Blog » Copa America Mareridt

Copa America Mareridt
Af Frank, Brasilien, Man. 18. jul. 2011, 19:30
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (10) Til kommentarer

DE ONDE GRINER, DE GODE GRÆDER

Det er slut! Jeg kan ikke mere, udbrændt, gået komplet kold. Jeg må samle jetonerne og finde en cashier cage, inden fornuften ryger samme vej som indsatsen på den grønne filt.

Det er sørgeligt at smide håndklædet i ringen og forlade festen så tidligt, men det kan ikke længere forsvares at spille på Copa America odds. Det er ren kasino at skulle udpege en vinder i de kampe, der mest af alt bliver afgjort af uretfærdige tilfældigheder.

 

Bedst som man tror, at det endelig er lykkes at vurdere holdenes styrker, svagheder, spillestil og mener at have fundet odds spækket med værdi, så renser bookmakeren bordet i en blanding af vildt usandsynlige mirakelredninger, stolpeskud og vanvittige kontra-scoringer til komplet nedspillede underdogs. Selv Ricardo må efterhånden lette på den fynske hat over den ultradefensive taktik med fuld fokus på at holde samtlige spillere bag bolden og satse kontra-angreb.

 

DER ER IKKE NOGET AT GRINE AF

Copa America gruppespillet begyndte med en række overraskelser, hvor Argentina og Brasilien, Paraguay og Uruguay alle spillede et pænt stykke under niveau. Det kostede en masse units i regnskabet og man turde knap nok tjekke kontoen hos den lokale bookmaker, der måtte have trillebør til at køre gevinsterne til banken.

Heldigvis kunne Chile´s succes og de unge Costa Rica og Mexico spillere redde lidt af underskuddet i de indledende runder.

 

Niveauet i Copa America var rystende lavt, jeg kan ikke lige udpege en eneste kamp, som kan vurderes til at være seværdig. Samtlige stjernespillere måtte bide i græsset, da en byge af frispark overfaldt dem. De mere og mere krampagtige kampe var ganske målfattige, hvilket også sikrede lidt gevinster til os, der hoppede med på Under spillene.

Specielt livespil blev populære i denne periode, da man ret tidligt i kampene kunne fornemme, at her bestemt ikke skete noget målfarligt.

 

Giganterne vågnede dog op i sidste runde i gruppespillet, hvor Argentina vandt 3-0 over Costa Rica, Brasilien besejrede Ecuador med 4-2 og Uruguay slog Mexico med 1-0.

Diego Forlán og de uruguayanske drenge skulle have vundet 4-0 eller 5-0 i det opgør, men der blev misbrugt nogle helt ufattelige chancer, og Gonzalo Higuaín kostede lidt, da han formåede at brænde den ene direktør efter den anden.

 

Det mest absurde var dog, at et velspillende Paraguay hold kunne smide en ”sikker” sejr mod Venezuela.

Et dominerende Paraguay mandskab fører med 3–1 over Venezuela, indtil de indkasserer to scoringer i overtiden.

Men alle disse brændte chancer og overrumplende scoringer var blot en forsmag på, hvad kvartfinalerne havde i vente.

 

COLOMBIA - PERU

Hvis man hoppede over denne kvartfinalekamp mellem Colombia – Peru, så er det ganske forståeligt. Det lignede på forhånd en kedelig kamp, og samtlige 22 spiller gjorde, hvad de kunne for at leve op til den forventning. Men man kunne dog få meget sjov ud af legen ”Nævn to spillere fra Peru”, men ellers vil jeg tro, at de fleste havde fidus til Colombia.

 

Jeg havde anbefalet et fint odds for ”Begge hold scorer -Nej” og det var ganske underholdende at følge, hvordan de colombianske angribere valgte at ramme stolpen eller keeper Raúl Fernández på deres afslutninger.

 

På en anden bettingside var der en anbefaling på odds 21 for ”Colombia vinder 1-0 og Radamel Falcao scorer”, og med et kvarter igen vælger Falcao at trække spændingen lidt endnu, da han sender et straffespark et pænt stykke forbi mål.

Der må være en særlig Copa America atmosfære, der sender dig panisk tæt på gevinsten, blot for at hive det hele fra dig.

 

Peru havde vel knap en ærlig målchance i de 90 minutter, men de vinder 2-0 den forlængede spilletid. Colombia var klart bedste hold på banen, men stolperne var i vejen, og det misbrugte straffespark sendte Peru videre til semifinalerne.

 

Endnu en dejlig dag for ”underspillet”, mens fodboldelskerne nok først melder deres ankomst i den efterfølgende kvartfinalekamp.


ARGENTINA - URUGUAY

Dramatik, underholdning, udvisninger, scoringer, forlænget spillestil og straffesparkskonkurrence. Det helt store højdepunkt i turneringen med en vidunderlig eventyr fortælling om de brave uruguayanske krigere, der holder stand mod et fremadstormende argentinsk angrebsraseri. Uruguay spillede 90 minutter i undertal efter Diego Perez havde brugt en halv time på at score karrierens første landskampsmål og ellers gøre alt, hvad han overhovedet kunne for at blive vist ud.

 

Vi kom over 50 frispark i en kamp, der aldrig nåede et spillemæssigt acceptabelt niveau, da det blev afløst af intensitet og dramatik. Og en masse spilstop!

 

Javier Mascherano ville ikke holde sig tilbage i konkurrencen om at lave flest frispark og Barca spilleren må hoppe med i badet efter andet gule kort i slutminutterne af den regulære spilletid. Inden da havde Lionel Messi, Gonzalo Higuain, Ángel di María og Sergio Agüero banket løs på den uruguayanske defensiv, mens argentinerne selv viste, at en høj bold i feltet var nok til at forvirre en hel forsvarskæde og usikker målmand.

 

Argentina var klart det bedste hold på banen, men Man of the Match Fernando Muslera sender Uruguay i semifinalen. Muslera får karakter 8,5. Ingen anden spiller får en karakter på over 7,0.

Den ustabile Carlos Tevez er den store skurk med det brændte straffespark.

 

BRASILIEN - PARAGUAY

Med Argentina elimineret er Brasilien nu den store favorit til at vinde Copa America, og brasserne kommer brasende i det ene angreb efter det andet ned mod det paraguayanske mandskab, der gemmer sig i 120 minutter bag paraderne i et hav af frispark og desperate clearinger.

På en eller anden måde lykkes det Paraguay at gennemføre hele kampen uden at have et eneste skud på mål!

Og hvis vi kigger nærmere på statistikken, så kan vi se, at mens Brasilien fik 8 hjørnespark, så fik Paraguay ikke ét eneste; præcis 0 skud på mål og 0 hjørnespark efter at have trillet rundt med klatten i 120minutter!

 

Brasilien er klart det bedste hold på banen, men Man of the Match Justo Villar sender Paraguay i semifinalen. Justo Villar modtager karakteren 8,5.

 

CHILE – VENEZUELA

De to sensationshold i turneringen. Chile vandt deres gruppe i fornem stil, mens Venezuela har leveret nogle usandsynlige overraskende resultater.

Man kan fremhæve dyder som sammenhold og fightervilje, og mange er nok fristet til at benytte slidte floskler om at stå kompakt i defensiven, udnytte chancerne, kende éns besøgelsestid osv. men fodbolden græder, når et defensivt mandskab overlever på pindsvinefodbold, mirakelredninger, en hulens masse frispark og heldige kontra-mål.

 

Venezuela får lavet 29 frispark og scorer to mål på deres ialt 3 afslutninger, mens Chile banker den ene bold efter den anden på stolpen. Det er ren skydetelt mod Renny Vega´s mål, og Venezuela gentager Paraguay´s bedrift med at gennemføre en kamp uden at få tilkendt et hjørnespark. Ikke at det er bedrift i sig selv at få hjørnespark, men det viser lidt om Chile´s dominans.

 

Chile er klart det bedste hold på banen, men Man of the Match Renny Vega sender Venezuela i semifinalen. Renny Vega blev reddet af stolpen flere gange, og et par gange måtte forsvarsspillerne redde på stregen, og derfor bliver det ”kun” til 7,5 i karakter.

 

SKAL VI GRINE ELLER GRÆDE?

Vi må bare indse, at holdene for alt i verden skal undgå at være spilstyrende. Samtlige 4 favorithold, der har skabt kampene med mest boldbesiddelse og flest afslutninger er alle røget ud af turneringen. Det virker derimod som en god idé, at stå med mange mand i defensiven, satse på kontra og håbe på, at målmanden spiller sit livs kamp mellem stængerne.

At denne taktik lykkes i 4 ud af 4 kvartfinaler er tragikomisk.

 

Men jeg trækker stikket til Copa America. Er det virkelig ikke en fodboldgud, der sørger for en smule retfærdighed? Den positive fremadrettet fodboldfilosofi har tabt, og det destruktive har desværre sejret. Jeg er ikke bitter over, at Brasilien er røget ud, (jeg havde anbefalet Paraguay +1), men der er for mig at se ikke mere at hente i Copa America 2011. At det lykkedes at skabe overskud på denne utilregnlige turnering er et mindre mirakel, og nu gælder det om at flygte med overskuddet i behold.

 

For knap 10 år siden var vi tæt på at få en VM finale mellem Sydkorea og Tyrkiet. Det ville have været en katastrofe, da de store kampe kræver de bedste spillere. Jeg kan ikke holde til en finalekamp mellem f.eks Peru – Venezuela. Paraguay fortjener heller ikke en finaleplads, og Uruguay gik ind til kvartfinalen med det ene formål at slagte enhver argentiner, der tænkte på at tage en dribling.

 

Jeg har godt nok set de fristende semifinale-odds på både Uruguay og Paraguay, men det ville (sandsynligvis) være ren underskud at spille favoritodds. Måske et par under-spil? Kan vi vride de sidste kroner ud af den målfattige guldkalv?

 

STATUS FOR COPA AMERICA 2011

Det blev i alt til 22 anbefalinger i turneringen. Jeg vil sige, at der blev fundet mange forskellige typer odds, og der skal vel også være lidt for enhver.

De 22 units blev forvandlet til et lille overskud på 0,37 units, hvilket kan virke som et mikroskopisk overskud, men denne turnering har kostet mange spillere rigtig mange penge, og jeg er stolt over at kunne lukke ned for Copa America 2011 med æren i behold og overskud på kontoen.

 

Det har desuden været ret spændende at følge hele denne ballade om Mexico´s skandaleramte U22 landshold, hvor det lykkedes at fange flere rigtig gode odds hos de bookmakere, der ikke var opdateret på udviklingen.

 

Der har været lidt ekstra pres på mig, da Copa America afvikles, mens de europæiske ligaer holder ferie. Det giver mere fokus blandt brugerne, og jeg har virkelig brugt mange timer på at skabe overskud til brugerne. Der har været masser af svære beslutninger og udfordringer, men det har også været vældigt interessant.

 

Jeg vil gerne takke for en god opbakning og debat om kampene. Det har været sjovt (og til tider frustrerende) at følge med på vores chat, hvor jeg har nydt at snakke lidt med natteravnene blandt brugerne. Det var skønt at opleve at så mange har haft lyst til at være med på analyserne.

En speciel hilsen til The Wizard, som jeg har lært at kende i denne periode med Copa America. Jeg fornemmer et unik godt menneske med et stort hjerte og ønsker ham alt held og lykke fremover.

Seneste blogs fra Frank, Brasilien
22/03-2016 23:35 Inside Studio: Mr. Profit
30/12-2014 19:53 Fodboldåret 2014
24/11-2014 12:21 "Kyllingen" Kenn Hansen
18/06-2014 13:46 VM2014 - set fra sofaen
23/04-2014 01:46 Miranda - det oversete forsvarsgeni
20/01-2014 18:21 Longreads om sport
07/12-2013 15:56 VM 2014 Odds-Forslag
27/11-2013 18:18 Inside Studio: Jens Bøye
11/10-2013 18:26 Er Bayern München et low-scoring hold?
20/09-2013 03:14 What the....

Brugerprofil

Frank, Brasilien Frank, Brasilien har deaktiveret visning af online/offline status

Bruger siden 29. maj 2007


Formen:

Hovedside/aktuelle tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens blogger. Klik for at læse mere 

Detaljeret statistik

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt