Blog » Brøndby IF - en nedrykker?

Brøndby IF - en nedrykker?
Af Rasmus, BetXpert, Tor. 23. aug. 2012, 15:35
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (4) Til kommentarer

Er Brøndby IF virkeligt en fodboldklub der præsterer dårligere end man kunne forvente? Er målsætningen om en top 6 placering realistisk? Svaret på disse to spørgsmål er efter min bedste overbevisning: Overhovedet ikke.

 

Det er noget der ligger ganske dybt i fodbold-Danmark generelt, og i Brøndby i særdeleshed, at Brøndby hører sammen med storhed. Men det er længe siden, at storhed beskrev klubben, og en forholdsvis simpel metode kan anvendes som argument for, at Brøndby bestemt ikke hører til i top 6 – og for den sags skyld sagtens kan rykke ned: Lad os sammenligne dem med en nedrykker.

 

Efter salget af Krohn-Dehli var min første tanke, at Brøndby IF nu er på niveau med det Lyngby-hold der i sidste sæson måtte lade livet i den bedste række. Det er måske en hård dom, men det fik mig til at tænke på, om man kunne sidestille disse to hold og sammenligne.

 

Herunder bringer jeg to start-elvere som jeg vil sammenligne. Ret mig endeligt hvis jeg er helt ude i skoven på disse opstillinger, men helt skidt vil jeg ikke mene det er. Jeg sammenligner den opstilling jeg forventer er BIFs startopstilling nu, med det hold som Lyngby stillede med sidst i sæsonen 2011/12 (bl.a. 3-2 sejren over AaB) med enkelte forbehold. Jeg har noteret antal Superliga-kampe i parantes efter hver spiller.

 

Brøndby IF (1022):

Tørnes (49)

Randrup (122) – Goodson (46) – Albrechtsen (221) – Norouzi (17)

Rommedahl (49) – Semou (16) – Mike Jensen (129) – Stryger Larsen (66)

Thygesen (260)

Makienok (47)

 

Lyngby (1105):

Pedersen (128)

Brandrup (70) – Tauber (52) – Krabbe (100) – Rasmussen (186)

AC (64) – Bertolt (133)

Fetai (169) – Aabech (84) – Larsen (62)

Mortensen (57)

 

Selvom det ikke er decideret sammenligneligt, da spillere som Rommedahl og Albrecthsen hos Brøndby har erfaring fra udlandet, så er det da slående at BIF og Lyngby har nogenlunde samme antal Superliga-kampe under bæltet, mens man hertil skal regne at Lyngbys hold også har spillet sammen i 1. division. Baseret på erfaring, vil jeg ikke vurdere at Brøndby-holdet er bedre.

 

I sidste sæson scorede Lyngby 32 mål i 33 kampe, mens de lukkede 60 mål ind. De fik 28 point og blev nummer 11. I samme sæson fik Brøndby 36 point, scorede 35 mål og lukkede 46 mål ind. I denne sæson har de scoret 5 mål i 6 kampe, mens de har lukket 9 ind. I snit har de fået 0,67 point per kampe i denne sæson, mens de i sidste sæson fik 1,09 point. Det er en ganske lille mængde data der er for denne sæson, men det ville være en skam at sige det er gået frem af.

 

For Brøndbys vedkommende kan det også siges, at man har mistet Krohn-Dehli, samt Nicolai Agger, som efterlader et lidt svagt angreb. Makienok er et ungt talent, mens Akpoveta skal i omdrejninger efter sin skade. Bernburg ligner en mand der aldrig kommer til at spille fast. Yderligere er truppen snævret ind efter afgange fra Jan Frederiksen, Femi og Mikael Nilsson.

Hvis vi tager og sammenligner 11 spillere lige over, selvom det kan være en svær og ikke særligt videnskabelig tilgang, kan vi tegne et billede:

 

Tørnes vs Pedersen = Pedersen

Randrup vs Brandrup = Uafgjort

Goodson vs Tauber = Goodson

Albrechtsen  vs Krabbe = Uafgjort

Norouzi vs Rasmussen = Rasmussen

Rommedahl vs Fetai = Rommedahl

Semou vs AC = AC

Mike Jensen vs Bertolt = Mike Jensen

Stryger Larsen vs Larsen = Larsen

Thygesen vs Aabech = Thygesen

Makienok vs Mortensen = Makienok

 

5 pladser vinder BIF, 2 uafgjorte og 4 Lyngby-pladser. Hvilket er ganske jævnbyrdigt efter min mening. De to uafgjorte skal ses i lyset af, at Randrup har spillet skidt på det seneste, mens Albrechtsen har en tendens til skader og derfor ikke spiller alle kampe OG sjældent peaker på topniveau.

 

Hvad siger folket derude? Er Brøndby bedre end Lyngby var det sidste år? Hvis jeg fik sat en pistol for panden og skulle svare så ville jeg nok sige ”ja...men kun marginalt”. Men det spiller også ind at BIFs selvopfattelse af tidligere storhed er en hæmsko, modsat Lyngby der måske godt vidste hvor det bar hen ad, uden at det i sig selv ville være en katastrofe. Den enorme klods Brøndby har om benet mener jeg trækker holdet ned så de reelt ikke er bedre end Lyngby, når det kommer til stykket. Og det er i årets liga, som er stærkere og mere jævn, bestemt sandsynligt, at Brøndby må rykke ud af Superligaen for første gang i klubbens historie.

 

Seneste blogs fra Rasmus, BetXpert
12/09-2012 11:01 Grådige spillere og dumme direktører
23/08-2012 15:35 Brøndby IF - en nedrykker?
14/03-2011 09:17 En dødssynds rejse: Fra CL til DS
01/12-2010 11:05 Nye tider i Brøndby?

Brugerprofil

Rasmus, BetXpert Rasmus, BetXpert er offline

48 år
Bruger siden 29. juni 2003


Formen:

Hovedside/aktuelle tips
Blog


Detaljeret statistik

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt