Brøndby er smalle oddsfavoritter i Parken! Men kan FC København rejse sig mod ærkerivalerne fra Vestegnen? Fodboldekspert Frank Pilantra har set nærmere på bookmakernes odds og specialspil for det store pokalbrag i Parken.

Med Christian Nørgaard som matchvinder fik Brøndby i seneste New Firm-opgør brudt en 13-års forbandelse og hentede en 1-0 sejr i Parken over kriseramte FC København.

Dermed viste Brøndby endnu engang, at et magtskifte er under opsejling. I Superligaen er FCK'erne hægtet af i mesterskabskampen, der ligner et parløb mellem Brøndby og FC Midtjylland.

Og der er virkelig også sket meget siden FC Københavns suveræne The Double-sæson, hvor de bl.a besejrede Brøndby med 3-1 i pokalfinalen. En række bærende spillere fra det succesfulde hold er solgt, mens forstærkningerne ikke har slået til.

Ståle Solbakkens projekt er kulsejlet i denne sæson, og FCK fremstår som en noget groggy bokser, der på vaklende ben forsøger at undgå endnu en tur i kanvassen.

Men måske vinter-indkøbene Robert Skov og Viktor Fischer kan tilføre truppen ny energi og tro på tingene.

Presset til denne pokalkamp er på FC København, men kan ærkerivalerne Brøndby få sat det sidste knock out-stød ind og slukke sidste livslinje med at eliminere FCK i denne 4. runde af DBU Pokalen?

Søndag den 4. februar 2018 kl. 12:30 (Se MatchCenter)

FC København Uafgjort Brøndby IF
3,30 2,70
Betfair Sportsbook
Betsafe
Danske Spil
Over 2,5 mål 2,10
Betfair Sportsbook
Under 2,5 mål 1,75 Bet365

Sådan så oddsvurderingen fra spiludbyderne bestemt ikke ud til sidste års pokalfinale, hvor der var noget større tiltro til FC København, og man kunne dengang hente odds 4,85 for en Brøndby-sejr.

Da Brøndby tidligere på sæsonen besøgte Parken var det også med FCK i favoritrollen, da bookmakerne gav odds 3,10 for en sejr til Zornigers mandskab (5. november 2017).

FC København-Brøndby: Under 2,5 mål til odds 1,75 hos Bet365*

Disse New Firm-kampe plejer at være enormt duelprægede og chancefattige, og vi kan sagtens få en gentagelse denne gang. Brøndby og FCK har mødt hinanden syv gange under Zorniger og Solbakken. Her er seks af møderne gået under denne linje.
Læs ekspertanalyse fra Rasmus Jørgensen her.

Kort-spil: William Kvist er Superligaens største bisse

Der er ingen tvivl om, at Thomas Delaney er savnet som omdrejningspunkt på FCK-midtbanen, men den erfarne William Kvist skal nu tage dirigentstokken og gå forrest i løveflokken.

Fem på stribe?:
William Kvist har fået gult kort i de seneste fire New Firm-opgør mod Brøndby.

Man kan hente
odds 2,70 hos Unibet* for William Kvist får kort i kampen.

Og William Kvist kæmper ihærdigt for at udfylde rollen som balancespiller og bølgebryderen, der med præcise indgreb beskytter forsvarskæden.

Figterviljen fejler ikke noget, men der skal nok lige arbejdes lidt med præcisionen. Der skal ofte benyttes alle midler for at erobre bolden fra modstanderne, og der bliver spillet lige til stregen.

Selvom William Kvist blot har spillet i 15 kampe i de hidtil 19 spillerunder i Superligaen, så er det blevet til hele otte gule kort.

Det er flest af alle spillere i Superligaen i denne sæson og placerer dermed William Kvist øverst på bisselisten.

FCK-Brøndby: Over 4,5 kort til odds 1,91 

New Firm og pokalturnering skriger på fight, og i begge lejre må spillerne være opsatte på at give sig fuldt ud.

Brøndby vil sandsynligvis komme med stor intensitet og forsøge med et højt pres for at stresse FCKe'rnes opspil. BIF-træner Alexander Zorniger har succes med en fremadrettet og aggressiv spillestil, som kan udfordre forsvarsduoen Michael
Lüftner og Denis Vavro.

En pokaltriumf kan redde lidt af FC Københavns sæson, og Ståle Solbakken vil forlange, at FCK'erne får etableret et fysiske overtag, der lukker ned for Brøndbys hurtige teknikere.

Der kan være noget rust fra vinterpausen, men en flok revanche-jagtende FCK'ere tilsat intens stemning fra fansene på lægterne kan give en masse dueller og nærkampe - og en masse kort.

Seneste New Firm-kampe:
5. november 2017
FC København 0-1 Brøndby
Ialt 7 kort (3 til FCK, 4 til Brøndby)

6. august 2017
Brøndby 1-0 FC København
Ialt 6 kort (2 til Brøndby, 4 til FCK)

Pokalfinale:
25. maj 2017
FC København 3-1 Brøndby
Ialt 7 kort (4 til FCK, 3 til Brøndby)


14. maj 2017
FC København 1-0 Brøndby
Ialt 8 kort (4 til FCK, 4 til Brøndby)

Der er intet returopgør, og vinderen af dette pokalopgør skal møde SønderjyskE i kvartfinalen.

Pokalturneringen 2017/18: Vinder-odds

Bedste odds Bookmaker
FC København 4,00
Danske Spil
AaB 11,00
Bet365
Hobro 18,00 Bet365
Silkeborg 18,00 Danske Spil
SønderjyskE 19,00 Bet365
Fredericia 50,00 Danske Spil

Masser af specialspil til pokalkampen

Hos bookmakerne finder man selvfølgelig en lang række odds for spilvarianter som ciffertip, 1.målscorer, halvlegsstilling, forskellige handicap-odds og masser over/under-varianter.

Men dykker man længere ned i oddsbunken, finder man også spændende specialspil, og man kan f.eks bette på antal hjørnespark i kampen, eller om der kommer en udvisning, og hvilket hold modtager flest kort i kampen.

Der er her samlet et lille udbud af specialspil på pokalkampen. Byd meget gerne ind, hvis I finder værdi blandt bookmakernes mange odds.

FCK-Brøndby: Udvalgte specialspil

Bedste odds Bookmaker
Brøndby vinder The Double (Superliga og DBU Pokal) 9,50 Betsafe
Begge hold scorer i kampen - Ja: 1,82
Unibet
Begge hold scorer i kampen - Nej: 1,95 Betsafe
 Der kommer et rødt kort i kampen  4,70 Unibet
Over 10,5 hjørnespark 2,25 Unibet
Under 10,5 hjørnespark 1,77 Danske Spil
Flest Hjørnespark (1X2): FCK 2,14 Unibet
Flest Hjørnespark (1X2): X 7,00 Betfair Sportsbook
Flest Hjørnespark (1X2): Brøndby 2,10 Betfair Sportsbook

 Se også denne artikel om Brøndbys mange hjørnespark fra Kim Bo Nielsen.