Odds på Danmarks VM-trup: Hvem kommer med til VM 2018?

Af , Fre. 2. mar. 2018, 14:38
Denne side indeholder henvisnings-links.
0
Du skal være logget ind for at stemme på artikler

Relaterede emner, ordbog

Banker
Betvalue
Chancevurdering
Overskud

Flere spillere virker som sikre kort i Danmarks VM-trup, der skal forsvare de danske farver ved fodbold VM 2018 i Rusland. Men hvem udtager Åge Hareide ellers til den danske VM trup? Vi har set på mulighederne og præsenterer her odds på Danmarks VM-trup.

 

For alle danske fodboldtilhængere er sommerens VM 2018 uden tvivl det helt store højdepunkt i fodboldkalenderen. Det samme kan med garanti siges om alle de danske fodboldspillere, der håber at blive udtaget til VM 2018 i Rusland. Kampen om pladserne i den endelige danske VM trup er dog utrolig hård. Der er mange dygtige og håbefulde danske spillere, der kommer til at se sommerens VM 2018 på tv i stedet for selv at repræsentere de danske farver i Rusland.

 

Kvalitet, erfaring, talent og fast spilletid for klubholdet er ingen garanti for at være blandt dem, der slipper igennem Åge Hareides nåleøje. I øjeblikket er der nemlig mange danske spillere, både i udenlandske ligaer og i Superligaen, der kan sætte kryds ud for de kriterier.

 

Bookmakerne har sat odds på, hvem der kommer med i den danske VM trup, og selvom der stadig er et stykke tid til VM 2018 i Rusland, kigger vi her på de bedste odds på Danmarks VM-trup.

 

Hvor mange spillere udtages og hvornår?

Åge Hareide skal senest den 14. maj 2018 udtage 30 danske spillere til en foreløbig bruttotrup. Ud af denne bruttotrup skal syv spillere vælges fra, når den endelige og officielle trup skal offentliggøres den 4. juni 2018.

 

Hvis en spiller fra den endelige udtagne trup bliver alvorligt skadet, kan han erstattes af en anden, så længe at det sker 24 timer før holdet første gruppekamp. Der er desuden et krav om, at der skal være tre målmænd i truppen.

 

Den danske landsholdstrup under Åge Hareide

Efter Åge Hareide overtog landstrænerposten fra Morten Olsen har der været et generationsskifte på det danske landshold. Specielt i starten af Åge Hareides periode var det særlig udtalt, og gennemsnitsalderen på holdet var meget lav. Senere i VM-kvalifikationsturneringen er kortene blevet blandet lidt mere mellem ungdom og erfaring.

 

Gennemsnitsalderen på de benyttede spillere i kvalifikationsturneringen endte med at være på 26,1 år. Kun tre andre VM-deltagere benyttede yngre spillere end Danmark (England, Tyskland og Nigeria). En anden bemærkelsesværdig statistik er, at Åge Hareides udvalgte i gennemsnit er højere end de fleste: 1,85 meter. Kun to andre lande benyttede højere spillere end Danmark, nemlig Serbien og Sverige, iflg. tal fra CIES Football Observatory.

 

Åge Hareide har da også ændret spillestilen for landsholdet i forhold til under Morten Olsen. Hareide er mere pragmatisk og er ikke bange for at indstille holdets taktik efter modstandernes svagheder. Det kan for eksempel tænkes, at danskernes fysik kan være udslagsgivende, når holdet mødet Peru, som i gennemsnit er hele 6,9 cm. lavere end danskerne.

 

Vi ved også, at Hareide kigger efter hurtige og dynamiske spillere, som mestrer det direkte spil. Samtidig lægger Åge Hareide ikke skjul på, at han vægter den gode stemning i truppen højt. Det er derfor også et afgørende parameter, at spillerne passer ind i truppen - både socialt og på banen.

 

Omkring VM-truppens endelige udtagelse, er det også afgørende at vide, at Hareide er meget loyal og tryg ved de spillere, der har spillet Danmark til VM. Til Politiken har Hareide sagt, at hvis spillerne er friske og skadesfri og spiller godt og meget, så ser han ingen grund til at ændre på truppen. 

 

Hareide er derudover heller ikke typen, der automatisk lader sig forblænde af, at enkelte spillere til dagligt spiller på en finere adresse end andre til dagligt. Det viste sig specielt tydeligt i kvalifikationsturneringen omkring situationen i det danske midterforsvar. Her fungerede makkerparret Simon Kjær og Andres Bjelland glimrende sammen.

 

Bjelland spiller til dagligt i Championship-klubben Brentford, og på trods af at den unge forsvarskomet Andreas Christensen fik mere og mere fast spilletid i selveste Chelsea, så ændrede det ikke på Hareides opfattelse af, hvem der skulle spille i det danske midterforsvar.  

 

Kun få spillere med slutrunde erfaring

Simon Kjær, William Kvist, Nicklas Bendtner og Christian Eriksen har været med til VM før – i Sydafrika 2010. Kasper Schmeichel, Andreas Bjelland og Lasse Schøne var med ved EM i 2012. Der er altså rigtig mange af de danske spillere, som aldrig har været med ved en slutrunde før.

 

17 ud af 24 spillere i den trup, der var udtaget til kampene mod Irland, har ikke været med til en slutrunde før. Og kun fire har været med til en VM slutrunde.

 

Statistik for de danske spillere i VM-kvalifikationen

 

De sikre kort i VM-truppen

På baggrund af Åge Hareides udtalelser og på ovenstående skemas afsløring af spilleminutter i kvalifikationsturneringen, så er følgende 18 spillere blandt de meget sikre i VM-truppen:

 

 1. Christian Eriksen
 2. Simon Kjær
 3. William Kvist
 4. Thomas Delaney
 5. Kasper Schmeichel
 6. Riza Durmisi
 7. Nicolai Jørgensen
 8. Yussuf Poulsen
 9. Peter Ankersen
 10. Pione Sisto
 11. Andreas Bjelland
 12. Andreas Christensen
 13. Andreas Cornelius
 14. Jens Stryger Larsen
 15. Henrik Dalsgaard
 16. Nicklas Bendtner
 17. Frederik Rønnow
 18. Jonas Lössl

Odds på Danmarks VM-trup: "De sikre"

Kigger man på bookmakernes odds, så er der seks spillere, som kun giver odds 1,03, hvis de udtages til den danske VM-trup, mens der er yderligere ni spillere, der alle giver under odds 1,13. Det er altså spillere, som bookmakerne vurderer til næsten at være "sikre" i truppen til VM 2018 i Rusland. 

Danmarks VM-trup odds på "de sikre" Bedste odds Bookmaker
Christian Eriksen  1,03
Danske Spil
Simon Kjær 1,03 Danske Spil
Andreas Bjelland 1,03 Danske Spil
Thomas Delaney 1,03 Danske Spil
Kasper Schmeichel 1,03 Danske Spil
Andreas Christensen 1,03 Danske Spil
Pione Sisto 1,05 Danske Spil
Nicolai Jørgensen 1,05 Danske Spil
Jens Stryger Larsen 1,05 Danske Spil
William Kvist 1,10 Danske Spil
Andreas Cornelius 1,10 Danske Spil
Yussuf Poulsen 1,10 Danske Spil
Nicklas Bendtner 1,10 Danske Spil
Frederik Rønnow 1,12 Danske Spil
Riza Durmisi 1,12 Danske Spil
Henrik Dalsgaard 1,22 Danske Spil
Jonas Lössl 1,30 Danske Spil
Peter Ankersen 1,75
Unibet

Landstræneren virker til at have stor tiltro til alle spillere i listen ovenover. Udover skader så kan der være små spørgsmålstegn omkring Riza Durmisi og Andreas Cornelius pga. svingende spilletid i Betis og Atalanta, men der skal meget til, før de fravælges.

 

Der kan muligvis argumenteres for, at der findes danske midtbanespillere med større individuelle kvaliteter og med spilletid i en større liga end William Kvist, men på landsholdet er han en afgørende spiller for Åge Hareide, og han må også anses som en meget sikker mand i den endelige trup.

 

Henrik Dalsgaard er også blandt de sikre kort i VM-truppen. Han spillede godt nok kun i fem kampe i kvalifikationen, men det var til gengæld i den sidste del af turneringen, og havde det ikke været for en skade, så havde han også spillet i de to playoff-kampe mod Irland.

 

Målmændene Frederik Rønnow og Jonas Lössl har af gode grunde ikke fået meget spilletid på landsholdet, men de har under hele Hareides tid været en fast del af truppen.

 

Et odds, der springer i øjnene, er naturligvis det sidstnævnte på Peter Ankersen. Peter Ankersen har været en fast del af landsholdet under Hareide, og det virker uforståeligt, at Unibet giver så højt på, at han kommer med til VM.  

 

Peter Ankersen i Danmarks VM-trup til odds 1,75 hos Unibet

Peter Ankersen har været en fast del af landsholdet under Hareide. Henrik Dalsgaard har godt nok overhalet ham som førstevalg til højreback-pladsen, men Ankersen er startet inde i seks kampe i kvalifikationen, og vikarierede da også for skadede Dalsgaard, da Danmark mødte Irland i Parken. Der er ikke de store chancer for, at Ankersen ikke får fast spilletid for FCK i løbet af foråret, og derfor virker det for højt, at Unibet giver odds 1,75 på, at han kommer med til VM. Danske Spil giver kun 1,18 på samme spil. Chancevurdering: 80-20. Betvalue: 140%  

De yderste mandater

Nedenstående fire spillere er sandsynligvis også en del af den danske VM-trup:

 • Jannik Vestergaard
 • Lasse Schöne
 • Mathias ”Zanka” Jørgensen
 • Viktor Fischer

Ovennævnte spillere er alle i den lavere ende af antal spillede minutter i kvalifikationen. I Vestergaard, Schöne og Zankas tilfælde var det et udtryk for, at deres konkurrenter til pladserne på banen gjorde det utrolig godt. De var dog alle en fast del af truppen igennem hele kvalifikationen, og det virker til, at Hareide er tryg ved dem som substitutter.

 

Viktor Fischer var en fast del af truppen i kvalifikationsturneringen. Til tider også i startopstillingen, men den gled han lidt ud af undervejs. Sandsynligvis fordi, at Fischer ikke fik spilletid på klubplan. Den situation er ændret nu, og det må forventes, at Fischer får masser af spilletid i Superligaen for FCK. Hvis Fischer får udfoldet sit talent og potentiale for FCK, er det meget sandsynligt, at Hareide honorerer dette med en plads i VM-truppen.

 

Odds på Danmarks VM-trup: De er sandsynligvis også med

Ser man på oddsene på de fire ovennævnte spillere, så vurderer den statsejede bookmaker, Danske Spil, at der er stor sandsynlighed for, at de er en del af den danske VM-trup. Oddsene er nemlig mellem 1,10 - 1,40. 

Danmarks VM-trup odds, de yderste mandater:

Bedste odds Bookmaker
Jannik Vestergaard 1,10 Danske Spil
Viktor Fischer 1,15 Danske Spil
Lasse Schöne 1,20 Danske Spil
Mathias Zanka Jørgensen 1,40 Danske Spil

De måske egnede

Der er naturligvis en meget stor pulje af spillere, der er på vippen til at være inde eller ude af holdet. Ud fra antal udtagelser til landsholdet og generelle spilleniveau vurderer vi dog, at følgende spillere er dem, der ligger tæt på udtagelse til VM 2018:

 

Martin Braithwaite, Pierre Emil Højbjerg, Kasper Dolberg, Lukas Lerager, Mike Jensen, Daniel Wass, Jonas Knudsen, Michael Krohn-Dehli.

 

Odds på Danmarks VM trup: De måske egnede

Alle disse spillere er tæt på holdet, men har af forskellige grunde ikke for alvor bidt sig fast i truppen, og det afspejler sig i bookmakernes odds, hvor man nu kan få forrentet sit indskud 2-3 gange indsatsen. 

Danmarks VM-trup odds, de måske egnede:

Bedste odds Bookmaker
Kasper Dolberg 1,45 Danske Spil
Martin Braithwaite 2,20 Danske Spil
Pierre Emil Højbjerg 2,25 Unibet
Daniel Wass 2,25 Danske Spil
Lukas Lerager 2,50 Danske Spil
Mike Jensen 2,50 Danske Spil
Michael Krohn Dehli 3,00 Danske Spil
Jonas Knudsen 3,75 Danske Spil

Pierre Emil Højbjerg var i starten af kvalifikationen en del af holdet og startopstillingen, men svingende præstationer og manglende spilletid på klubniveau har gjort, at han ikke var en del af truppen i mange kampe. Han får dog igen fast spilletid i Southampton, og det kan måske være hans chance.

 

Mike Jensen spiller fremragende for norske Rosenborg, men han har kun fået lidt spilletid på landsholdet. Lukas Lerager spiller ligeledes fast i den franske Ligue 1 for Bourdeaux. For disse spillere handler det ikke så meget om, at de har spillet sig af landsholdet, men mere at der bare er andre, der har gjort det rigtig godt, og derfor er de lidt længere nede af ranglisten.

 

Kasper Dolberg bragede i starten af Hareides tid derudaf som det helt store nye angrebshåb, der scorede masser af mål for Ajax i Holland. Det er han stadigvæk – talentet er uomtvisteligt. Men formkurven vendte for Dolberg, og derfor endte han med kun at få 50 minutters spilletid i kvalifikationen.

 

Martin Braithwaite og Jonas Knudsen blev begge en del af truppen omkring de afgørende playoff-kampe mod Irland. Tilliden fra Hareide i så afgørende en kamp viser, at de banker på til en plads i den endelige trup. Braithwaite er udlejet fra Middlesbrough til Bordeaux i foråret, og Jonas Knudsen spiller venstreback for Championship-klubben Ipswich.

 

Michael Krohn-Dehli blev lidt overraskende en del af bruttotruppen til playoff-kampene mod Irland i tilfælde af pludseligt opståede skader. Krohn-Dehli spillede på daværende tidspunkt for Sevilla og var lige blevet kampklar igen efter flere komplicerede skadesforløb. Krohn-Dehli er nu skiftet til Deportivo La Coruna, og han bør nu have bedre muligheder for fast spilletid end i Sevilla.

 

Havde det ikke været for skaderne til Krohn-Dehli, ville han uden tvivl have været en del af Hareides hold. Han er rutineret og har et højt niveau. Han kan muligvis få en rolle i den danske trup, og han kan f.eks. være en god spiller at kunne skifte ind, hvis en føring skal holdes, og bolden skal spilles rundt i den sidste del af en kamp. Desuden kan han bidrage med rutine og erfaring i en relativ ung dansk trup.

 

Daniel Wass er fast mand for Celta Vigo i Spanien, og han har gjort det fremragende i La Liga i et godt stykke tid nu. Han har dog ikke fået et eneste minut på banen for landsholdet i kvalifikationen, men var dog på bænken tre gange. En del af forklaringen på, at Wass ikke er en del af Hareides foretrukne, handler øjensynligt om et landsholdsafbud fra Wass til kampene i efteråret 2016 mod Polen og Montenegro. På trods af afbuddet spillede Wass dog for Celta Vigo mod Barcelona, en enkelt dag før landsholdet skulle samles. Wass forklarede sig dog med, at han ikke ville være i stand til at spille 100 procent for landsholdet på grund af smerter i anklen, og havde brug for ro. Dette afbud har muligvis gjort, at der i en periode ikke er blevet kigget hans vej fra Åge Hareide.

 

Det virker dog ikke til, at Hareide decideret har sat Wass i skammekrogen, og derfor er Wass stadig et oplagt emne til den endelige trup. Hareide var da også forbi Celta Vigos hjemmebane sidst i januar 2018 for at se Wass og Pione Sisto i aktion mod Real Madrid. Her blev Daniel Wass kåret til kampens spiller, og han scorede et vidunderligt mål til 2-1 for Celta Vigo. Wass lobbede elegant og kontrolleret bolden over Real Madrids målmand, og han var stærkt medvirkende til, at Celta Vigo sendte Real Madrid ud af Copa Del Rey

 

En af de store fordele ved at have Daniel Wass i truppen vil være, at han kan dække flere pladser. Han er meget alsidig, og kan både spille back og på midtbanen. Han er desuden meget målfarlig for en midtbanespiller.

 

Værdi i Daniel Wass i Danmarks VM-trup til odds 2,20 hos Danske Spil?

Wass præsterer på et meget højt niveau i La Liga. Han har desuden den store fordel som spiller, at han er meget alsidig og kan dække flere pladser. Det virker til, at grunden til Wass manglende spilleminutter på landsholdet skyldes de specielle omstændigheder omkring hans afbud i 2016. Det virker dog til, at Wass har den rette indstilling nu, og at Hareide er villig til at lægge den tidligere kontrovers bag sig. Er der værdi?

Statistik fra VM-kvalifikationen

Nedenstående statistik viser antallet af kampe på bænken for spillere, der slet ikke fik spilleminutter i kvalifikationen:

 

En af de mange spillere, der har været med omkring periferien på landsholdet, er midterforsvareren Erik Sviatchenko. Det er dog ikke blevet til nogle spilleminutter i kvalifikationen, men han fik dog chancen i en venskabskamp og spillede en god kamp. Han har skiftet manglende spilletid i Celtic ud med en fast plads i FC Midtjyllands startopstilling. Et skifte, der umiddelbart bør øge Sviatchenkos VM muligheder. Danske Spil ser dog ikke Sviatchenkos VM muligheder så opløftende:

 

"Umiddelbart tror vi ikke, at Sviatchenko kommer med. Som det ser ud nu, tror vi, der er andre foran ham i køen. Simon Kjær er helt sikkert med. Det samme er Bjelland og også Andreas Christensen. Jannik Vestergaard og Zanka mener vi også står foran Sviatchenko, så i bedste fald er han sjettevalg," siger oddsansvarlig hos Danske Spil, Peter Emmike, i en pressemeddelelse

 

Mange vil nok også mene at, Jacob Poulsen fra FC Midtjylland bør være et tema til VM-truppen på grund af hans stabile høje niveau. Danske Spil vurderer dog heller ikke chancerne her som gode for FC Midtjylland-spilleren:

 

"Vi mener, at der er spillere, der er noget foran Poulsen i køen til truppen. Poulsen har ikke alderen på sin side, og så er der masser af andre, danske midtbanespillere, der også præsterer på et højt niveau rundt om," siger Peter Emmike i en pressemeddelelse og nævner i flæng

 

"Daniel Wass var ikke engang med i truppen sidst. Og han spiller altså fast i en subtop-klub i Spanien. Derudover er Delaney, Eriksen, Schøne og Kvist nogenlunde sikre kort, vurderer vi. Hvis der så er pladser i overskud efter det, så må man formode, at Poulsen kæmper med spillere som Mike Jensen, Lukas Lerager, Pierre Emile-Højbjerg, Christian Nørgaard og Phillip Billing om pladserne."

 

Danmarks VM trup: Outsiderne

Som sagt er der ingen tvivl, om at konkurrencen om pladserne i den danske VM-trup er benhård, og mange pladser virker til at være besat på forhånd. Fodbold er dog et forunderligt spil, og meget kan ændre sig på få måneder. Pludselige skader eller en ekstraordinær opblomstring fra uventet kant kan bane vejen til VM for spillere, der ellers ikke har været tæt på Hareides trup.

 

Nogle af disse spillere kan muligvis være blandt dem, der kan trænge sig på og vriste pladsen fra andre spillere:

 • Robert Skov
 • Christian Nørgaard
 • Philip Billing
 • Jens Martin Gammelby
 • Marc Dal Hende
 • Kenneth Zohore

Odds på Danmarks VM trup: Outsiderne

Danmarks VM-trup odds, outsiderne:

Bedste odds Bookmaker
Kenneth Zohore 6,00 Danske Spil
Marc Dal Hende 7,00 Danske Spil
Christian Nørgaard 8,00 Unibet
Jens Martin Gammelby 10,00 Danske Spil
Philip Billing 12,00 Danske Spil
Robert Skov 20,00 Danske Spil

Testkampene vil gøre os klogere

Næste gang, Hareide samler sine tropper, er den 19. marts op til opgøret mod Panama den 22 marts. Der bliver vi en del klogere på, om Hareide fortsat vælger de sikre kort eller måske har overraskelser i ærmet.

 

Besøg også vores store VM-guide med alt om fodbold VM-slutrunden i Rusland 2018.

Læs kommentarer (0)

Bookmaker anmeldelser