USA var tæt på at skrive fodboldhistorie søndag aften, da mægtige Brasilien blev sendt i knæ med en pausestilling på 2-0 til amerikanerne. Alligevel lykkedes det brasilianerne at vende det hele på hovedet og vinde 3-2. Til stor ærgrelse for de BETFAIR* kunder, der inden Confederations Cup havde spillet USA som vinder til odds 1000.

Der var således spænding til det sidste, da USA og Brasilien tørnede sammen i Confederations Cup finalen i Johannesburg, Sydafrika. USA var inden turneringsstarten blevet handlet til odds 1000 hos BETFAIR* som endelig vinder, men med en pauseføring på 2-0 faldt oddset historisk lavt til 1,33.

Luis Fabiano havde dog sin egen mission i finalen, og for at nå sine førproklamerede 5 scoringer, skulle der mindst to mål til fra Sevilla-angriberens fod. Det viste sig dog ikke at blive noget på problem, og efter en halv times spil af anden halvleg stod der 2-2 på lystavlen takket været Luis Fabiano. Sidste og afgørende scoring blev sat ind af Lucio seks minutter før tid.

Betfairs talsmand, Tony Calvin kommenterer: ”Der har været mange overraskende vinder af de store turneringer gennem årene. Ikke mindst den danske EM sejr i 1992, og Grækenlands triumf i 2004. Alligevel var USA tæt på at overtrumfe dem begge, da de udgjorde det største kursfald i fodboldhistorien ud fra et spillemæssigt synspunkt”.