade andre om at træffe.
 
Men for underholdningens skyld, er der ingen tvivl om hvad der burde ske. Årets tvekamp mellem Contador og Andy Schleck grænser sig til det historiske, og hvis den duel kan fortsætte de næste mange år, så vil det være en duel, der uden tvivl hopper ind i historiebøgerne på lig fod med mange af de øvrige dueller, der har været med til at forme sporten. En dom til Contador vil angiveligt ende hans karriere, og så ligner det et par kedelige år med en dominering af to luxembourgske brødre.

I tirsdags blev Tour de France ruten forud for 2011 offentliggjort, og den bød blandt andet på fire etaper med bjergafslutninger (blandt andet en op ad legendariske Alpe d’Huez, og for første gang nogensinde: Afslutning på toppen af Galibier), og med kun 41 kilometers enkeltstart er det hele lagt op til, at en bjergrytter skal løbe med sejren. Eller med andre ord: Andy Schleck. For medmindre en rytter udvikler sig voldsomt inden Tour de France 2011, så ligner det en let sejr for Andy Schleck. Derfor har jeg en bøn. Frikend Contador! Naturligvis skal han have sin straf, hvis dopingagenturet siger, at han skal, men set ud fra et underholdningsmæssigt aspekt ville det være et selvmord, hvis Contador idømmes en 2-årig straf, og derved misser Tour de France, for umiddelbart er der ingen, deciderede konkurrenter til Andy Schleck, hvis han har samme niveau, som han havde under dette års Tour de France. Dette indlæg skal ikke omhandle hvorvidt Contador skal straffes eller ej. Den beslutning vil jeg lade andre om at træffe. Men for underholdningens skyld, er der ingen tvivl om hvad der burde ske. Årets tvekamp mellem Contador og Andy Schleck grænser sig til det historiske, og hvis den duel kan fortsætte de næste mange år, så vil det være en duel, der uden tvivl hopper ind i historiebøgerne på lig fod med mange af de øvrige dueller, der har været med til at forme sporten. En dom til Contador vil angiveligt ende hans karriere, og så ligner det et par kedelige år med en dominering af to luxembourgske brødre.

 

Er konkurrenterne stærke nok?

 

Nuvel, vi har interessante folk som Nibali, der nok skal gøre en god figur i Tour de France-sammenhæng. Rytteren vandt i år Vuelta a España og blev nummer tre i Giro d’Italia, hvilket uden tvivl er en fantastisk præstation – ingen tvivl om det. Men der er en lille stemme, der skriger inde i mig, at han ikke kommer til at vinde Tour de France til næste år. Han er god på enkeltstart, og han klatrer jo som sådan egentligt fint nok: Men hvordan reagerer han, når konkurrenten hedder Andy Schleck og ikke Joaquim Rodriguez (som gav ham rigeligt med problemer i Vuelta a España) og Ezequiel Mosquera, der slet, slet ikke var eksplosiv nok til at udgøre en alt for stor trussel, når Nibali havde Kreuziger som luksus-hjælper.

 

Og netop Kreuziger var i mine øjne en af de største grunde til at Nibali vandt Vuelta a España, for nok fuldførte Nibali selv arbejdet, men det var altså Kreuziger, der satte tempo og holdt de øvrige folk i snor, når de angreb. Det arbejde kan der ikke sættes en pris på; og det kan nok heller ikke erstattes. Kreuziger smutter nemlig til Astana fra næste sæson, og Liquigas har ikke fået en rytter i hans kaliber ind, hvilket betyder at Szmyd nok bliver den vigtigste for Nibali – hvis Nibali da bliver kaptajn. For udover Nibali råder holdet også over Ivan Basso, der har noget, han vil revanchere i Tour de France-sammenhænge. Og så satser holdet stort i Giro d’Italia, der – ifølge rygterne – virker historisk hårdt. Det virker sikkert, at den for nyligt uskyldige Pellizotti kører Giro d’Italia, men Liquigas kører gerne med to kaptajner i hvert løb, og så står valget mellem Sagan, Basso eller Nibali – og hvis det bliver Nibali, så formindskes hans Tour de France-chancer betydeligt, som vi så det under Tour de France i år, hvor alle fremtrædende folk fra Giro d’Italia fejlede.

 

Hvem kan ellers presse Andy Schleck? Dem, der deltog i årets Tour de France, viste tydeligt at de var et niveau efter Andy og Alberto. Menchov, Samuel Sanchez, Joaquim Rodriguez, Cadel Evans, Wiggins, Van den Broeck, Gesink – ingen af dem ligner nogen, der for alvor kan presse Andy Schleck.

 

Og så er der brormand tilbage. I mine øjne kan det sagtens ende med at det nye luxembourgske hold får to ryttere på podiet den dag i Paris, når det hele er afgjort. Fränk Schleck i form kan sagtens køre op med alle de ovennævnte, og hvis Andy tidligt tager sig af klassementet, så kan han måske endda agere en lille hjælper for Fränk. Jeg har intet imod brødrene Schleck, men ruten er simpelthen for interessant til at ét hold må dominere den så meget med to mand på podiet.

 

Det luxembourgske hold – fordel eller forhindring?

En af de ting, der kan svække brødrene Schleck, er det nye hold. Carlos Sastre udtalte for kort tid siden, at noget af det, der virkelig tappede ham for kræfter efter skiftet fra Team Saxo Bank, var at skulle organisere det nye hold. Det fjernede hans fokus fra cyklingen.

Det kan sagtens gå ind og svække Andy og Fränk i deres jagt på Tour de France-sejren, men det virker til, at det er den ældre Fränk Schleck, der har været mest involveret i det nye projekt, mens Andy ”blot” er hoppet med på vognen, men mon Andy er gået fri af bekymringerne og resten af organiseringen på det nye hold? Det har svirret med rygter om at holdet aldrig nogensinde ville se dagslyset i 2011, og det må da også have haft en effekt på de to brødre

 

Holdet kommer dog – det er jeg helt sikker på – og det ser ganske stærkt ud. Indtil videre er der ikke mange ryttere, der er blevet offentliggjort, men Brice Feillu og Daniele Bennati er begge præsenteret, mens der går rygter om Gerdemann, Wegmann, Fuglsang, Cancellara m.fl.. Det er stærke folk, der vil kunne give Andy mest mulig opbakning, og nok også være en smule stærkere end det Saxo Bank-hold han har forladt.

 

Men han ville have haft mere ro omkring sig på Saxo Bank. Han ville være i vante omgivelser, han ville kun have fokus på at cykle stærkt nok, og ellers passe på sig selv. Nu har han og brormand givet sig i kast med et meget ambitiøst cykelprojekt, og det skal naturligvis have en effekt: Det kan umuligt være stressfrit at give sig i kast med at opstarte en ny virksomhed. Hvilke ryttere skal han omgives af, hvilke sportsdirektører, hvordan er sponsorsituationen – og hvad nu hvis holdet ikke bliver en realitet? Det er Kim Andersen og Brian Nygaards opgave at håndtere de førnævnte situationer, men det kan ikke undgå at have effekt på de ryttere, der er involveret som hovedmænd i projektet: Fränk og Andy. Men lige præcis det omvendte så vi, da Jan Ullrich og Bianchi gik sammen i et cykelprojekt, der varede i sølle én sæson: Ullrich har aldrig presset Lance så meget som det år. Det kan altså også sagtens have den modsatte effekt, men i Ullrich-sagen handlede det nok også lige så meget om at Ullrich ville bevise, at han ikke var færdig, efter han blev fyret fra Telekom i sin tid.

 

Hvem vinder Tour de France 2011?

