Blog » Dansk kvartfinale ved VM?

Dansk kvartfinale ved VM?
Af Mike Larsen, Tir. 24. apr. 2012, 21:59
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (14) Til kommentarer

Så kom dagen, hvor den endelige danske VM-trup blev udtaget. En dansk VM-trup, hvor der ikke var blevet plads til de store overraskelser, men det er nok meget normalt, når Danmark kommer med måske det stærkeste hold, som vi har kunnet præstere i nogen år. Kun ved VM i Tyskland 2010 var holdet bedre i bredden.

 

Jeg smider truppen ind, og vil kommentere på de forskellige pladser med hensyn til, hvor stærke den danske trup er, og hvad jeg forventer af holdet til VM. Derudover er der også en lille smule omkring de andre hold i Danmarks gruppe og en samlet vurdering af holdets chancer.

 

Truppen:

Målmænd: Frederik Andersen (Frölunda, Sverige), Patrick Galbraith (Espoo Blues, Finland) og Simon Nielsen (Lukko Rauma, Finland)

 

Backer: Philip Larsen (Dallas Stars, NHL), Stefan Lassen (Malmö Redhawks, Sverige), Daniel Nielsen (Hamburg Freezers, Tyskland), Mads Bødker (Leksand, Sverige), Jesper B. Jensen (Rögle, Sverige), Kasper Jensen (Bofors, Sverige) og Philip Hersby (Odense).

 

Forwards: Frederik Storm (Herlev), Bjarke Møller (AaB), Morten Green (Malmö Redhawks, Sverige), Kiril Starkov (Sønderjyske), Kim Lykkeskov (Sønderjyske), Morten Madsen (MoDo, Sverige), Julian Jakobsen (Södertälje, Sverige), Jannik Hansen (Vancouver Canucks, NHL), Morten Poulsen (Oskarshamn, Sverige), Jesper Jensen (Hamburg Freezers, Tyskland), Nichlas Hardt (Jokerit, Finland), Frans Nielsen (New York Islanders, NHL), Mads Christensen (Eisbären Berlin, Tyskland) og Lars Eller (Montreal Canadiens, NHL).

 

Derudover er Phoenix Coyotes' Mikkel Bødker, samt unge Nicklas Jensen fra AHL-klubben Chicago Wolves fortsat i bruttotruppen og kan indkaldes, hvis de bliver slået ud i slutspillene i Nordamerika.

 

Det er vigtigt at bemærke, at Bødker og Jensen KAN indekaldes, men hvis de skal ind, så skal der tages en anden spiller af holdet. Så det er ikke sikkert, at de kaldes ind, hvis de bliver klar. Det kan ødelægge en rytme på holdet, hvis der kommer nye ansigter ind.

 

Målmand:

Her kan vi stille med en stærk trio af målmand, hvor der dog er en klar fordeling af pladser. Frederik Andersen er uden tvivl 1. valget i målet efter den sæson, som han har præsteret i Frölunda, hvor han bl.a. slog legendariske Henrik Lundqvists rekord for flest kampe imod. Et godt VM af Andersen, og det er sandsynligt, at Carolina vil hente Frederik Andersen over til NHL/AHL.

 

Som backups har vi Patrick Galbraith samt Simon Nielsen som hhv. 2. og 3. målmand. Galbraith fik ca. halvdelen af kampene i slutspillet for Blues i SM-liigaen, mens Nielsen fik 2 af 3 kampe for Lukko fra start, hvor han spillede godt i kampene, men det var ikke nok til at sende netop Blues ud af slutspillet.

 

Back:

I forhold til tidligere mangler man rutinerede kræfter som Jesper Duus og Jesper Damgaard, men de har begge stoppet deres karriere. I stedet har man Phillip Larsen i NHL samt Daniel Nielsen i DEL som de mest bærende kræfter. Lassen og Bødker er også gode defensive spillere. Jesper B. Jensen har haft en god sæson i Rögle, mens Kasper Jensen ikke fik store mængder spilletid i sin svenske klub. Fra den hjemlige liga er der blevet plads til Phillip Hersby, der dog havde en halv sæson i Sverige, før han vendte næsen hjemad igen.

 

Umiddelbart ikke nogen skader i defensiven, som der kunne have forstærket den. Dog havde jeg gerne set en Rasmus Nielsen, Blue Fox Herning, der har spillet en rigtig god sæson, hvor han også kom på ALL-Star holdet for sæsonen i AL-Bank Ligaen. Muligt en Oliver Holten Lauridsen, der har spillet en god sæson for Philadelphia Flyers farmerhold i AHL. Han er dog blevet kaldt op som reserve til NHL-holdet, der er videre til Conference Semifinalerne.

 

Mit bud på kæderne:

Larsen – J. Jensen

Nielsen – Hersby

Bødker – Lassen

K. Jesper

 

Forwards:

Offensivt er det nok det stærkeste hold, som vi kunne stille med, som det ser ud. Et par spillere fra AHL/NHL kan støde til truppen, hvis de skulle blive slået ud af det nordamerikanske slutspil i AHL eller NHL.

Hjemme fra NHL har vi fået Frans Nielsen, Lars Eller samt Jannik Hansen. Krydret med, at vi har flere spillere i den svenske liga samt Tyskland gør, at det måske er det stærkeste hold, som vi kan stille med.

 

I mine øjne har bredden ikke været større i offensiven, og det er til trods for, at vi mangler en Peter Regin, der er skadet. Mikkel Bødker, der er optaget af PlayOff i NHL samt Niclas Jensen, der er optaget af PlayOff i AHL for Vancouvers farmerklub, Chicago Wolves.

 

Mine kæder til VM:

Hardt – F. Nielsen – J. Hansen

Eller – Jacobsen – M. Madsen

Christensen – Green – Poulsen

Starkov – Jensen – Lykkeskov

 

Hvor det så ender med, at det er Frederik Storm og Bjarke Møller er reserverne på holdet og meget sandsynligt er dem, der ryger hjem, hvis der kommer nogen andre offensive kræfter ind på holdet.

 

En hurtig gennemgang af mine kæder:

1. kæden er alle spillere, der har haft en supersæson i sine respektive klubber. Nichlas Hardt var topscorer på klubholdet i Finland, mens både Frans Nielsen og Jannik Hansen havde sine klart bedste sæsoner pointmæssigt i sine respektive klubber.

 

2. kæden består af Lars Eller, der har haft en god sæson i Montreal, hvor det er blevet til 28 point. Julian Jacobsen var topscorer på holdet med 31 point i 52 kampe. Sidste mand i den kæde er Morten Madsen, der har haft en okay sæson i Elitserien, hvor det er blevet til 16 point i 49 kampe.

 

Mads Christensen spiller i aften den afgørende kamp om det tyske mesterskab sammen med sin klub, Eisbären Berlin, og har haft en okay sæson, der har været plaget af nogen skader. Kaptajnen, Morten Green, der spiller sin 14. VM-turnering i den rød/hvide trøje er ikke til at komme udenom. Morten Poulsen har haft en god sæson i det svenske, hvor det er blevet til knap 0,6 point pr. kamp.

 

I den sidste kæde er der også en del erfaring og målfarlighed at spore. Har sat Kirill Starkov og Kim Lykkeskov i samme kæde, da de kender hinanden fra sæsonen i SønderjyskE. Som center har jeg sat Jesper Jensen, der til dagligt spiller i Hamburg Freezers i DEL-ligaen.

 

De andre hold i Danmarks gruppe:

Rusland:

Som altid, så kommer Rusland med et stærkt hold, hvor der er en del profiler fra KHL. I år ser det ud til, at Malkin kommer til VM, og han vil forsøge at overtale Datsyuk til at komme med. Som altid et stærkt russisk hold.

 

Sverige:

Det må være hjemmebanen, som der trækker i Sverige, for normalt takker de fleste svenske NHL-spillere nej tak til VM. Det har ændret sig i år, hvor Målmanden Jhonas Enroth (Buffalo), forwarden Loui Eriksson (Dallas), backen Victor Hedman (Tampa Bay), forwarden Gabriel Landeskog (Colorado) samt forwarden Linus Omark fra Edmonton Oilers tidligere. Med Detroits farvel til Stanley Cup, så har Henrik Zetterberg, Johan Franzén og Jonathan Ericsson sagt ja til at spille VM. Derudover kan Daniel og Henrik Sedin forstærke holdet, hvis de vælger at spille VM.

 

Tjekkiet:

Det er måske Danmarks held, at vi skal møde dem i 1. kamp. Det kan være, at de ikke er spillet sammen endnu på daværende tidspunkt, og dermed har Danmark muligheden for at overraske. Jakub Kindl (Detroit) er den eneste NHL-spiller, som jeg har fundet indtil videre i diverse nyheder, men der er sandsynligvis nogen af dem, som jeg har overset.

 

Tyskland:

Tyskland kommer til kæmpe med bl.a. Danmark omkring 4. pladsen i gruppen, da man må forvente, at de 3 øverste hold tager de 3 første pladser. Tyskland kommer dog til VM uden forward Jochen Hecht, der har mistet halvdelen af sæsonen med hjernerystelse. De to stærke backs Alexander Sulzer og Christian Ehrhoff har meldt fra, så Tyskland har indtil videre ikke en eneste af deres spillere i Nordamerika med.

Tyskland har p.t. Dennis Seidenberg (Boston), Marcel Goc (Florida) og Marco Sturm (Florida) involveret i NHL-slutspillet samt Marcel Müller (Toronto) og Korbinian Holzer (Toronto) i AHL-slutspillet.

 

Norge:

Norge er uden forward Mats Zuccarello, der er håndskadet, men han har primært spillet i AHL denne sæson. Norge har dog flere spillere, der laver godt med point i den svenske eliteserie samt KHL ligaen. Så bestemt ikke et hold, som vi skal undervurdere, men på en god dag bør vi slå dem.

 

Letland:

Ligeledes et af de hold, som Danmark kommer til at slås med om den 4. plads, som der giver kvartfinale. Letland er uden det 18-årige stortalent Zemgus Girgensons, der brækkede kæben i sidste uge. Han er spået til at ryge i 1. runde af NHL-draften.

Letterne må indtil videre undvære forward Kaspars Daugavins, back Arturs Kulda samt back Oskars Bartulis, der er involveret i slutspillet hos deres nordamerikanske klubber. Sidstnævnte har dog fået lov til at spille VM af Flyers oplyser det lettiske forbund.

 

Italien:

Det svageste hold i gruppen, men derfor skal man ikke undervurdere de italienske spillere. Masser af nationaliserede nordamerikanere, der spiller i den nationale liga er stammen på holdet. Derudover har man et par spillere i Bofors samt én, der spiller Collegehockey i nordamerika.

 

Muligheder:

Som jeg ser de danske muligheder, så har man en reelt chance for at komme i kvartfinalerne ved VM. Det kræver dog, at man spiller op til sit bedste mod de andre nationer, som man slås med i midten af gruppen. Et point mod Tjekkiet i åbningskampen er heller ikke umuligt at hente i mine øjne, da Tjekkiet lige skal spilles sammen, og de er normalt en svag starter.

 

Hvem synes I?

Er der noget, som jeg har misset i denne gennemgang af det danske hold. Hvordan tror I, at kæderne bliver sat sammen? Hvor langt tror I, at Danmark kan komme ved VM?

 

Kom endelig med Jeres mening, så vi kan få lidt diskussion omkring det danske landshold.

 

”Let's Beat The Bookies”

Seneste blogs fra Mike Larsen
12/03-2014 23:33 Pinligt, DIF
25/01-2014 00:29 Matchfixing i dansk ishockey
02/10-2013 23:23 Powerbreaks, hvorfor dog det?!?!?
31/03-2013 17:17 Hvad gør vi nu, lille du - Part II
24/02-2013 21:03 Lodtrækning til kvartfinaler..
31/08-2012 23:36 Be aware: The Pirates are coming...
22/05-2012 19:11 Det er en ommer, Sverige...
24/04-2012 21:59 Dansk kvartfinale ved VM?
03/02-2012 18:58 Hockey i Aalborg SKAL overleve
22/01-2012 21:43 Mit 2011 på BetXpert...

Brugerprofil

Mike Larsen Mike Larsen er offline

37 år
Fra Aalborg
Bruger siden 17. juli 2005


Formen:

Brugertip-statistik

  30d 90d 2018 Total
Tilbagebet. 0% 0% 0% 101%
Balance 0.00 0.00 0.00 +0.39
Hitrate 0/0 0/0 0/0 27/57
Hovedside/aktuelle tips
Statistik
Tidligere tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens blogger. Klik for at læse mere 

Detaljeret statistik

 

Fodbold

Danmark - 1. Division
0%
0%
0%
158%
0.00
0.00
0.00
1.15
0/0
0/0
0/0
2/2
Danmark - SAS Ligaen
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-2.00
0/0
0/0
0/0
0/2
England - Premier League
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-3.00
0/0
0/0
0/0
0/3
USA - MLS
0%
0%
0%
94%
0.00
0.00
0.00
-0.84
0/0
0/0
0/0
6/13
Total
0%
0%
0%
77%
0.00
0.00
0.00
-4.69
0/0
0/0
0/0
8/20
 

Ishockey

Danmark - AL-Bank Ligaen
0%
0%
0%
112%
0.00
0.00
0.00
4.43
0/0
0/0
0/0
18/36
VM
0%
0%
0%
165%
0.00
0.00
0.00
0.65
0/0
0/0
0/0
1/1

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt