Blog » Brøndby Mangler Ambitioner

Brøndby Mangler Ambitioner
Af Frank, Brasilien, Tor. 14. apr. 2011, 17:29
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (6) Til kommentarer

Dansk fodbold har behov for et slagkraftigt Brøndby til at udfordre FCK på tronen af dansk fodbold. Denne sæson har vist, at spændingen og underholdningsværdien i Superligaen er afhængig af rivaliseringen mellem Brøndby og FCK. Men i de seneste sæsoner har Brøndby virket til at have smidt håndklædet i ringen i intern strid om ledelsesstil og sportslig linje.

 

Vi kan ikke forvente, at OB eller FC Midtjylland kan true FCK dominansen, da kun Brøndby økonomisk har mulighed for at overhale FCK og blive den førende klub. Der er ikke samme sponsor- og fans potentiale på Fyn eller i det midtjyske, så ansvaret for at bryde FCK dominansen ligger hos Brøndby.

 

Derfor er det bekymrende at følge den nye strategi fra Brøndby med fokus på egne talenter frem for indkøb af løntunge spillere. Brøndby er allerede lysår fra at kunne følge med FCK truppen, og det virker underligt uambitiøst, at Brøndby nu lægger op til en yderligere reducering i truppen i det kommende transfervindue, hvor flere af stamspillerne vil forlade Vestegnen.

 

Disse spillere er Daniel Wass, Ousman Jallow, Thomas Rasmussen, Remco van der Schaff, Mikkel Bischoff, Bruno samt den udlejede Peter Madsen. Derudover vil også målmand Stephan Andersen gerne til en anden klub, og landsholdskeeperen har kontraktudløb til vinter, så kommende transfervindue er sidste chance for et salg. Også Michael Krohn-Dehli virker frisk på et udlandseventyr, og det overordnede indtryk af kvaliteten i Brøndby truppen til næste sæson er yderst nedslående.

 

I samarbejde med sportschef Ole Bjur har den nye administrerende direktør Jan Lockhart præsenteret den nye strategi således:

 

-Når man ser på det seneste transfervindue, var vi meget defensive. Et lignende mønster vil man også se de i kommende transfervinduer. Vi skal nedbringe vores udgifter.
I en årrække investerede vi heftigt i nye spillere. Det skete på forventet efterbevilling om Champions League. Det lykkedes som bekendt ikke, så vi står med en regning, der skal betales, fordi vi har overinvesteret.
Derfor sadler vi nu om og vil fremover satse på vores egne talenter.

 

Her står vi med et våben, som ingen af vores konkurrenter matcher. FCK har ikke den køkkenhave, som vi har. Vi har et rekordstort antal spillere på U-landsholdene og ud fra et sportsligt synspunkt vil det være tåbeligt ikke at kommercialisere den gave, vi har i form af talentmassen.”

 

Målsætningen er, at skabe mindre afstand fra ungdomsrækkerne til førsteholdet, og med talent-strategiplanen er der ikke meldt om større indkøb af forstærkninger til næste sæson.

 

FARVEL TIL MESTERSKABSDRØMME

Det er acceptabelt, hvis f.eks Lyngby eller FC Nordsjælland havde ambitionsniveau med status som udviklingsklub, da økonomien tvinger disse mindre klubber til at satse på spillere i egne rækker.

 

Men Brøndby bør hæve overliggeren højere og igen blive et samlingspunkt for de bedste spillere i ligaen. Brøndby vinder ikke et mesterskab med en profilløs trup med den uerfarne duo Daniel Stenderup – Anders Randrup i forsvaret med Clarence Goodson som det ubekendte trumfkort. Topplaceringen virker fjern i de kommende sæsoner, speciel når offensiven samtidig afhænger af Nikolaj Agger og Brent McGrath, hvilket er blevet vurderet som det mest tandløse angreb i klubbens historie.

Der er ganske givet masser af talent og muligheder i disse unge spillere, men der er ingen guldmedaljer i talent-strategien.

 

Den unge trup vil simpelthen ikke give kvalificeret modstand til FCK Løverne, og selv i Brøndby lejren har de afvist samtlige forhåbninger om mesterskaber i de kommende sæsoner. Det er ikke godt nok, at de danske fodboldfans skal trækkes igennem et par uinteressante sæsoner med FCK som mester med +20 points forspring ned til the Brøndby babies.

 

Brøndby har komplet overladt initiativet til FCK, der støvsuger markedet med indkøb af bl.a. Sölvi Ottesen, Cristián Bolaños, Johan Absalonsen og Johnny Thomsen, der har styrket trupbredden hos topholdet. Brøndby skal ind i kampen på transfermarkedet og bl.a. igen hente profiler hos de øvrige Superliga klubber.

 

KÆDEN HOPPEDE AF MED ANDERS BJERREGAARD

Man kan en gang imellem være heldig og finde en tankevækkende artikel blandt bunken af de utallige gratisaviser, og jeg gemte denne 24timer artikel fra december 2007, da journalist Simon Stilling fik hevet nogle udsædvanlige, og ret fornemme pointer ud af en ærlig Johan Absalonsen, der forklarer nedturen i Brøndby og de interne problemer, der opstod i 2006/2007 sæsonen. Johan Absalonsen rejser en kritik og påpeger problemstillinger, som stadig dominerer stemningen i og omkring Brøndby IF. Det er endnu ikke lykkes at vende nedturen for Brøndby, og Johan Absalonsens udtalelser er bestemt stadig højaktuel selv her i 4 år efter.

 

Uddrag fra 24Timer torsdag den 20.dec 2007:

De fleste tænkte Anders hvem?”

Per Bjerregaard gjorde både Brøndby og sin søn en bjørnetjeneste, da han ansatte Anders Bjerregaard som sportschef i klubben, mener den tidligere Brøndby-spiller Johan Absalonsen.

 

Nepotisme. Inkompetent. Amatøragtigt. Per Bjerregaard nåede knap at slukke mikrofonen på Brøndby Stadion 22. juni sidste sommer, før det føg med barske reaktionerpå den nyhed, han netop havde offentliggjort: Fra 1,juli er Anders Bjerregaard ansat som ny sportschef i Brøndby IF.

 

I omklædningsrummet ved siden af var reaktionen anderledes stille – nærmest som truppen var i granatchok, erindrer Johan Absalonsen.

” Der blev ikke sagt så meget, lige da vi fik det at vide. Jeg tror, de fleste syntes, det var en lidt mærkelig disposition af Per Bjerregaard.”

 

Ansættelse spredte tvivl

”Pludselig kom der en ny person, som skulle være klubbens nye sportschef og sikre den sportslige udvikling i klubben. Havde det så været en Peter Schmeichel eller en anden kapacitet, der kunne få moralen til at stige. Men Anders Bjerregaard anede vi jo knap nok, hvem var, og vi vidste slet ikke, hvad han stod for. Jeg tror, de fleste tænkte Anders hvem? Ansættelsen spredte tvivl mere end noget andet” siger Johan Absalonsen, der en måned senere forlod Brøndby til fordel for OB.

 

Enerådig ledelsesstil

”Man kan måske stille spørgsmålstegn ved, om det er sundt for en forretning, at der er en person, der suverænt bestemmer det hele. Det tror jeg ikke, det er. Det bedste er jo nok, at der sidder en 7-8 stykker, hvoraf der er nogle, der er uenige om, hvordan butikken skal køres, så der kommer noget modspil og debat og tingenens tilstand. Sådan er det ikke i Brøndby.

 

Mangelfuld ledelse

Hvis Brøndby skal tilbage på det plan, kræver det, at der kommer styr på hierarkiet- både i kulissen og på banen. ”Grunden til den megen uro har været, at der ikke rigtig har været noget hierarki i Brøndby det sidste års tid. De ledende kræfter har efter min mening ikke leveret varen, og så kollapser tingene” fastslår Johan Absalonsen.

 

DE GAMLE PROBLEMER HOLDER BRØNDBY NEDE

Indkøbspolitikken ændrede sig drastisk under ledelse af Anders Bjerregaard.

Man gik fra at hente velkendte etablerede profiler som Andreas Jakobsen, Johan Elmander, Morten Skoubo, Marcus Lantz, og Trond Andersen (der alle kom til Brøndby i periode 2003-2005) til at satse på masser af lottokuponer som Josef Elanga, David Williams, Hannes Sigurdsson, Chris Katongo, Jean Philipe Pequero, Giovanni Rector (der alle kom til Brøndby i perioden 2006-2007).

 

Det er nemt at kritisere denne indkøbspolitik efterfølgende, men som Johan Absalonsen også påpeger, så var en samlet sportspresse og Brøndbys spillertrup allerede tilbage i 2007 enige om, at Per Bjerregaard ikke havde fundet den rette til posten som sportschef.

 

INVESTERINGER I SPILLERTRUP OG FÆLLESKURS ER VEJEN FREM

”Det Nye Brøndby” fik ikke opbakning til deres opgør med Per Bjerregaards ledelsesstil ved generalsamlingen, og derfor bør samtlige kræfter i klubben arbejde positivt sammen i den fastlagte retning og undgå yderligere tvivl om strategi og kurs. Jan Lockhart har lagt en tre års strategi som blev fremlagt ved generalforsamlingen den 31. marts, og det bør være handlingsplanen for samtlige, der ønsker at påvirke Brøndby i de kommende sæsoner.

 

Døren holdes lige på klem for forstærkning. Henrik Jensen har udtalt, at ”skal vi have nogen ny spillere, så skal de kunne gå direkte ind på holdet og forstærke os”. Det er måske ikke en vildt unik målsætning, men det giver en lille forhåbning om seriøse indkøb.

 

Den nye strategi skulle gerne sætte en stopper for lottokuponerne som f.eks senest da den brasilianske angriber Bruno pludselig kom ind i en trup, der allerede havde adskillige bedre alternativer i offensiven; Alexandre Farnerud, Peter Madsen, Ousman Jallow, Nikolaj Agger og Martin Bernburg. Imens stod pladsen på den defensive midtbane komplet åben og den svenske back Mikael Nilsson måtte omskoles som nødløsning.

 

Men Jan Lockhart´s udtalelser om et passivt Brøndby i de kommende transfervinduer er uýderst skuffende og uambitiøst, og vejen frem burde være ret omfattende investeringer i spillertruppen, der som minimum må bringes på et niveau, hvor Brøndby kan indtage en position som selvskreven til den Champions League givende andenplads.

 

Niveauet for nyindkøbene bør tilbage i sværvægtklassen i stil med investeringerne i ´04-´05 perioden, og det ville pynte med f.eks en Michael Jacobsen eller Cristian Poulsen i Brøndby truppen, men ellers kunne det være interessant at se på mulighederne for at hente forstærkninger hos nedrykkerne, hvor AaB og Esbjerg lige nu indtager pladserne til en tur ned i 1. division. 

Seneste blogs fra Frank, Brasilien
22/03-2016 23:35 Inside Studio: Mr. Profit
30/12-2014 19:53 Fodboldåret 2014
24/11-2014 12:21 "Kyllingen" Kenn Hansen
18/06-2014 13:46 VM2014 - set fra sofaen
23/04-2014 01:46 Miranda - det oversete forsvarsgeni
20/01-2014 18:21 Longreads om sport
07/12-2013 15:56 VM 2014 Odds-Forslag
27/11-2013 18:18 Inside Studio: Jens Bøye
11/10-2013 18:26 Er Bayern München et low-scoring hold?
20/09-2013 03:14 What the....

Brugerprofil

Frank, Brasilien Frank, Brasilien har deaktiveret visning af online/offline status

Bruger siden 29. maj 2007


Formen:

Hovedside/aktuelle tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens blogger. Klik for at læse mere 

Detaljeret statistik

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt