Blog » Bendtner på Bænken

Bendtner på Bænken
Af Frank, Brasilien, Fre. 12. nov. 2010, 17:04
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (5) Til kommentarer

BÆNKEN KALDER BENDTNER

Grundstammen på det danske landshold sidder i lunt placeret på diverse udskiftningsbænke, og derfra kan de danske landsholdsstjerner uge efter uge opleve deres klubkammerater i aktion på grønsværen.

Den rutinerede målmand Thomas Sørensen, skadesramte Daniel Agger og vores nye anfører Christian Poulsen får alle meget få minutter på banen i den engelske Premier League, mens også de unge håb med Christian Eriksen i Ajax og Nicklas Pedersen hos Groningen kæmper om spilletid i den hollandske Eresdivision.

 

Succeshistorien op til næste uges venskabskamp i Aarhus mod Tjekkiet skulle derfor være vores bedste bedste bud på en stjernespiller i international klasse; Nicklas Bendtner.

Den vildt flotte scoring mod Portugal i den vigtige VM kvalifikationskamp gav optimisme til de danske roligans om en ny gylden generation med Bendtner i spidsen. Men en skadet Bendtner haltede igennem den skuffende VM slutrunde, og hele 2010 har i det hele taget været præget af skader og skuffelser.

 

BENDTNER TIL EKSAMEN

Denne sæson bliver afgørende for Bendther. Vores unge angriber har nu overstået talentperioden, og forventningerne til denne sæson er, at den nu skadesfri Nicklas Bendtner skal markere sig som en profil på det stærke Arsenal mandskab og desuden også være redningsmand for det danske landshold, der savner en målhelt til at sparke os til EM slutrunden i 2012.

 

Rivalerne fra Chelsea har Didier Drogba og Nicolas Anelka, Manchester United kan fremvise Wayne Rooney og Dimitar Berbatov, mens City har Carlos Tevez og Emmanuel Adebayor.

Er Bendtner god nok til en stamplads hos en ambitiøs engelsk topklub som Arsenal? Det oplagte svar er selvfølgelig kan Bendtner ikke på nuværende tidspunkt måle sig med disse rutinerede verdensstjerner.

 

Nicklas Bendtner har imidlertid haft rigtig gode perioder i Arsenal trøjen, f.eks da han i meget opsigtvækkende pink støvler scorede mål på samlebånd i marts/april i år, og Bendtner kan bestemt stadig nå at udvikle sig til en profil i Premier League.

 

Det kræver dog, at han igennem denne sæson beviser, at han kan leve op til egne og vores forventninger. Den 22 årige Bendtner er omtrent samme årgang som målkonger som Luis Suárez, Gonzalo Higuaín, Alexandra Pato, Javier Hernández, Karim Benzema, Lionel Messi, Pedro samt en masse andre angribere, der er flere niveauer over det, Nicklas Bendtner har vist hidtil.

 

KÆDEN ER HOPPET AF FOR BENDTNER

Janteloven gælder ikke Nicklas Bendtner, der selv mener, at han tilhører denne kreds af verdensstjerner, og de charmerende, selvsikre udtalelser rydder overskrifterne. Det er forfriskende, når Bendtner melder ud, at han bliver større end Zlatan eller da han meddelte, at han ville ende med at blive VM topscorer i Sydafrika. Pressen har også gjort en del ud af målsætningen om at score 20 mål for Arsenal i denne sæson, som også er blevet diskuteret flittigt af de såkaldte fodboldeksperter, som pressen ofte har stor held med at få til at kommentere alt, hvad der sker i fodboldverdenen.

 

Nicklas Bendtner er nu tvunget til at følge udtalelserne op med scoringer og flotte præstationer i Arsenal trøjen. Det er her kæden hopper af.

Bendtner er presset og mangler endnu at bevise, at han er en stjerneangriber med international klasse, og mere alvorligt er det, at det faktisk heller ikke ser ud til, at han har potentiale til at blive det. Groft sagt har Bendtner ikke kvaliteterne eller talentet til at komme i nærheden af at score 20 Premier League mål. Realistisk kan Bendtner på nuværende niveau nå en pæn håndfuld ligascoring, sikkert også fine præstationer i Cup kampe og ellers håbe på et par enkelte vellykkede indhop i Champions League.

 

Der er ingen kvalificerede konkurrenter på det danske landshold, hvor offensiven afhænger udelukkende af Nicklas Bendtner, mens det efterhånden er tydeligt, at både Robin van Persie og Maroune Chamakh står foran Bendtner i Arsenal angrebet.

Arsene Wenger har vist stor tiltro til Bendtner, men sandheden er nu, at Nicklas Bendtner er tvunget til bevise på træningsbanen, at han fortjener spilletid og derefter gribe chancen, når han endelig sendes i aktion. Diplomatisk sagt, så er Nicklas Bendtner ikke den flittigst arbejdende angriber i Arsenal, og den svage præstation i Champions League kampen mod Shakhtar Donetsk har desværre nok sendt Bendtner dybt ned i bunken af angrebsreserver. Udviklingen gik i stå med den langvarige skade, og det kræver tid at kæmpe sig tilbage til en stamplads.

 

ER KLUBSKIFTE RETTE VEJ FREM?

Nicklas Bendtner har meldt ud, at han er føler, at han i topform og kræver derfor spilletid, men umiddelbart virker Bendtner til at være meget langt fra at blive førstevalg i Arsenal. Skal han så overveje et klubskifte for at få spilletid? Bendtner er selvfølgelig træt af rollen som reserve i Arsenal, og det er også blevet til flere kontroversielle udtalelser i pressen på det seneste, hvor der luftes tanker om at forlade klubben.

 

Tålmodighed er nok ikke Bendtners stærke side, og tidligere var det forfriskende, at Bendtner brød med den danske ”vi tager en kamp ad gangen” mentalitet, og en selvsikker klasseangriber skal være en smule skør og gerne rende rundt med et enormt ego, ellers bliver han tacklet ud i reklamebanden af de hårde engelske forsvarsspillere. Men Wenger får svært ved at opfylde Bendtners krav om en stamplads, da den populære Chamakh klart har spillet Bendtner af holdet. Viser Bendtner ikke modenhed og tålmodighed, kan Wenger tvinges til at sende den utilfredse Bendtner ud af klubben.

 

Der er flere årsager til, at det vil være fornuftigt for Bendtner at acceptere en midlertidig rolle som reserve.

Arsenal truppen indeholder virkelig mange unge offensive profiler, og Nicklas Bendtner kan blive del af et uhyggeligt spændende projekt med unge midtbanespillere som Jack Wilshere, Theo Walcott, Samir Nasri og måske endda også Cesc Fàbregas kan overtales til at blive i London klubben. Det er selvfølgelig ikke meget ved, at Bendtner ser til fra udskiftningsbænken, når disse offensive midtbanespillere levere frispilninger til Arshavin, van Persie eller Chamakh.

 

Arsenal spiller mange kampe i sæsonen, og Wenger har tidligere givet Bendtner mere spilletid end talentet og præstationerne egentlig berettiger. Så chancerne skal nok komme, og det er for tidligt at sætte sig utilfreds over i hjørnet og kræve at bliver tilføjet transferlisten.

Det er klart, at henter Arsenal en rutineret målsluger i næste transfervindue, (Wenger har annonceret indkøb), så er situationen en helt anden for Bendtner, og så er det måske på tide at overveje et klubskifte.

 

HVAD SÅ MED LANDSHOLDET?

Morten Olsen må overveje, om det danske landshold kan tåle at blive bygge holdet op omkring en række reservespillere uden kampform? Som sagt er der ingen konkurrent til Bendtner i offensiven, men vil Danmark have større chance for kvalifikation til EM slutrunden, hvis f.eks en William Kvist fra FCK og en Michael Krohn-Dehli fra Brøndby styrer midtbanen?

 

Det behøver Nicklas Bendtner ikke bekymre sig om, han kan i første omgang meget passende sende et klart budskab til Wenger med et par scoringer mod Tjekkiet på onsdag. Så ser EM kvalifikationen og fremtiden i Arsenal pludselig en smule lysere ud.

Seneste blogs fra Frank, Brasilien
22/03-2016 23:35 Inside Studio: Mr. Profit
30/12-2014 19:53 Fodboldåret 2014
24/11-2014 12:21 "Kyllingen" Kenn Hansen
18/06-2014 13:46 VM2014 - set fra sofaen
23/04-2014 01:46 Miranda - det oversete forsvarsgeni
20/01-2014 18:21 Longreads om sport
07/12-2013 15:56 VM 2014 Odds-Forslag
27/11-2013 18:18 Inside Studio: Jens Bøye
11/10-2013 18:26 Er Bayern München et low-scoring hold?
20/09-2013 03:14 What the....

Brugerprofil

Frank, Brasilien Frank, Brasilien har deaktiveret visning af online/offline status

Bruger siden 29. maj 2007


Formen:

Hovedside/aktuelle tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens blogger. Klik for at læse mere 

Detaljeret statistik

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt