Blog » Analyse af spilobjekter

Analyse af spilobjekter
Af Tytteboevs, Fre. 16. aug. 2013, 10:09
+1
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (9) Til kommentarer

Dette er en meget personlig blog, hvor jeg vil skrive om hvordan jeg "angriber" en analyse/kampprogram, og hvordan jeg finder værdien, både til ren betting, men også finder mine emner til live-betting/trading (som på mange måder er det samme).

 

Det er ikke en brugsanvisning til hvordan man gør, eller en belæring i hvad man SKAL gøre. Beskrivelsen er et eksempel på hvordan man KAN gribe det an. Metoderne til at finde sine spilobjekter er mange, og man kan f.eks se i den verserende, gode debat omkring formen på en Betxpert analyse, at der er mange måder at gøre tingene på, og mange holdninger til dette.

 

Find det der virker for dig, og brug andres mening som inspiration – det vigtigste er disciplin og konsistens.

 

Forberedelsen – det hårde arbejde

 

Mine markeder er primært tennismarkederne, men jeg better også på fodbold, hvor jeg dog stort set altid følger andre bortset fra Superligaen, hvor jeg godt kan finde på at sætte et bet selv. Uden at det skal virke som en dagbog, så vil jeg forsøge at gå gennem den måde jeg analyserer kampene på.

 

For det meste tjekker jeg kampprogrammet om aftenen/natten, alt efter hvor i verden tennissen foregår. Lige for tiden er vi i USA, og derfor bliver det mest om morgenen. Kampene er om aftenen/natten, og derfor er der god tid til at spotte værdien om morgenen. Det er dog muligt at fange bookmakerne allerede om aftenen, hvis man er skarp. Da Tursunov slog Ferrer i går, og hans modstander, Del Potro, var fundet, var nogle bookmakere hurtigt ude, og har man en klar idé om (og det er ikke nemt) hvad odds skal være, så kan man fange fejlodds der. Ellers dannes markederne i løbet af natten.

 

På form.tennis.betfair.com tjekker jeg programmet for runden, og det efterfølgende arbejde er meget afhængig af hvilken turnering vi taler om. Er det en lille, uinterressant turnering, kan det ofte betyde en masse ekstra arbejde, da der er mange ukendte spillere, eller spillere hvor man kan stille spørgsmålstegn ved motivationen. Det kræver ekstra arbejde, men det er også her man kan finde de store overraskelser. Bruger twitter til at tjekke spillernes seneste beskeder, samt tennisinsight.com til at tjekke hvordan de klarede sig sidste år. Selvom turneringerne er små, så er der nogle gange turneringer hvor de højere rangerede spillere gør det godt. Det kan være turneringer hvor de har en god historie, en turnering i deres hjemland eller lign.

 

I denne uge er der kun en enkelt turnering, og det er en 1000 points turnering, hvor stort set alle de store er med. Når der samtidig er kort tid (men mere end en uge) til en masters, samt at de netop er gået fra græs til hardcourt, så kan man være sikker på motivationen hos stort set alle – alle vil gerne spille sig i form, og spille sig ind på underlaget.

 

Har man en mindre turnering (man har aldrig en 1000 points turnering op til en masters) lige op til en masters eller anden stor turnering, så kan man ofte fange spillere, der ønsker at tabe efter en kamp eller to, for at være klar til ugen efter.

 

Er programmet fyldt med de store kendte spillere, behøver jeg ikke altid gå i dybden med at kigge på stats osv., ihvertfald ikke stats for længere perioder. Er der tale om mere ukendte spillere, for det meste de lavere rangerede, så bruger jeg tennisinsight.com, hvor jeg tjekker stats for de seneste kampe, stats for hvordan de klarer sig på underlaget, stats for hvordan de server – både generelt og for det specifikke underlag. Sidst, men ikke mindst tjekker jeg hvordan de returnerer, og det er ofte her jeg finder trading objekterne. Man kan sagtens have to spillere, som på papiret, oddsmæssigt, er meget lige, men hvor man via stats og matchup kan forudsige at en, eller begge, vil have problemer i serven. Har man tænkt sig at blive involveret in-play, er det vigtig viden, da man så kan bestemme sig for om det skal være UNDER servepartierne, eller MELLEM servepartierne. På hardcourt holder spillerne oftere serv, og det er mere normalt at sætte sine trades mellem servepartierne, men i nogle kampe kan man forudsige at der vil blive pres på under servepartierne, og det kan man så udnytte.

