Kvalifikationskampene til EM 2016 og VM 2018 vil blive vist på Kanal 5 og 6´eren, da SBS har indgået en ny aftale med UEFA om tv-rettighederne.

Vil man følge det danske landsholds kvalifikationskampe, skal man fremover indstille sig på, at det kommer til at foregå på SBS-kanalerne, der med en ny aftale med UEFA har overtaget rettighederne fra TV2.

Kanal 5 har allerede oplyst, at deres kommentator-par til de danske kampe bliver Peter Piil og Morten Bruun, der passer mikrofonerne på vejen mod EM´16 i Frankrig samt VM slutrunden i 2018.

Den nye rettighedsaftale betyder også, at SBS fremover er forpligtet til at sende samtlige kampe i kvalifikationsturneringerne. Derfor vil kval-kampene blive fordelt Kanal 5 og 6'eren, mens andre kval-kampe bliver sendt på nettet.

En ny ændring er også, at kvalifikationskampene bliver spredt over flere dage i den såkaldte 'Week of Football' med kampe fra torsdag til og med tirsdag, og det vil blive planlagt så de mest interessante kampe ikke bliver afviklet samtidig.

UEFA har fastlagt kamptidspunkterne, så alle landskampe på hverdage vil blive afviklet klokken 20.45, mens weekendkampene sættes igang klokken 18.00.

Læs DBU´s pressemeddelelse om den nye tv-aftale her.

Hvad siger I til, at TV2 ikke længere er ´hele Danmarks hjemmebane´ og landsholdet nu flytter over til Kanal 5 og 6'eren?