Fair play kan blive til unfair play - i hvert fald hvis mavefornemmelsen hos PL-ekspert Steen holder stik... Han mener nemlig, at UEFAs sympatiske regel om at lade de mest fair spillende hold få en plads i næste års UEFA-turnering kan føre til, at Charlton i lørdagens kamp mod Leicester ikke spiller igennem - af frygt for at få kort og minuspoint på fair play-kontoen. Og dermed kunne et overraskende kryds ligge snublende nær; i hvert fald holder Steen nallerne fra ettallet.

Hvis Charlton ikke spiller igennem, må man i hvert fald sige, at Leicester får en fordel - hvilket klubben i høj grad har brug i nedrykningskampen i Premier League. Til gengæld vil konkurrenterne Manchester City og Leeds nok foretrække, hvis Charlton-spillerne gav sig 100%.

Men spørgsmålet er blot, om Charlton giver 100 eller 75%. Tjah, Charlton har - som Steen påpeger i sin analyse - reelt større chance for at få en UEFA-plads via fair play end via en reel ligaplacering (der er 4 point op til Aston Villa).

Se analysen på: http://www.betxpert.com/ekspert/eng/

UEFAs fair play-genvej:

Hvert lands klubgennemsnit af fair play-point afgør, hvilken rating landet får, og de 2 bedst placerede lande (p.t. Sverige og England) på UEFAs Fair Play-barometer får automatisk tildelt hver én UEFA Cup-plads. Den går til det bedste af de hold, der ikke kvalificerer sig via ligaen. Herudover smides der 2 pladser ud til lodtrækning mellem de bedst placerede klubber i UEFAs Fair Play League.

Altså: Hvis England vinder konkurrencen eller bliver toer, har Charlton med sin nuværende 8. plads i Premier League gode chancer for at få en UEFA Cup-plads.

Sidste år scorede England også en plads; den gik pudsigt nok til Manchester City, der mødte Lokeren og senere røg ud til Groclin Dyskobolia på reglen om udebanemål.

Danmark er i øvrigt på tredjepladsen på UEFAs Fair Play-barometer.