Andy. Som situationen er i dag, er der ingen, der rigtigt kan true Andy. Og er han i den form, som han var i tidligere i år, så er jeg slet ikke i tvivl: Så vil Andy smadre feltet til næste år. I år var der ganske vist ”kun” 2 minutter ned til Menchov fra Contador, men det viser ikke just det reelle styrkeforhold. Det fortæller f.eks. intet om den såkaldte ”sprinter-duel” mellem Contador og Schleck, der kun havde øje for hinanden. De havde nemlig sat alle de øvrige ud af billedet ret hurtigt, hvorfor det kun var den anden, de skulle have fokus på – og så kørte Menchov en fantastisk enkeltstart, hvilket rykkede ham tættere på, end hvad den egentlige styrke reelt set var.

 

Og det samme kan man også forestille sig i 2011. Man kan sagtens forestille sig, at Andy kun vinder med en beskeden margin, fordi han ikke kører op til sit max, men kun til det niveau, der behøves.

 

Og derfor – lige netop derfor – kommer denne bøn: Lad Contador køre Tour de France. Duellen mellem Contador og Andy Schleck i sommers var en af de bedste dueller i nye tider. Jovist, Armstrong og Ullrich leverede ganske god underholdning, men man var egentligt aldrig i tvivl om at der var reel styrkeforskel. I sommers var det en duel mellem to cykelryttere, der var helt lige. Der var drama fra første fløjt til de trillede ind over stregen i Paris. Jeg håber, at dramaet kan genskabes igen til næste år – og årene efter der. Men lige nu mangler vi den ene aktør, desværre.

Seneste blogs fra JG7
21/08-2014 00:42 Prediction og preference: Emmy Awards 2014
24/03-2012 00:48 Klassikerduellen
07/02-2012 15:05 Alberto Contador-sagen
28/09-2011 13:16 Cykelstatus over 2011
08/08-2011 00:49 Punkterede baghjul hos bookmakerne!
14/12-2010 19:44 Magtspillet
10/12-2010 00:09 Hurra for Team Chicken!
28/11-2010 19:32 Giro d'Italia er bedre end Tour de France!
21/10-2010 19:13 Den gule trøje - en kedelig farve anno 2011?

Brugerprofil

JG7 JG7 er offline

Fra Aarhus C
Bruger siden 3. juli 2008


Formen:

Brugertip-statistik

  30d 90d 2018 Total
Tilbagebet. 0% 0% 0% 95%
Balance 0.00 0.00 0.00 -1.00
Hitrate 0/0 0/0 0/0 7/22
Hovedside/aktuelle tips
Statistik
Tidligere tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens blogger. Klik for at læse mere 

Detaljeret statistik

 

Basketball

USA - NBA
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-2.00
0/0
0/0
0/0
0/2
Total
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-2.00
0/0
0/0
0/0
0/2
 

Beachvolley

Grand Slam Moskva
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Total
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
 

Cykling

Giro d'Italia
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Tour de France
0%
0%
0%
200%
0.00
0.00
0.00
2.00
0/0
0/0
0/0
1/2
Vuelta a Espana
0%
0%
0%
100%
0.00
0.00
0.00
0.00
0/0
0/0
0/0
1/3
Total
0%
0%
0%
117%
0.00
0.00
0.00
1.00
0/0
0/0
0/0
2/6
 

Fodbold

La Primera
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
La Primera Division
0%
0%
0%
90%
0.00
0.00
0.00
-0.20
0/0
0/0
0/0
1/2
Spanien - Primera Division
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
USA Major League Soccer
0%
0%
0%
241%
0.00
0.00
0.00
5.65
0/0
0/0
0/0
3/4
Total
0%
0%
0%
143%
0.00
0.00
0.00
3.45
0/0
0/0
0/0
4/8
 

Futsal

1. divisão 2012-13 - playoff
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Division de Honor 2012-13 - slutspil
0%
0%
0%
85%
0.00
0.00
0.00
-0.45
0/0
0/0
0/0
1/3
VM 2012, Thailand
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt