VM i cykelcross 2018 - optakt: Fantomduel om VM-guldet

VM i cykelcross 2018 - optakt: Fantomduel om VM-guldet
Emne: Optakter
Af , Lør. 30. dec. 2017, 08:00
Denne side indeholder henvisnings-links.
0
Du skal være logget ind for at stemme på artikler

Fakta

Cykelcross-VM i Valkenburg
4. februar 2018

Navigation
Odds & Tips
World Cup-afdelinger

Hvad er cykelcross?
Cykelcross er en vintersportsgren, der køres på korte ruter (2-3 kilometer). Der kan være mudder, græs, trapper og mange andre udfordringer.

Et løb varer cirka en time, og det er en time hvor rytterne kører sig fuldt ud. Meget intenst, sjældent kedeligt og perfekt til tv - og kommer man forbi Belgien en kold vinterdag, skylder man sig selv at opleve stemningen live.

Løb på dansk grund
I den indeværende sæson blev der kørt én afdeling på dansk grund i Bogense. Ruten var lidt speciel, da de kørte langs kysten. Det hele var en generalprøve forud for næste VM, der køres i netop Bogense i starten af 2019.

Cykelcross-sæsonen nærmer sig sin afslutning, men først skal den nye verdensmester kåres. Cykeleksperten Jesper Carstens kigger nærmere på årets VM-løb, der tegner til at blive en spændende affære.

 

Efter en lang World Cup-sæson med hele ni afdelinger - herunder én i Bogense, der skal være VM-by i 2019 - er det blevet tid til at finde den næste verdensmester i cykelcross, og umiddelbart tegner det til at blive en fantomduel mellem to af sportens bedste ryttere. 

 

Hollandske Mathieu van der Poel og belgiske Wout van Aert, der begge blot er 23 år gamle, har domineret, siden de blev professionelle som 20-årige. 

 

Det er belgiske Wout van Aert, der har vundet VM de seneste to år. Han er en enestående mesterskabsrytter, og han ved, hvordan man timer formen til disse mesterskaber. Han startede sæsonen sløvt, men læser man interviews med ham før cykelcross-sæsonen gik i gang, så lyder det til, at han bevidst er startet lidt under niveau for at toppe senere - og toppe anderledes. Wout van Aert har nemlig ambitioner på landevejen. 

 

Men hollandske Mathieu van der Poel er den bedste rytter. Han vandt elite-VM i 2015 som den yngste nogensinde, mens han tilbage i 2013 vandt junior-VM i landevejscykling foran danske Mads Pedersen. Og nå ja, i løbet af 2017-sæsonen udfordrede han da også lige superstjernen Nino Schurter (der ellers gjorde rent bord i sæsonen) i mountainbike-sportens World Cup i samme uge, som han vandt en etape i landevejsløbet Belgien Rundt. Mathieu van der Poel er sportens klareste talent i min optik på tværs af alle discipliner. 

 

Det betyder ikke, at hollænderen vinder. Slet ikke. Han var også den bedste rytter sidste år, men her var det Wout van Aert, der sejrede efter et hav af uheld for hollænderen. Også i 2016 blev han ramt af et uheld, og det er en væsentlig faktor i cykelcross: de kører kun i 60 minutter, men det er meget intenst fra første sekund, og alt kan ske hele tiden, så selvom Mathieu van der Poel og Wout van Aert som regel vinder, skal man slet ikke afskrive konkurrenterne helt og aldeles. 

 

Odds & Tips - VM i cykelcross 2018

Hold øje med tips fra BetXperts cykelekspert:
Jesper Carstens

 

Vinder-odds på VM i cykelcross 2018

Bedste odds Bookmaker
Mathieu van der Poel 1,30
888sport
Wout van Aert 4,25
888sport
Lars van der Haar 6,50
888sport
Toon Aerts 11,00
888sport
Michael Vanthourenhout 17,00
888sport
Laurens Sweeck 21,00
888sport
 

World Cup-afdelinger i 2017/18

Der findes tre store løbsserier i cykelcross-sporten, men den mest interessante er World Cuppen efterfulgt af Superprestige. 

 

Her er et kig på, hvordan det er gået indtil videre i World Cuppen, der i år har været en tur forbi fynske Bogense.

 

Dato

LøbVinder
17/09 - 2017  Iowa City

 Mathieu van der Poel

24/09 - 2017 Waterlo

Mathieu van der Poel

2/10 - 2017 Koksijde

Mathieu van der Poel

19/11 - 2017 Bogense

Mathieu van der Poel

25/11 - 2017 Zeven

Wout van Aert

17/12 - 2017  Namur

Wout van Aert

26/12 - 2017  Heusden Zolder

Mathieu van der Poel

21/01 - 2018 Nommay

-

28/01 - 2018 Hoogerheide

-

Mathieu van der Poel startede sæsonen som lyn og torden, og han var helt forrygende stærk i de fire første World Cups. Hans ærkerival, Wout van Aert, startede sæsonen meget skidt, men fik langsomt kørt sig op, og i Zeven var han helt enestående. Mathieu van der Poel led en defekt, der tog alt for lang tid, men belgieren var enestående hele dagen.

 

At Wout van Aert har nærmet sig formen hele året, så vi igen i Namur, hvor belgieren vandt. Han var igen enestående, mens Mathieu van der Poel var involveret i flere styrt - efterfølgende erkendte han også, at han havde været småsyg. Det blev til en tredjeplads for hollænderen.

 

Mathieu van der Poel var dog tilbage på højeste niveau i Heusden-Zolder, hvor han distancerede Wout van Aert og kørte et relativt kontrolleret løb. 

 

Denne VM i cykelcross 2018 optakt opdateres i takt med, at afdelingerne bliver kørt. 

Læs kommentarer (0)

Bookmaker anmeldelser