 

Underlaget, og specielt skiftet fra det ene til det andet, er noget man ofte kan tjene penge på. Ofte undervurderer markedet spillernes evner på de forskellige underlag, og glemmer at tage højde for det i prissætningen. Andy Murray er et godt eksempel, hvor oddsætterne tilskriver ham alt for store chancer på leret, hvor han ikke er noget særligt. Omvendt ser man ofte spillere med spanske/sydamerikanske navne blive enten overvurderet på leret eller undervurderet på hardcourt, alene på grund af deres navn.

 

En sidste ting, der kan være værd at tjekke, er geografien, ikke mindst sammenholdt med spillernes kampprogram. Har man en spiller, der har spillet utroligt mange kampe, og derefter rejser til en helt anden del af verden, så kan det ofte betyde en del i forhold til resultaterne.

 

Udførelsen

 

Og hvad ender det så med? Jo, jeg har et dokument liggende, som jeg fortløbende skriver på, og som jeg efter kampene opdaterer i forhold til om det gik godt eller dårligt. Med godt eller dårligt mener jeg ikke om jeg fik overskud, men om jeg gjorde som jeg analyserede mig frem til at jeg skulle. Forberedelsen ender i en slags manual til aftenens kampe, som man så "bare" skal følge. Det er nemmeres sagt end gjort, og det er her min svageste side er. Ofte sidder jeg med min beskrivelse og begynder at analysere videre på det under kampene, hvor jeg i virkeligheden bare skal slå hjernen fra, og gøre som jeg har skrevet.

 

Et notat på min liste kan være som dette:

 

JJ-Stehpens - BHE begge veje, pas på med JJ
Kerber-Li - H2H med Li 6-1. Li back in, eller billigt lay

 

Det giver jo umiddelbart ikke meget mening, men det gør det for mig, og det er jo baseret på ovenstående arbejde. I den første kamp mellem Jelena Jankovic og Sloane Stephens betyder "BHE begge veje" at jeg vil trade den begge veje, altså imod begge spillere, hvis de kommer foran (BHE betyder break, hold, enter). "Pas på med JJ" er et notat om at hun ikke har servet specielt godt, hvilket ikke er hendes stærkeste side i forvejen, så da hun gik bagud 0-2 i første sæt, besluttede jeg mig for at jeg lige skulle se et hold fra hendes side, inden jeg gjorde indskud. Den røde farve betyder at jeg ikke gjorde som jeg havde beskrevet, og det betød også at jeg ikke fik det overskud, som mit forarbejde egentlig havde lagt op til – der er noget at arbejde med.

 

I kampen mellem Kerber og Li, ville jeg kun handle MED Li, hvilket betyder at jeg ville finde et punkt, hvor hun var under pres eller bagud med et break, og så handle hende "back in", som kunne betyde tilbage til startprisen. "Eller billigt lay" kunne være den anden vej, altså hvis Li kom foran og prisen på hende var meget lav. Hun giver en del væk, og Kerber kan give god modstand. Den gule farve betyder at jeg aldrig kom til at handle kampen:-)

 

Under kampene prøver jeg at holde mig til min beskrivelse, men jeg er villig til at afvige den, når markedet efter min mening er helt forkert. I aftes spillede Vinci og Errani, i en kamp som efter mine notater ville blive meget lige. Errani kom hurtigt foran, og man kunne tydeligt fornemme at markedet anså hende for stor favorit, på trods af at hun blev brudt to gange lige efter hinanden. Ved stillingen 4-5 og Errani server for 5-5 er prisen kun 10 ticks højere end startprisen, der var 1,65, det vil sige at prisen er 1,75. Der vurderede jeg at det var helt forkert. Vinci havde allerede brudt to gange, og kunne tage sættet hvis hun brød igen. På twitter kunne jeg læse 3-4 tweets fra andre tradere, der alle lagde mærke til det samme. Rigtig fin værdi der.

 

Betting vs. Trading

 

For det meste trader jeg kampene, men er de om natten, eller er jeg af andre grunde ikke i stand til at følge dem, så arbejder jeg hårdt på at blive en bedre bettor. De mange timer med trading har dog gjort det vanskeligt at lade det være ude af mine hænder, da man vænner sig til at "beskytte" sin investering. Ofte blander jeg dog tingene. Nu tradede jeg ikke kampen mellem Tursunov og Ferrer i går, men den ville være et godt ekspempel. Før kampen anså jeg værdien til at være på Tursunov, og skulle han være kommet bagud i kampen ville jeg have backet ham. Brød han derefter tilbage, så ville jeg ofte laye ham med et beløb, der gjorde at min liabilitet (risiko) på ham var 0, mens hele min gevinst ville være på at Ferrer tabte. Det ville jeg gøre fordi jeg anså værdien på Tursunov som stor.

 

I en kamp som Errani mod Vinci ville jeg fordele gevinsten på begge spillere, da jeg ikke fandt udpræget værdi på nogle af spillerne, men fandt det meget sandsynligt at den ville svinge meget frem og tilbage.

 

Generelt synes jeg det er nemmere at finde værdi in-play, men det kræver også meget forberedelse, der ofte ender i ingenting, så man skal affinde sig med at det ofte er det bedste at gøre ingenting – beskyt banken!

 

Næste dag

 

Næste dag (eller bagefter, alt efter tidspunkt for kampene), går jeg kampene igennem point for point, for at se om min forudsigelse var rigtig eller ej. Ofte laver jeg analyser og benarbejde på kampe jeg ikke kommer til at trade på, da de kan ske at være for sene, eller der kommer noget andet i vejen – har jo både arbejde og familie. Det giver dog en vis tilfredshed at gå kampene igennem, hvis man kan se at man trods alt gjorde sit arbejde ordentligt.

 

Som nævnt er dette bare en måde at gøre det på, men håber det kan virke som inspiration til andre, og også at der evt. kunne komme noget respons jeg kan bruge i forhold til at blive bedre.

 

Venligst

T

Seneste blogs fra Tytteboevs
17/12-2013 09:28 Betting- og tradingåret 2013
16/08-2013 10:09 Analyse af spilobjekter
21/03-2013 12:09 Find din egen edge
05/03-2012 09:55 Trading og betting

Brugerprofil

Tytteboevs Tytteboevs har deaktiveret visning af online/offline status

Fra Århus C
Bruger siden 2. juli 2006


Formen:

Brugertip-statistik

  30d 90d 2018 Total
Tilbagebet. 0% 0% 0% 87%
Balance -1.00 -2.00 -2.00 -21.79
Hitrate 0/1 0/2 0/2 59/165
Hovedside/aktuelle tips
Statistik
Tidligere tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens forumbruger. Klik for at læse mere Denne bruger har været kåret som månedens blogger. Klik for at læse mere 

Detaljeret statistik

Kroatien - 1. HNL Ozujsko
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
0.00
0/0
0/0
0/0
0/0
 

Basketball

venskabskamp
0%
0%
0%
185%
0.00
0.00
0.00
0.85
0/0
0/0
0/0
1/1
Total
0%
0%
0%
185%
0.00
0.00
0.00
0.85
0/0
0/0
0/0
1/1
 

Cyclo Cross

Mesterskab - Belgien
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Total
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
 

Cyclo-Cross

VM i Hoogerheide - Holland
0%
0%
0%
153%
0.00
0.00
0.00
0.53
0/0
0/0
0/0
1/1
Total
0%
0%
0%
153%
0.00
0.00
0.00
0.53
0/0
0/0
0/0
1/1
 

Cykling

Giro d'Italia
0%
0%
0%
56%
0.00
0.00
0.00
-1.75
0/0
0/0
0/0
1/4
Total
0%
0%
0%
56%
0.00
0.00
0.00
-1.75
0/0
0/0
0/0
1/4
 

cykling

Tour de France
0%
0%
0%
184%
0.00
0.00
0.00
1.68
0/0
0/0
0/0
2/2
Total
0%
0%
0%
184%
0.00
0.00
0.00
1.68
0/0
0/0
0/0
2/2
 

Cykling

Tour Down Under
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Total
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
 

Fodbold

1. Division
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
2 division Playoff
0%
0%
0%
165%
0.00
0.00
0.00
0.65
0/0
0/0
0/0
1/1
Allsvenskan
0%
0%
0%
190%
0.00
0.00
0.00
0.90
0/0
0/0
0/0
1/1
Bulgarien
0%
0%
0%
175%
0.00
0.00
0.00
0.75
0/0
0/0
0/0
1/1
Bulgarien Pokal
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Champions
0%
0%
0%
191%
0.00
0.00
0.00
0.91
0/0
0/0
0/0
1/1
Champions League
0%
0%
0%
39%
0.00
0.00
0.00
-4.30
0/0
0/0
0/0
1/7
Coppa Italia - Italien - Coppa Italia
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Cup
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Danmark - 1. division
0%
0%
0%
90%
0.00
0.00
0.00
-0.20
0/0
0/0
0/0
1/2
Danmark - Superligaen
0%
0%
0%
50%
0.00
0.00
0.00
-0.50
0/0
0/0
0/0
0/1
Danmark Superligaen
0%
0%
0%
70%
-1.00
-2.00
-2.00
-1.50
0/1
0/2
0/2
1/5
EM 2008
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
England - Carling Cup
0%
0%
0%
190%
0.00
0.00
0.00
0.90
0/0
0/0
0/0
1/1
England - FA Cup
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
England - Premier league
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-2.00
0/0
0/0
0/0
0/2
England Premier League
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-2.00
0/0
0/0
0/0
0/2
Europa League
0%
0%
0%
196%
0.00
0.00
0.00
3.84
0/0
0/0
0/0
3/4
Frankrig Ligue 1
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Grækenland
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Grækenland - Play off
0%
0%
0%
190%
0.00
0.00
0.00
0.90
0/0
0/0
0/0
1/1
Holland - æresdivisionen
0%
0%
0%
180%
0.00
0.00
0.00
0.80
0/0
0/0
0/0
1/1
Holland æresdivisionen
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Italien - Serie B
0%
0%
0%
191%
0.00
0.00
0.00
0.91
0/0
0/0
0/0
1/1
Polen - Ekstraklasa
0%
0%
0%
175%
0.00
0.00
0.00
0.75
0/0
0/0
0/0
1/1
Portugal - SuperLiga
0%
0%
0%
195%
0.00
0.00
0.00
0.95
0/0
0/0
0/0
1/1
SAS - Ligaen
0%
0%
0%
191%
0.00
0.00
0.00
0.91
0/0
0/0
0/0
1/1
SAS ligaen
0%
0%
0%
75%
0.00
0.00
0.00
-0.50
0/0
0/0
0/0
1/2
Schweiz - Super League
0%
0%
0%
180%
0.00
0.00
0.00
0.80
0/0
0/0
0/0
1/1
Spanien
0%
0%
0%
179%
0.00
0.00
0.00
0.79
0/0
0/0
0/0
1/1
Spanien - Primera (Liga BBVA)
0%
0%
0%
140%
0.00
0.00
0.00
0.40
0/0
0/0
0/0
1/1
Sverige - Allsvenskan
0%
0%
0%
25%
0.00
0.00
0.00
-1.50
0/0
0/0
0/0
0/2
Tyskland - 1. Bundesliga
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Tyskland - 2. Bundesliga
0%
0%
0%
226%
0.00
0.00
0.00
1.26
0/0
0/0
0/0
1/1
Tyskland - Tyskland - 1. Bundesliga
0%
0%
0%
175%
0.00
0.00
0.00
0.75
0/0
0/0
0/0
1/1
Tyskland 1. Bundesliga
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
UEFA Cup
0%
0%
0%
185%
0.00
0.00
0.00
0.85
0/0
0/0
0/0
1/1
Ungarn - Cup
0%
0%
0%
180%
0.00
0.00
0.00
0.80
0/0
0/0
0/0
1/1
VM
0%
0%
0%
100%
0.00
0.00
0.00
0.00
0/0
0/0
0/0
1/3
Østrig
0%
0%
0%
98%
0.00
0.00
0.00
-0.05
0/0
0/0
0/0
1/2
Total
0%
0%
0%
92%
-1.00
-2.00
-2.00
-4.73
0/1
0/2
0/2
27/61
 

Tennis

ATP Paris
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
ATP Tour
0%
0%
0%
76%
0.00
0.00
0.00
-12.28
0/0
0/0
0/0
15/52
Challenger turneringer
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Davis Cup
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Dubai Championshio
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Grand Slams
0%
0%
0%
85%
0.00
0.00
0.00
-2.10
0/0
0/0
0/0
4/14
Monaco, clay
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Wimbledon 2009
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
WTA Tour
0%
0%
0%
124%
0.00
0.00
0.00
4.51
0/0
0/0
0/0
7/19
WTA, Miami
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
WTA, Tianjin
0%
0%
0%
250%
0.00
0.00
0.00
1.50
0/0
0/0
0/0
1/1

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt