I dag skydes årets sidste store etapeløb, Vuelta a Espana, i gang med en 30 km. lang holdtidskørsel i Gijon. Frem til d. 28. september skal rytterne forsøge at tilbagelægge 2925 km. der i år virker meget bjergrige, med 9 egentlige bjergetaper overfor "kun" 8 flade etaper. Herudover er der således en holdtidskørsel på dagens 1. etape, samt 3 individuelle tidskørsler, hvoraf den ene er på blot 12 km., der dog skal køres i bjergene på løbets næstsidste dag.

Den forsvarende mester Aitor Gonzales har haft en noget blandet sæson, og begiver sig i dag ud i sit titelforsvar med både Giro og Tour i benene. Begge løb blev dog ingen succes for ham. Blandt hans udfordrere finder vi den tidligere vinder fra US Postal, ROberto Heras, der tilskrives store chancer for en samlet sejr. Desuden er Vueltaen årets sidste chance for etapeløb-succes for ONCE og Igor Galdeano. Blandt outsiderne findes vi navne som Telekoms Cadel Evans og Fransesco Casagrande fra Lampre, og så bliver det spændende at se om Paterninas Pecharroman kan fortsætte de gode takter fra sæsonen 2003.

Blandt sprinterne finder vi årets store navn, Petacchi og Zabel, og det bliver også spændende at følge både CSC og de danske deltagere, der - udover Thomas Bruun Eriksen, Bekim Christensen og Nicki Sørensen på CSC - er Claus Michael Møller fra Milaneza og Michael Rasmussen fra Rabobank.

Husk at vores cykelekspert, Steffen Thejls, hver dag under hele Vueltaen vil komme med gode tips til dagens etape. Der er med Steffen altid belæg for en god skilling at tjene.

God Vuelta til alle!