Dom fra tysk højesteret følger Gambelli – monopolet ulovligt.

Den frie handel med spilletjenester på tværs af grænserne indenfor EU er essensen i Gambelli-sagen. Nu har det tyske retsvæsen også accepteret afgørelsen. Den tyske ulovliggørelse af handel med spilletjenester på tværs af grænserne harmonerer ikke med landets egen lovgivning omkring frihed til etablering af forretning og frihed til at levere services.

Kun få uger efter EU-domstolen afsagde dom i Gambelli-sagen accepterede italiensk retsvæsen princippet om fri handel med spilletjenester på tværs af grænserne. Nu har vi set den første sag* i Tyskland, hvor højesteret afgav sin dom til fordel for et internationalt spilleselskab og dennes lokale spilbutik. Højesteret understregede, at det tyske monopol ikke gjorde nok for at minimere sin markedsføringsindsats, og at Tyskland ifølge EU-ret og Gambelli-dommen dermed ikke kan opretholde sit monopol.

- Expekt*.com er ikke overrasket over udfaldet i retssagen. De fleste europæiske spille-monopoler kører med massive markedsføringskampagner i en stil, der ifølge EU-ret slet ikke er lovligt for at opretholde monopolet. Vi kæmper for denne sag om fri handel på tværs af grænserne på EU-plan, og jeg tvivler overhovedet ikke på, at de fleste monopoler vil falde, siger Per-Ivan Selinder, CEO Expekt*.com.



Afgørelsen fra EU-domstolen i forbindelse med Gambelli-sagen lyder, “…hvis deltagelse i lotterier, chancespil og sportsspil sker på opfordring fra en medlemsstat med det formål at profitere her på, da kan medlemsstatens restriktive tiltag ikke berettiges af behovet for at værne om den offentlige orden.”

Dette betyder, at sålænge monopolerne markedsfører sine produkter med økonomisk vækst for øje, da kan de ikke kræve eksklusivitet på sine produkter.



- Som vi tidligere har påpeget vil monopolerne falde én for én, land for land. Det er tid for, at resten af Europa følger trop med lande som Østrig og Storbritanien, hvor åbne men kontrollerede markeder viser den bedste måde at håndtere spil på. Expekt*.com har i dag tre europæiske spille-licenser og ser frem til et de-reguleret europæisk spillemarked, udtaler Per-Ivan Selinder.

* Tysk højesteret
Untersagung von Sportwetten
Hessischer Verwaltungsgerichtshof
Dokumentation: 11 TG 3060/03
Beschluss vom 09.02.2004