Efter en lang off-season er det endelig tid til NBA igen, når de tidligere mestre fra Cleveland Cavaliers åbner sæsonen mod Boston Celtics natten til onsdag den 18. oktober. Eksperttipperne Jakob Elbøl (vest) og Casper Eriksen (øst) har analyseret alle hold i de to konferencer.

Boston Celtics vandt ganske overraskende den østlige konference i forrige sæson, foran et Cleveland Cavaliers-hold som forsøgte at være så friske til slutspillet som muligt. Desværre var det ikke nok for Cavaliers, som tabte 1-4 til Warriors.

Styrkeforholdet mellem øst og vest er fortsat markant, og den er ikke blevet mindre i off-season. Carmelo Anthony, Jimmy Butler, Paul George, Brook Lopez og Paul Millsap er nogle af de navne, der har taget turen til vest. Derimod er den mest prominente, der er kommet til øst, Gordon Hayward fra Utah Jazz. Cleveland og Boston er store favoritter i øst, men kan hold som Wizards, Bucks og Raptors blande sig i toppen?

Læs også Jakob Elbøls optakt til Western Conference her. 

Cleveland Cavaliers Boston Celtics Washington Wizards Toronto Raptors Milwaukee Bucks
Charlotte Hornets Philadelphia 76ers Miami Heat Detroit Pistons Orlando Magic
Brooklyn Nets Indiana Pacers   Atlanta Hawks Chicago Bulls  New York Knicks 

NBA 2017/18 Eastern Conference Odds

Odds på vinderen af Eastern Conference

Bedste odds Bookmaker
Cleveland Cavaliers 1,67
NordicBet
Washington Wizards 13,00
NordicBet
Milwaukee Bucks 21,00
NordicBet
Charlotte Hornets 71,00
NordicBet

Forventet slutstilling i Eastern Conference 

Ser vi bort fra Cavaliers og Boston, så har resten af slutspils-holdene i den østlige konference forsøgt at holde på deres trup fra sidste sæson og arbejdet videre med den. Cavaliers, Boston, Wizards, Raptors og Bucks ligner sikre slutspilskandidater, mens de resterende tre pladser bliver en kamp mellem Hornets, 76ers, Heat, Pistons og Magic. Jeg vil også sige, at Brooklyn og Indiana har en chance, men så skal alt fungere for dem. Hawks, Knicks og Bulls er gået i rebuilding-mode og forventes ikke at få en stor sæson. Her er mit bud på en slutstilling i øst:

Top 8 går videre til slutspillet. 

Eastern Conference

  1. Cleveland Cavaliers

  2. Boston Celtics

  3. Washington Wizards

  4. Toronto Raptors

  5. Milwaukee Bucks

  6. Miami Heat

  7. Charlotte Hornets

  8. Philadelphia 76ers

  9. Detroit Pistons

  10. Indiana Pacers

  11. Brooklyn Nets

  12. Orlando Magic

  13. New York Knicks

  14. Atlanta Hawks

  15. Chicago Bulls

Cleveland Cavaliers 

Forventet startopstilling:

PG: Derrick Rose (Isaiah Thomas er skadet) – SG: J.R. Smith/Dwyane Wade – SF: Jae Crowder – PF: LeBron James – C: Kevin Love/Tristan Thompson-

 

Transfers:

Ind: Cavaliers lavede i min optik et rigtig fint trade med Boston, som sendte Isaiah Thomas, Jae Crowder, Ante Zizic samt et af Brooklyn Nets draft-picks i 2018 til Cleveland for Kyrie Irving. Isaiah Thomas døjer med en skade i lysken, som muligvis kan komme til at drille ham fremadrettet. Det er endnu uvist, hvornår han er klar til at spille endnu. Det er en af årsagerne til, at Cleveland har tilføjet veteranerne Derrick Rose og Jose Calderon som back-up på PG-pladsen.

Kort i sæsonstarten hentede LeBron og & Co en gammel kending i form af Dwyane Wade, som købte sig selv ud af Chicago Bulls. Jeg forventer, at Wade bliver manden, der med Derrick Rose skal styre Cavaliers' bænk. Derudover har de forstærket bredden med Jeff Green og Cedi Osman, hvor sidstnævnte blev valgt i draften i 2015, men blev i Tyrkiet i et par sæsoner. Den 22-årige spiller har et rigtig stort potentiale, da han blandt andet kan bidrage i begge ender af banen. Derudover har de tilføjet John Holland, som mest kommer til at spille for deres "B-hold".

Ud: Kyrie Irving, James Jones, Deron Williams, Derrick Williams og Dahntay Jones. Udover Kyrie Irving så gjorde ingen af ovenstående sig positivt bemærket i sidste sæson.  

 

Styrker:

Cavaliers' offensiv vil igen i år være et af ligaens bedste. LeBron & Co stod noteret for ligaens 3. bedste offensive rating i sidste sæson, hvor de samtidig var et af ligaens bedste hold fra down town (3-pointsscoringer). Med tilføjelserne af Crowder, Thomas, Wade, Rose og Zizic har holdet en rigtig fornuftig bredde - noget de manglede i sidste sæson. Det, der gjorde, at Cavaliers i min optik "vandt" handlen med Boston, var, at de fik Jae Crowder med i den. Crowder kan gå direkte ind i starting lineup hos Cavaliers og dermed både give dem god forsvarsspil og fantastisk floor spacing (sprede/åbne gulvet). Holdet vil derfor fortsætte med at være et af ligaens absolut bedste hold til at skyde 3’ere. I Wade og Rose får LeBron muligvis den ro, han skal have, når han ikke er på banen. I sidste sæson havde Cavaliers store problemer, så snart LeBron skulle have en pause. Cavaliers ser generelt stærkere ud i den kommende sæson.

Svagheder:

Defensiven var ikke god i sidste sæson, og det er fortsat det store spørgsmål. Holdet havde ligaens dårligste transition forsvar, hvor de tillod hele 1,18 (Points Per Possession), mens deres overall defensive rating lå på 108, hvilket var det 9. dårligste i ligaen. Som sagt har de forstærket sig, men det hovedsagligt i frontcourten, hvor Love og LeBron får noget tiltrængt hjælp. Defensivt ser de stadig svage ud i backcourten. Isaiah Thomas er ikke bedre defensivt end Kyrie Irving er, tværtimod faktisk. Derrick Rose, Jose Calderon og J.R. Smith er heller ikke just kendt for deres forsvar. Iman Shumpert står derfor igen i år ganske alene i backcourten, når det handler om at bidrage i egen ende af banen.

 

 Boston Celtics

Forventet startopstilling:

PG: Kyrie Irving – SG: Jaylen Brown – SF: Gordon Hayward – PF: Marcus Morris – C: Al Horford.

 

Transfers:

Ind: Bostons svingdør har krævet lidt olie i off-season, for den har været godt i gang. Boston har tradet sig til hele tre nye ansigter i deres formodende start 5’er. Kyrie Irving fra Cavaliers, Gordon Hayward fra Utah Jazz, samt Marcus Morris fra Detroit Pistons er de mest nævneværdige. Derefter kommer 3. valget i årets draft, Jayson Tatum, som ser særdeles lovende ud. Ellers har de forstærket bredden med Aaron Baynes, Shane Larkin, Abdel Nader, Semi Ojeleye, Kadeem Allen, Daniel Theis Andrew White, Guerschon Yabusele samt Jabari Bird.

Ud: Boston har sagt farvel til tre startere fra sidste sæson i Avery Bradley, Jae Crowder og Isaiah Thomas. Derudover er store dele af bænken væk. Det handler om Ante Zizic, Gerald Green, James Young, Demetrius Jackson, Jonas Jerebko, Amir Johnson, Kelly Olynyk.

 

Styrker:

Bostons start 5’er ser rigtig spændende ud. De har offensiv fire power, stærke individualister både offensivt og defensivt, og så har de et af ligaens mest lovende trænere i form af Brad Stevens. Defensivt ser Boston rigtig stærke ud, og jeg ser dem også forbedre deres defensive rating som lå på 105,5 (12. bedste) i sidste sæson. Brown/Smart, Hayward og Morris er alle rigtig dygtige forsvarsspillere, mens Al Horford i min optik er undervurderet i forsvarsspillet. Han er ikke den store shot blocker eller rebounder, men han gør ofte alt det rigtige defensivt, hvilket ofte er nok, når man er omgivet af dygtige individuelle forsvarsspillere.

Svagheder:

En så stor udskiftning, som Boston har haft, vil højst sandsynlig tage tid, før det hele falder på plads, da de mange nye ansigter skal finde deres plads på holdet. Deres største svaghed virker til at være bænken, som stort set er skiftet ud. Den har uden tvivl potentiale med unge spillere som Rozier, Smart, Tatum og Ojeleye, men lige nu og her synes jeg, den ser for tynd ud. Derudover ser jeg ikke, at Boston har løst problemerne med rebound-spillet, hvor de i sidste sæson var ligaens 4. dårligste. De har forsøgt at rette lidt op på det med tilføjelsen af Daniel Theis og Aron Baynes, men ingen af dem er rebound-slugere. Theis er grøn i NBA og snittede 4,6 rebounds for tyske Brose Bamberg med et snit på 19 minutter per kamp, mens Baynes blot snittede 4,4 rebounds i sidste sæson for Detroit.

Washington Wizards

Forventet startopstilling:

PG: John Wall – SG: Bradley Beal – SF: Otto Porter – PF: Jason Smith (Markieff Morris er skadet) – C: Marcin Gortat.

 

Transfers:

Ind: Wizards har holdt på kernen og tilføjet nogle nye bænkspillere. Den mest bemærkelsesværdige af dem er Jodie Meeks. Han kommer fra en sæson i Orlando Magic, hvor han snittede 9,1 point på 20,5 minutter per kamp. Han fortsætter dog med at skyde rigtig flot fra 3'eren (40,9 % i sidste sæson), så han er en fornuftig bænkspiller til det set-up Washington har. Ellers har de tilføjet Tim Frazier og Donald Sloan som back-up til John Wall, samt Mike Scott, Devin Robinson, Carrick Felix og Mike Young.

 

Ud: Bojan Bogdanovic, Trey Burke og Brandon Jennings.

 

Styrker:

De har en sammentømret enhed, da det er præcis samme start 5’er som i sidste sæson. De har en af ligaens bedste backcourts med John Wall og Bradley Beal, som er en trussel over for ethvert forsvar. Derudover så spillede Otto Porter en rigtig god sæson senest, og han er sammen med Beal klar til at blive fodret af Wall, som er en af de bedste i ligaen til at skabe plads til både sig selv og holdkammeraterne med hans aggressive spillestil. Generelt er Wizards' transition offensiv en af deres store styrker. I sidste sæson var de ligaens 3. mest effektive hold i transition, og med John Wall i spidsen vil det fortsætte i den kommende sæson.

Svagheder:

Bænken og forsvaret er svaghederne hos Wizards i denne sæson. Bænken var i sidste sæson ligaens 3. dårligste, hvor det var den, som producerede næstfærrest point. Det er svært at lave et seriøst playoff-run med en bænk, som ikke producerer, når stjernerne er ude og få lidt luft. Det skal dog siges, at Ian Mahinmi var plaget af skader i sidste sæson, men Mahinmi bidrager heller ikke specielt offensivt, hvor det netop var, at problemerne opstod, når Wall og Beal skulle ud og trække luft. Jeg mener ikke, at Frazier, Meeks, Oubre Jr og Jason Smith har nok firepower til at få Wizards' bænkproblemer til at forsvinde til den kommende sæson.

Wizards er total afhængige af, at Wall og Beal begge holder sig skadesfrie, hvilket er en anden svaghed hos holdet. Med Beals skadeshistorik i mente, så er det svært ikke at være en smule nervøs for Wizards.

Toronto Raptors

Forventet startopstilling:

PG: Kyle Lowry – SG: DeMar DeRozan – SF: C.J. Miles – PF: Serge Ibaka – C: Jonas Valanciunas.

 

Transfers:

Ind: Toronto har hentet en del, men flere af dem ryger ned på deres "B-hold", Raptors 905, hvor de kan udvikle sig. Reelt er det kun C.J. Miles, som kommer fra tre sæsoner i Indiana Pacers, hvor han snittede 23,4 minutter og 10,7 point per kamp. Han lå med et flot snit på 41,3 % fra 3'eren samt 43,4 % fra gulvet. Miles forventes at gå direkte ind i holdets start 5’er som erstatning for DeMarre Carroll. Derudover har de draftet (#23 first round) OG Anunoby, som er en atletisk dygtig forsvarsspiller. Han har dog drøjet med en ACL i knæet, og det er stadig uvist, hvor langt han er fra topform.

Umiddelbart forventer jeg ikke meget af ham i denne sæson, men kan han holde skaderne væk, kan han blive en ganske lovende spiller. Af de mere irrelevante spillere for den kommende sæson kan nævnes, at Toronto har hentet Lorenzo Brown, Alfonzo McKinnie, Kennedy Meeks, Malcolm Miller og Kyle Wiltjer.

Ud: DeMarre Carroll, PJ Tucker, Cory Joseph og Patrick Patterson.

 

Styrker:

For at finde Torontos styrker skal vi kigge på nogle af de ting, de gjorde godt sidste år. Toronto har nemlig formået at holde på både Kyle Lowry og Serge Ibaka, hvilket betyder, at de i off-season blot har tilføjet lidt krydderi i form af en række nye role-spillere.

Erfaring er noget, der oser ud af Toronto. Holdet har været i playoff de seneste fire år i træk, hvor de er kommet videre fra 1. runde i de seneste to år i træk. Ifølge Toronto har de i off-season arbejdet på at ændre deres offense, således at de kommer til at skyde flere 3'ere. Det er en styrke, at de endelig har erkendt, at deres nuværende offensive tilgang (pick & rolls og isolations igennem Lowry og DeRozan), ikke passer til nutidens NBA og derfor er nødt til at ændre sig, for spillermaterialet ser umiddelbart fornuftigt ud.

 

Svagheder:

Holdet har brugt alle pengene på at holde på Lowry og Ibaka, at der ikke har været det store at gøre med, når bredden skulle forstærkes. De har sagt farvel til en række gode rolespillere i DeMarre Carroll, PJ Tucker, Cory Joseph og Patrick Patterson. Ind har de af nævneværdige hentet C.J. Miles, KJ McDaniels og draftet (#23 first round) OG Anunoby. I sidste sæson havde Toronto ligaens 13. bedste bænk – jeg har svært ved at se, de ikke skulle lande i den dårligste halvdelen af den kategori efter denne sæson. Bænken er uden tvivl deres akilleshæl.

Toronto er et af de bedste hold til at trække fejl på modstanderen og dermed komme på linjen. Problemet hos Torontos offensiv er derimod, at deres perimeter spil er begrænset - de mangler simpelthen nogle, der kan sende bolden af sted fra 3'eren. Udviklingen i NBA er ikke til at bremse, og det betyder, at holdene skal have en trussel outside. I sidste sæson lavede de 24,8 % af deres point fra 3-points, mens hold som Warriors, Boston, Cavaliers, Rockets og Clippers lå tæt eller over de 30 %.

 

Milwaukee Bucks

Forventet startopstilling:

PG: Malcolm Brogdon – SG: Tony Snell – SF: Khris Middleton – PF: Giannis Antetokounmpo – C: Greg Monroe.

 

Transfers:

Ind: Bucks brugte deres pick (#17) i årets draft til at hente den 21-årige power forward D.J. Wilson. Han er en atletisk stærk spiller, som har sin force i defensiven, hvor han passer rigtig godt ind i Jason Kidds system. Han kommer dog til at se langt efter spilletid i denne sæson, eftersom han står bag Antetokounmpo og Teletovic. Sterling Brown kommer fra Philadelphia, men spås ingen stor fremtid for Bucks. Derudover har de senest skrevet kontrakt med Brandon Rush. Hans karriere har dog været præget af skader, og han har aldrig fået udløst sit potentiale. Senest spillede han for Minnesota, hvor han i snit spillede 21,9 minutter (47 kampe), skød 37,4 % FG og snittede 4,2 point.

 

Ud: Michael Beasley, Spencer Hawes. Begge spillere fra Bucks' bænk, som i sidste sæson endte som ligaens 3. bedste. Beasley er sendt til Knicks, Hawes røg bare ud for at gøre plads til, at Bucks kunne resigne med Jason Terry, som blev free agent efter sidste sæson.  

 

Styrker:

Milwaukee var et stærkt defensivt hold i sidste sæson, og det skulle de gerne fortsætte med at være i den kommende sæson. Holdet har nemlig samme start 5’er i år anført af deres profil, Antetokounmpo. Milwaukee har i min bog et af ligaens bedste perimeter defendes, da spillere som Brogdon, Antetokounmpo, Middleton og Snell alle er over gennemsnitshøjden på de forskellige postioner. Det var blandt andet også derfor, at Bucks i sidste sæson spillede lige op med flere af topholdene og endda noterede sig for sejre over Spurs, Cavaliers, Houston, Clippers, Thunder og spillede lige op med Warriors. Bucks står for mig som et hold, der kan overraske gevaldigt i denne sæson, hvis de holder sig væk fra skader, og Parker kommer tilbage på 100 %.

Svagheder:

Bænken ser til den kommende sæson en smule tynd ud. Jabari Parker er ude på ubestemt tid, da han har fået opereret sit knæ. Beasley og Hawes er væk, og ind har de fået rookien D.J. Wilson samt Sterling Brown, som jeg ikke umiddelbart vurderer, har han fremtid hos Bucks på nuværende tidspunkt. En anden svaghed er, at to af holdets bærende spillere i Middleton og Parker har haft længere skadespauser, og at det fortsat er uvist, hvornår og hvilken Parker der kommer tilbage efter sin knæoperation.

Miami Heat

Forventet startopstilling:

PG: Goran Dragic – SG: Dion Waiters – SF: Justise Winslow – PF: James Johnson – C: Hassan Whiteside.

 

Transfers:

Ind: I Miami tror de fortsat på det hold, som lige præcis missede slutspillet i sidste sæson, og derfor har de ikke lavet de store rokader. De har hovedsagligt forstærket frontcourten med Kelly Olynyk fra Boston Celtics, og så draftede (#14 pick) de den 20-årige center Bam Adebayo. Han viste rigtig gode takter i Summer League og snittede i sin sæson for Kentucky 13 point, 12 rebounds og 1,5 blocks per kamp. De resterende tilføjelser er Larry Drew II, AJ Hammons, Jordan Mickey, Derrick Walton og Matt Williams.

Ud: Chris Bosh er ikke længere i Miami grundet sin lungesygdom, men han har ikke været en del af holdet siden sæsonen 2015-16, hvor han blev diagnosticeret. Det største tab må være Josh McRoberts, som er smuttet til Dallas Mavericks, men det bestemt en spiller, der kan erstattes, så Miami har haft en fin off-season. Ellers har de sagt farvel til Luke Babbitt og Willie Reed.

 

Styrker:

Kan Miami bygge videre på den kemi, de havde og opbyggede i 2. halvdel af sidste sæson, så venter der en slutspilsplads til dem i denne sæson. Miami startede sæsonen meget ringe, men kæmpede sig som en velfungerende enhed tilbage. Derudover så virker de som en harmonisk gruppe.  

Miamis defensiv var det 5. bedste i sidste sæson, og uden de store udskiftninger forventer jeg igen, at Miami vil være i toppen i den kategori. Holdet har en stabil kerne med Hassan Whiteside inside samt to rigtig stærke defensive spillere i Justice Winslow og James Johnson, samt firepower i backcourten med Goran Dragic og Dion Waiters. Det hele krydret med en (i min optik) af de bedste coaches i ligaen i Erik Spoelstra.

Svagheder:

Mangler Miami Heat en superstjerne? Hverken Goran Dragic, Dion Waiters eller Hassan Whiteside er nogen superstjerne, og det er sjældent, at et hold går dybt i slutspillet uden en decideret superstjerne på holdkortet.

Kigger vi på spillet på banen, så var deres store svaghed i sidste sæson, at de ikke kunne ramme deres free throws (straffekast). Holdet lå sidst i den kategori, hvor de kun ramte 70,6% af deres i snit 21,6 free throws. Det er de nødt til at forbedre, for det er vigtige point, de smider væk, især når de højst sandsynlig kommer til at spille mange lige kampe mod de andre hold, som ligger lige omkring slutspilspladserne i Eastern Conference.

 

Charlotte Hornets

Forventet startopstilling:

PG: Kemba Walker – SG: Nicolas Batum – SF: Michael Kidd-Gilchrist – PF: Marvin Williams – C: Dwight Howard. 

Transfers:

Ind: Hornets største signing i off-season er Dwight Howard fra Atlanta Hawks. Howard vil gå ind og hjælpe Cody Zeller, som stod meget alene med at dække kurven i sidste sæson. Hvis alt spiller, så kan det være en rigtig god signing for Hornets. De draftede (#11 pick) den 19-årige shooting guard Malik Monk i år. Han er en rigtig scorer, som både kan score udefra og tæt på kurven. Han snittede 19,8 point for 39,7 % fra 3'eren og 45 % fra gulvet i sin sidste sæson for Kentucky. Han er ikke nogen god forsvarsspiller, men det er umiddelbart heller ikke det, Charlotte står og har brug for, så det ligner et perfekt match-up.

Derudover har de hentet Michael Carter-Williams til at være back-up til Kemba Walker, mens også Julyan Stone fra europæisk basket er hentet, hvis Carter-Williams ikke kan holde sig fra skaderne. De draftede også Dwayne Bacon, som også viste gode offensive takter under Summer League - spørgsmålet er, om der er plads i rotationen til at give ham minutterne. De resterende: Isaiah Hicks, Mangok Mathiang, Marcus Paige og T.J. Williams forventer jeg får en mindre rolle i år hos Hornets.

Ud: Briante Weber, Ramon Sessions, Christan Wood, Marco Belinelli, Miles Plumlee og Brian Roberts.

 

Styrker:

Charlotte Hornets har potentiale til at blive en af ligaens bedste defensiv mandskaber. I sidste sæson havde holdet problemer med center-pladsen, hvoraf deres perimeter defensiv blev svækket, fordi alle skulle hjælpe inside. Det betød, at de efter sæsonen kun stod som ligaens 14. bedste defensiv (rating på 106,1). Cody Zeller, som havde en rigtig god sæson, døjede med skader, og når han var ude, faldt det hele sammen. Nu har de hentet Dwight Howard til at hjælpe Zeller inside, og det kan vise sig at være et rigtig godt match. Jeg vil ikke blive overrasket, hvis Hornets efter sæsonen er inden for top 5 i defensive rating.

 

Svagheder:

Kemien på holdet vil være et omdrejningspunkt, når Dwight Howard træder ind på et hold. Der er meget, der kan gå galt, når man henter Dwight Howard - spørg bare Atlanta, Houston (lidt succes her dog) og Lakers, hvor han senest hos Atlanta beskyldte dem for ikke at få andel nok i offensiven.

Hornets forsvar ser som sagt overall rigtig godt ud, men skal jeg finde et sårbart område, så må det være deres backcourt defense, som i sidste sæson var ligaens 8. dårligste. Nicolas Batum kommer til at stå meget alene defensivt igen, og han er heller ikke den hurtigste mere til at følge de hurtige shooting guard, der er i NBA i dag.

Hornets led under skader i sidste sæson, og det kan igen blive deres hæmsko. Her kort inden sæsonstart blev startende shooting guard, Nicolas Batum skadet. Han er ude i op til 3 måneder, så han kommer angiveligt til at misse +20 kampe. Det er umiddelbart en skade de kan "overleve", men mere uheld skal helst ikke ramme Hornets.

Charlotte Hornets over 42,5 sejre i grundspillet til odds 1,85 hos Betsafe

Flere ting taler for, at Hornets får en bedre sæson i år. De har forstærket sig i off-season med præcis det, de manglede i sidste sæson - både defensivt og offensivt. De har draget fordel af, at NBA har valgt at droppe mange af de back-to-back kampe, som Hornets havde svært ved i sidste sæson, hvor de blot vandt 5 af 17 back-to-back kampe. Derudover så var Hornets et af ligaens mest uheldige hold i sidste sæson, hvor de gik 0-9 i kampe afgjort med 1 til 3 point, mens de tabte alle kampe som gik i overtid (6 stk). Hornets ser jeg gå i slutspillet, og chancen for, at de samler mindst 43 sejre på vejen, bør være mindst 55%. 

Philadelphia 76ers

Forventet startopstilling:

PG: Markelle Fultz – SG: J.J. Redick – SF: Ben Simmons – PF: Dario Saric – C: Joel Embiid.

 

Transfers:

Ind: Philadelphia draftede (#1 pick) Markelle Fultz foran Lonzo Ball i årets draft. I min optik et rigtig godt valg, selvom talentet hos begge ikke fornægter sig, så passer Fultzs profil bedre hos Philadelphia. Fultz minder på mange punkter om en John Wall, men ikke nær så hurtig, og så mangler han noget defensivt, men det kan komme med årene. Derudover har de forstærket truppen med veteranerne J.J. Redick, Amir Johnson og Kris Humphries, som alle kan gå ind og bidrage positivt i denne konstellation. Ellers har de hentet/draftet Jacob Pullen, Furkan Korkmaz, James Michael McAdoo, som dog ikke spås den store rolle for Philadelphia i den kommende sæson.

Ud: Gerald Henderson er ham, de kommer til at savne mest. Han bidrog med erfaring og 9,2 point per kamp i sidste sæson. Henderson bliver dog erstattet af J.J. Redick, så Henderson er ikke et navn, de vil huske længe i Philadelphia. Udover Henderson sagde de i off-season farvel til Shawn Long, Alex Poythress, Sergio Rodriguez og Tiago Splitter.

 

Styrker:

I løbet af sidste sæson fik jeg mere og mere respekt for det, de lavede i Philadelphia. Holdet har virkelig brugt tiden til at få støbt noget holdbart og samtidig forsøgt at fremtidssikre organisationen. Talentet på dette hold er ikke til at tage fejl af. De har en gennemsnitsalder på 24,1 år, og med tilføjelsen af den kloge veteran J.J. Redick så kan Philadelphia overraske alle i denne sæson.

Holdet har flere styrker. Philadelphias gameplan i sidste sæson var at køre med high pace og forsøge at løbe modstanderen træt. Det vil ikke ændre sig med spillere som Ben Simmons og Markelle Fultz samt en frisk Joel Embiid. I sidste sæson havde de ligaens 17. bedste defensiv. Jeg forventer faktisk, at de  går i top 10 i den kategori i den kommende sæson. Sidst men ikke mindst vil jeg nævne træner Brett Brown som en af deres styrker. Brown har været med igennem hele The Process, og udover at han er en rigtig "Players' coach", som igen og igen viser sig fantastisk til at udvikle unge talenter, så begynder NBA-veteranerne også at vise ham tillid. Redick udtalte efter skiftet, at en af årsagerne til, at han skiftede til Philadelphia, var Brett Brown.

Svagheder:

Philadelphia kan ikke - ligesom i sidste sæson - gå under radaren. Holdet viste potentiale, og det gør, at modstanderen ikke på samme måde vil undervurdere dem. Erfaring er også et område, hvor Philadelphia kommer til kort. Holdet mangler flere rutinerede spillere, som kan træde til, når tingene måske ikke kører på skinner.

Skader! Joel Embiid har kun spillet en brøkdel af, hvad han burde, siden han blev draftet tilbage i 2014. I sidste sæson blev det til 31 kampe med et snit på kun 25,4 minutter. Efter sin knæoperation har Embiid fortsat ikke været i 5vs5-træning og misser muligvis også træningscampen, som starter her før preseason. Ben Simmons sad ude hele sidste sæson med en fodskade, og selvom han nu skulle være helt klar, så er fod- og ankelskader så tidligt i karrieren skidt.

 Se, hvordan du streamer den kommende sæson af NBA.

Detroit Pistons

Forventet startopstilling:

PG: Reggie Jackson – SG: Avery Bradley – SF: Tobias Harris – PF: Jon Leuer – C: Andre Drummond.

 

Transfers:

Ind: Der har været gang i Detroit i off-season. Detroit har reelt forsøgt at smidt alt op i luften og se, hvad der faldt ned. Det endte med, at Caldwell-Pope og Marcus Morris fra deres start 5'er røg, og som erstatning har de hentet Avery Bradley i Boston Celtics, mens de ikke fandt en direkte erstatning for Morris.

De valgte med deres #12 pick Luke Kennard i årets draft. Den 21-årige amerikaner er en rigtig dygtig outsider shooter. I sin tid i Duke skød han 43,8 % fra 3'eren, og i årets Summer League snittede han 47,8 % fra 3'eren. Efter en sæson hvor Detroit stod noteret for ligaens 6. dårligste offensiv, så er det tiltrængt med offensive kræfter. Derudover har de tilføjet Anthony Tolliver, Langston Galloway, Dwight Buycks, Luis Montero, Eric Moreland, Landry Nnoko og Derek Willis.  

Ud: Detroit har sendt den dygtige defensive spiller Kentavious Caldwell-Pope til Los Angeles Lakers samt Marcus Morris til Boston Celtics. Derudover har de også måtte sige farvel til Aron Baynes, Beno Udrih, Michael Gbinije og Darrun Hilliard.

 

Styrker:

Forsvaret var et af Detroits styrker i sidste sæson, og det vil også være den ende af banen, hvor de vil have det bedst i år. Med tilføjelsen af Avery Bradley får de en dygtig two-way shooting guard, mens ankeren i forsvaret fortsat er Andre Drummond. Med Drummond inside ved modstanderen, at de ikke får meget foræret i rebound-spillet heller, hvilket kan presse dem til dårlige skud. Detroit var i sidste sæson ligaens bedste defensive rebound-team, og de vil igen i denne sæson være i toppen af den kategori.  

 

Svagheder:

Detroits bænk er ikke just prangende, synes jeg. Holdet har en fornuftig offensiv backcourt med Ish Smith, som gjorde Detroit værd at se på, da Reggie Jackson var ude med en skade i sidste sæson. Desværre så er Smith henvist til bænken igen, hvor han nu skal spille med rookien Luke Kennard. De to kan få noget godt, men problemet er frontcourten, hvor Detroit er afhængige af Henry Ellenson, Anthony Tolliver, Boban Marjanovic og Eric Moreland. Det er bestemt ikke skræmmende.

Når jeg kigger henover Detroits roster, så mangler der en ledertype. Da Reggie Jackson var ude, gik Ish Smith overraskende ind og tog ansvar, havde fokus på at sætte sine holdkammerater op og gøre dem gode, og så sprang han selv på, når chancen bød sig. Da Jackson kom tilbage, røg Detroit tilbage i det hul, de var i, før Jackson blev skadet. Der mangler en leder, der kan få implanteret en vindermentalitet på holdet. Jeg er ikke sikker på, at Bradley er manden, selvom han bringer lidt fra sin tid i Celtics.

Indiana Pacers

Forventet startopstilling:

PG: Darren Collison – SG: Victor Oladipo – SF: Bojan Bogdanovic – PF: Thaddeus Young – C: Myles Turner.

 

Transfers:

Ind: Indiana Pacers har sagt farvel til holdets profil igennem syv sæsoner, Paul George. Nu skal et nyt kapitel startes. Det har de gjort ved at skifte hele backcourten, hvilket betyder, at det kun er Thaddeus Young og holdets nye håb Myles Turner, der er tilbage i start 5’er. De har tilføjet Darren Collison fra Kings, Victor Oladipo fra Oklahoma og Bojan Bogdanovic fra Washington. Derudover har de forstærket bredden med Cory Joseph, Domantas Sabonis samt deres draft pick (#18) i år, T.J. Leaf. Udover det har de fyldt deres roster med Ike Anigbogu, DeQuan Jones, Ben Moore, Alex Poythress, Edmond Sumner, Jarrod Uthoff og Damien Wilkins - alle spillere som er back-up til back-uppen, eller som skal spille på "B-hold".

Ud: Farvel til Paul George er uden tvivl den største i Indiana Pacers' off-season, men derudover har de også mistet Monta Ellis, Jeff Teague, C.J. Miles, Aaron Brooks, Kevin Seraphin, Lavoy Allen og Georges Niang.

 

Styrker:

En af Indianas styrker i den kommende sæson er, at spillerne er unge og atletiske og har noget at bevise. Flere af dem får mere ansvar, end de har fået tidligere i deres karriere - især Myles Turner og Victor Oladipo. Det bliver spændende at se. hvad de kan bringe det til.

Jeg synes egentlig, at bænken ser ganske fornuftig ud taget deres starting lineup i betragtning. Det er en god blanding af rå talent og erfaring. Cory Joseph kommer fra Toronto, hvor han gjorde det godt som back-up for Kyle Lowry. Derudover består bænken af Lance Stephenson, Glenn Robinson III, Domantas Sabonis, T.J. Leaf og Al Jefferson.  

Svagheder:

Indiana kunne selv med spillere som Paul George, Jeff Teague og Monta Ellis kun præstere en offensiv rating på 106,2 (#15 bedste) og en defensive rating på 106,3 (#16 bedste) i sidste sæson. De er hverken blevet bedre offensivt eller defensivt - tværtimod faktisk. Det kunne derfor godt ende med at Indiana kommer til at stå som taberne i denne sæson, nemlig uden slutspilsplads eller draftpick.

At sende All-Stars (eller tidligere All-Stars) spillere væk og erstatte dem med spillere, som aldrig har været andet end rolespillere er sjældent godt for et franchise, som har ambitioner om slutspilsbasket. Jeg vil derfor ikke blive overrasket, hvis Indiana ender i en slags identitetskrise, hvor de ikke kan finde ud af, om de er et hold, der skal prøve lykken eller smide håndklædet i ringen og håbe på et højt draftpick til næste sæson. Det kommer til at bære og briste med en spiller som Myles Turner - kan han bære et franchise?. Jeg ser ikke Indiana gå i slutspillet. Jeg ser dem faktisk et stykke væk fra slutspilspladserne.

 

Brooklyn Nets

Forventet startopstilling:

PG: Jeremy Lin – SG: D’Angelo Russell – SF: Allen Crabbe/DeMarre Carroll – PF: Rondae Hollis-Jefferson – C: Timofey Mozgov.

 

Transfers:

Ind: Brooklyn har i min optik endelig gjort noget rigtigt. De har sendt Brook Lopez væk og fået noget fornuftigt igen. D’Angelo Russell (2. valg i draften 15/16) og Timofey Mozgov er nemlig kommet til Brooklyn. Derudover har holdet tilføjet DeMarre Carroll og Allen Crabbe, som begge kan gå ind i rotationen og løfte holdet. Som back-up til Timofey Mozgoz draftede de Jarrett Allen som #22 pick i årets draft. Derudover har de hentet Tyler Zeller, Milton Doyle, Yakuba Ouattara, Jeremy Senglin og Jacob Wiley.   

Ud: Brook Lopez blev sendt til Lakers, hvilket har været starten på noget nyt i Brooklyn. K.J. McDaniels, Archie Goodwin, Randy Foye, Justin Hamilton og Andrew Nicholson er også alle sendt til nye steder.  

 

Styrker:

Holdets styrke er uden tvivl deres backcourt med Jeremy Lin og D’Angelo Russell, som kommer til at føre an i et hæsblæsende tempo, som Brooklyn praktiserer. Derudover er både Allen Crabbe og DeMarre Carroll i stand til at skyde fra 3'eren, hvilket kan gøre Brooklyn til et rigtig underholdende hold at se. I sidste sæson spillede de med ligaens højeste pace på 103,58. Det var med en trup, der var nødt til at tilpasse sig den hurtige spillestil. Nu har de fået nogle spillere, som helt naturligt passer til at spille hurtig basket, og det kan blive rigtig godt (og sjovt).

Svagheder:

Holdet er fyldt med role- og unge spillere med talent. Der mangler en decideret leder, hvis holdet har planer om slutspilsbasket i denne sæson. En anden svaghed ved Brooklyn til den kommende sæson er deres forsvar. Holdet har forstærket sig på den front, men det er ikke med spillere, som de andre hold er bange for. Holdet havde ligaens 8. dårligste forsvar i sidste sæson, og det er nok dernede, vi skal finde dem igen i år. Holdets perimeter defense er umiddelbart deres svageste punkt defensivt, hvor Russell og Lin især ikke er kendt for deres defensive evner.

Brooklyn Nets Over 26,5 sejre til 1,88 hos Unibet*

Det blev til 20 sejre i sidste sæson, men jeg mener, at holdet har noget mere potentiale i år, og samtidig har de ingen grund til at "tanke", da deres fremtidige draft-picks er sendt væk. Brooklyn kommer til at spille i et meget højt tempo, hvilket vil overraske mange, som kommer på besøg i New York. For første gang i lang tid ligner Brooklyn Nets det bedste hold i New York.

Læs hele eksperttippet her

Orlando Magic

Forventet startopstilling:

PG: Elfrid Payton – SG: Evan Fournier – SF: Terrence Ross – PF: Aaron Gordon – C: Nikola Vucevic.

 

Transfers:

Ind: I Orlando har de holdt på start 5'eren og tilføjet nye ansigter på bænken. Det handler blandt andet om den tidligere Orlando spiller Arron Afflalo, der kommer fra et ophold i Sacramento. De har tilføjet Jonathon Simmons fra Spurs, der i sidste sæson viste glimt af sit potentiale i slutspillet. Derudover draftede (#6 pick) de i år den 19-årige power forward Jonathan Issac. Han kommer til at dele spilletid med Aaron Gordon og Marreese Speights, som også er kommet til i off-season. De sidste, som er kommet ind i Magic-folden, er Shelvin Mack, Adreian Payne, Kalin Lucas, Wesley Iwundu og Khem Birch.

Ud: Af spillere, de kunne komme til at savne, skal Jodie Meeks og Jeff Green nævnes. Meeks forlod Magic for at prøve lykken hos Wizards, mens Green smuttede til Cavaliers. Derudover har Magic sendt C.J. Watson, Stephen Zimmerman, Patricio Garino og Marcus Georges-Hunt på porten for at gøre plads til andre spillere.

 

Styrker:

Orlando har formået at holde på start 5'eren, hvilket aldrig er helt dumt, såfremt man tror på sammensætningen. Dernæst har de tilføjet en række veteraner til at hjælpe det noget unge hold - blandt andet Afflalo, Simmons, Speights og Mack. Træner Frank Vogel har også været ude og sige, at det handler mere om, at holdet udvikler sig end at vinde kampe i denne sæson, hvilket tager lidt af presset fra spillernes skuldre.

Defensivt startede Orlando rigtig godt i sidste sæson, men da fokus blev rettet over på offensiven, blev de et af ligaens dårligste defensive hold. Frank Vogel er som træner kendt for at have fokus på defensiven, og det er også et af de områder, som Magic angiveligt har haft fokus på i off-season. I forvejen har holdet Payton, Gordon og Biyombo som er defensive spillere, men tilføjelsen af Simmons og Isaac bør gøre Magic endnu bedre defensivt.

 

Svagheder:

Orlando mangler virkelig nogle, som kan skyde bolden. I sidste sæson endte de som ligaens 2. dårligste til at ramme deres skud fra 3'eren. Det bliver ikke bedre i denne sæson, eftersom holdet ikke har tilføjet nogle, som faktisk kan ramme kurven udefra. I nutidens NBA kommer du ikke langt med et hold, som ikke kan skyde udefra. Derfor har jeg faktisk Orlando til at blive en af sæsonens skuffelser.

Der er ingen klar stjerne på holdet, og selvom de fokuserer på udviklingen, så er det godt at have en spiller, der kan gå ind og tør tage ansvaret i clutch-situationerne. Lige nu ligner Fournier manden, som skal redde Orlando i de situationer, men er han god nok til at få dem i slutspillet? Jeg tvivler.

New York Knicks

Forventet startopstilling:

PG: Ramon Session/Frank Ntillikina – SG: Tim Hardaway Jr. – SF: Doug McDermott – PF: Kristaps Porzingis – C: Willy Hernangomez.

 

Transfers:

Ind: Knicks er et hold, som har indset, at det er tid til et nyt kapitel i bogen om New York Knicks. Væk er Carmelo Anthony, og ind har de fået en masse unge kræfter til fremtiden. I bytte for Anthony fik de Enes Kanter og Doug McDermott (samt et draft pick). Derudover har de hentet Tim Hardaway Jr. tilbage til Knicks efter to sæsoner i Atlanta, samt draftet (#8 pick) den franske point guard Frank Ntilikina. Derudover er Ramon Sessions hentet ind til at være mentor for Frank samt Jarrett Jack. De øvrige, der er hentet, er Michael Beasley, Damyean Dotson, Nigel Hayes og Luke Kornet.

Ud: Carmelo Anthony blev sendt til Oklahoma, her kort inden sæsonen startede. Det er en fin beslutning, tror jeg, da de skal videre og i gang med en ny æra. Derudover har de sagt farvel til Derrick Rose, Sasha Vujacic, Marshall Plumlee, Maurice Ndour og Justin Holiday.  

 

Styrker:

Jeg har reelt rigtig svært ved at finde nogle styrker ved dette hold. Jeg mener dog, at det, at der er blevet skiftet ud i Knicks, er noget positivt. Holdet fungerede slet ikke under Phil Jacksons ledelse, og jeg tror, Jeff Hornacek får lidt mere frihed nu, hvilket kan give lidt håb for fremtiden - trods alt.

Kristaps Porzingis skal dog fremhæves som en styrke, for han kan sagtens udvikle sig til at blive holdets nye stjerne. Han passer ind i nutidens NBA som en alsidig big man, der kan næsten det hele. Så længe Knicks holder fast i ham, er der lys for enden af tunellen.  

 

Svagheder:

Point guard-pladsen virker svag besat for Knicks i den kommende sæson. Som det ser ud lige nu, skal holdet styres af Ron Baker eller/og rookien Frank Ntilikina, hvor Ramon Sessions og Jarrett Jack skal fungere som back-up. Både Sessions og Jack er langt ovre deres prime, og hverken Baker eller Ntilikina er klar til at være starter i NBA. Offensivt er de begge begrænsede, hvorimod de defensivt står stærkere.

Knicks' defensiv var ligaens 6. dårligste i sidste sæson, og det ændrer sig næppe til den kommende. I deres starting lineup er Porzingis stort set den eneste, som har interesse i at spille forsvar. På bænken dog er der flere, blandt andet Joakim Noah og Courtney Lee, men ellers ser det tyndt ud med deciderede forsvarsspillere til den kommende sæson.

Atlanta Hawks

Forventet startopstilling:

PG: Dennis Schroder – SG: Kent Bazemore – SF: Taurean Prince – PF: Ersan Ilyasova – C: Dewayne Dedmon.

 

Transfers:

Ind: Atlanta har sat gang i deres rebuilding-proces, og det har betydet, at svingdøren har været i gang. Deres meste interessante tilføjelse til holdet er John Collins, som de valgte i draften i år som #19 valg. Den 19-årige power forward viste flotte takter i årets Summer League, hvor han snittede 15,4 point og 9,2 rebounds i 23,1 minutter per kamp. Ellers har de af nævneværdige spillere tilføjet Dewayne Dedmon, Marco Belinelli, Luke Babbitt, Miles Plumlee, Jeremy Evans, Nicolás Brussino, John Collins, Quinn Cook, Tyler Dorsey og Josh Magette.

Ud: Der har som sagt været stor udslusning i Atlanta i off-season. Væk er de tidligere All-Star spillere Dwight Howard og Paul Millsap, som er røget til hhv. Charlotte Hornets og Denver Nuggets. Derudover har de sagt farvel til Thabo Sefolosha, José Calderón, Mike Dunleavy, Tim Hardaway Jr., Kris Humphries og Ryan Kelly.

 

Styrker:

Atlanta Hawks styrke i denne sæson bliver uden tviv, at der intet pres er på holdets unge og meget atletiske spillere, som alle har noget at bevise. Det kan vise sig at give en sejr engang imellem, for Atlanta vil ikke være favoritter i mange kampe i den kommende sæson.

Svagheder:

Der mangler virkelig kvalitet over hele linjen. Næsten ingen af holdets startere ville gå ind som starter på andre hold på nuværende tidspunkt, og holdets bredde er også tynd. Desuden forventer jeg, at Hawks får svært ved at finde pointene i den kommende sæson. Holdet endte med ligaens 4. dårligste offensive rating i sidste sæson, og her havde de altså både Paul Millsap, Tim Hardaway Jr., Dwight Howard og Kyle Korver (i starten af sæsonen). I år ser det endnu værre ud med spillermaterialet, så det er svært at se, hvordan Atlanta skal kunne lave mirakler her.

Chicago Bulls

Forventet startopstilling:

PG: Kris Dunn – SG: Denzel Valentine (Zach LaVine er skadet) – SF: Paul Zipser – PF: Bobby Portis – C: Robin Lopez.

 

Transfers:

Ind: Chicago Bulls er gået i rebuild-mode, og de har derfor fokuseret på fremtiden i deres off-season. Det har betydet, at de har sendt Jimmy Butler til Minnesota for at få Kris Dunn, Zach LaVine og dette års #7 pick i draften, Lauri Markkanen. Derudover har de tilføjet Justin Holiday, Quincy Pondexter, Ryan Arcidiacono, Antonio Blakeney, Diamond Stone og David Nwaba.

Ud: Det store trade for Chicagos vedkommende er uden tvivl Jimmy Butler, som røg til Minnesota. Derudover har de sendt hele fire guards væk. Michael Carter-Williams er sendt til Hornets, Rajon Rondo til Pelicans, mens både Dwyane Wades og Isaiah Canaans kontrakt er revet i stykker. Ellers har de sagt farvel til Anthony Morrow og Joffrey Lauvergne.   

Styrker:

Jeg kan reelt ikke se nogen styrker på dette Chicago Bulls-hold. De er i rebuild-mode. Zach LaVine, som mest er kendt for sine vilde dunks, er nu holdets nye profil, men han kommer fra en knæskade (ACL), som gjorde, at han kun spillede 47 kampe i sidste sæson. Det er i øvrigt sådan en skade, som ødelagde Derrick Roses karriere. Det ser ikke ligefrem lyst ud hos Chicago op til den kommende sæson, hvor de ligner det dårligste hold i hele NBA. Noget, der dog er positivt for Bulls, er, at de er blevet enige med Wade om at lade ham gå, så de ikke skulle "døje" med en utilfreds stjerne, men derimod gå i total rebuild-mode.  

Svagheder:

Kendetaget for Bulls-franchiset har i mange sæsoner været et fundament af en stærk defensiv. Selv i sidste sæson formåede holdet at have ligaens 6. bedste defensive rating. Det er svært at se, at Chicago ikke ender i bunden af den kategori i den kommende sæson. Holdet har sagt farvel til stort set alle, der "gider" spille forsvar, mens ingen af de nye, der får en rolle på holdet, er kendt for at have stærke defensive evner.